spot_img

Απέκλεισαν πάλι το Διοικητήριο της Καβάλας οι αγρότες

Ημέρα:

Σε μια ακόμη δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας αγρότες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, οι οποίοι, όπως και πριν από λίγες ημέρες, απέκλεισαν το διοικητήριο και την εφορία.

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί, τρακτέρ από το μπλόκο της Χρυσούπολης, έφτασαν στον εξωτερικό χώρο του διοικητηρίου, ενώ δυο εξ αυτών στάθμευσαν μπροστά ακριβώς στην είσοδο του κτηρίου, κορνάροντας και μαρσάροντας για αρκετά λεπτά. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, ενώ στην Ξάνθη οι αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο της περιοχής.

Θ. Καλπακίδης: «Δεν έχει σημασία το αν θα φύγουν ή όχι τα τρακτέρ από τα μπλόκα, αλλά το ότι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας στοχευμένα»

«Θα αποφασίσουμε το βράδυ (Δευτέρας) αν θα παραμείνουν τα τρακτέρ ή όχι στα μπλόκα κι από εκεί και πέρα το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις. Εμείς έχουμε μια θέση τελείως διαφορετική από τους συναδέλφους μας της υπόλοιπης Ελλάδας και συνεχίζουμε κανονικά. Δεν έχει σημασία το αν θα φύγουν τα τρακτέρ ή όχι από τα μπλόκα, αλλά το ότι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας στοχευμένα», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης.

Γ. Πασαλίδης: «Θα επιστρέψουμε αν χρειαστεί, όχι μόνο στα μπλόκα, αλλά ακόμη και στην Αθήνα, αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το ασφαλιστικό»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης, στις δηλώσεις του, υπογράμμισε χαρακτηριστικά:  «Η κινητοποίηση από την μεριά μας συνεχίζεται. Είχαμε ενημερώσει για το ότι θα κλείναμε τα διοικητήρια και τις εφορίες σε όλη την περιφέρεια κι από εκεί και πέρα αργά το βράδυ (Δευτέρα) θα γίνει συντονισμένα η αποχώρηση όλων των μπλόκων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα δούμε τις περαιτέρω κινήσεις μας που δεν είναι ανακοινώσιμες. Σίγουρα θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και το επόμενο σαββατοκύριακο. Μέλημα μας είναι να καταλάβουν όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να αποσυρθεί αυτό το ασφαλιστικό. Θα επιστρέψουμε αν χρειαστεί, όχι μόνο στα μπλόκα, αλλά ακόμη και στην Αθήνα, αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το ασφαλιστικό».

Θ. Μαρκόπουλος: «Χρηματοδοτική ασφυξία στον πρωτογενή τομέα θα προκύψει από αυτή τη νομοθετική ρύθμιση…»

«Έχουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τους αγρότες, όταν πραγματοποιούν τέτοιες κινητοποιήσεις. Οι επείγουσες διαδικασίες του διοικητηρίου υλοποιούνται, δηλαδή Διεύθυνση Υγείας, Πολιτικής Προστασίας, όπως και το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη λειτουργούν και προσπαθούμε να διαχειριστούμε όλα τα ζητήματα με τον καλύτερο τρόπο. Έχω πει κι άλλη φορά ότι θεωρώ εύλογο, σε μεγάλο βαθμό, αυτό που ζητούν οι αγρότες, γιατί επιστημονικά και τεχνικά, εκείνο που θα προκύψει από αυτή τη νομοθετική ρύθμιση θα είναι μια χρηματοδοτική ασφυξία στον πρωτογενή τομέα, που θα φέρει τα πράγματα σε πολύ δύσκολή θέση και δεν ξέρω πως αυτό θα ελεγχθεί. Νομίζω ότι θα ήταν καλό να δούμε μια σειρά από προτάσεις που θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση για το πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η οικονομική ασφυξία, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν ευήκοα ώτα για να παρακολουθήσουν μια τέτοια συζήτηση», επισήμανε τέλος στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Οι πολίτες να πάρουν την τύχη της Περιφέρειας στα χέρια τους

«Η διοίκηση Μέτιου δεν οραματίστηκε, δεν υλοποίησε ούτε ένα...

Νίκη στις 13 Περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους Δήμους, ο στόχος των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών

Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό...

Ξενοφών Κροκίδης: Και οι γιατροί χρειάζονται σταυρό

«Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να μιλάω για τη...

Μάκης Παπαδόπουλος: Κάνουμε το Πάρκο Φαλήρου ένα στολίδι για την Καβάλα!

Μεταμορφώνουμε το Πάρκο Φαλήρου σε έναν χώρο αναψυχής υψηλής...

Θάσος: Στον αέρα πάνω από 300 οικοδομικές άδειες για δόμηση σε οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων

Σωτήρης Λαζαρίδης: Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την εξάμηνη προθεσμία, γιατί...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να γυρίσουμε σελίδα και στη Δ. Ε. Φιλίππων!»

Με πλήθος κόσμου και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκε...

Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Χ. Χρυσανίδη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού ΕΡΓΟ...