Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ένωση Αγροτών Γιαλοχωρίων: ”Θα πολεμήσουμε κι ό,τι κερδίσουμε…”

Ημέρα:

Σαφές μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να πάρει πίσω το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και τις αλλαγές στην φορολόγησή τους, έστειλαν πριν από λίγες ώρες το απόγευμα από την Καβάλα, αγρότες και αλιείς της Ένωσης Αγροτών Γιαλοχωρίων, στο πλαίσιο συλλαλητηρίου που πραγματοποίησαν στον δημοτικό κήπο.

”Το νέο ασφαλιστικό είναι ταφόπλακα για τον μικρό και μεσαίο αγρότη. Στο συλλαλητήριο μας μετέχουν εκτός από αγρότες, εργάτες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, όπως και αρκετά σωματεία. Το μήνυμα μας είναι όλοι ενωμένοι να παλέψουμε για να μην περάσει το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό. Μόνο ενωμένοι θα δώσουμε μια ισχυρή απάντηση στην συγκυβέρνηση”, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο προσωρινός πρόεδρος της Ε.Α.Γ., Παναγιώτης Μελισσάκης.

”Θα πολεμήσουμε κι ό,τι κερδίσουμε…”

Από την πλευρά του ο Μάκης Ζουμπλιός, πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος της Νέας Περάμου” στις δηλώσεις του υπογράμμισε: ”Το νέο ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό δεν θα φέρουν τίποτα άλλο, παρά μόνο την καταστροφή των αγροτών. Έμμεσα βέβαια και την καταστροφή της τοπικής οικονομίας και της χώρας γενικότερα. Εμείς είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για τα μέτρα αυτά. Θα πολεμήσουμε κι ό,τι κερδίσουμε. Όλοι οι αγρότες είναι στο δρόμο, μαζί και με τα υπόλοιπα επαγγέλματα που είναι αλληλένδετα με εμάς, δίνοντας τη μάχη για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Οι τοπικοί βουλευτές είναι άφαντοι όλο αυτό το διάστημα που άρχισε η συζήτηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Εμείς ζητάμε συζήτηση από το μηδέν. Πρέπει να καταλάβουν ότι μιλάμε πια για την επιβίωσή μας. Με τα μέτρα που προωθούν δεν κερδίζει τίποτα το κράτος, ενώ εμείς θα εξαφανιστούμε”.

”Δεν μπορούμε πια να ζήσουμε – Το πρόβλημα δεν είναι ταξικό, αλλά καθαρά κοινωνικό”

”Μας έχουν ρημάξει πλέον. Μια τα δελφίνια, μια οι φώκιες κι από την άλλη η εφορία. Έχουμε καταστραφεί πλέον. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Κάθε μέρα όλο και κάτι έχουμε να πληρώσουμε, αλλά δεν ξέρω που θα τα βρούμε. Δεν μπορούμε πια να ζήσουμε. Η αλιευτική παραγωγή έχει μειωθεί κατά 60%, αλλά κι αυτά που βγάζουμε δεν μπορούμε πλέον να τα πουλήσουμε”, σημείωσε στις δηλώσεις του ο Αθανάσιος Σαμαράς Αθανάσιος, πρόεδρος των παράκτιων αλιέων του δήμου Παγγαίου.

”Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο θα παρατήσουμε όλοι τις δουλειές μας. Δεν είναι ταξικό το πρόβλημα, αλλά είναι καθαρά κοινωνικό. Το φωνάζουμε να το ακούσουν όλοι. Για αυτό ζητάμε την συμπαράσταση όλου του κόσμου, όλων των κλάδων, γιατί αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο, θα κλείσουμε όλοι τις επιχειρήσεις μας”, τόνισε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Παγώνης, γραμματέας του συλλόγου αλιέων του δήμου Παγγαίου.

Δεν συναντήθηκαν με τον Ε. Αποστόλου – Επέδωσαν συμβολικά το νομοσχέδιο στον αντιπεριφερειάρχη

Αμέσως μετά τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι διαδηλωτές κινήθηκαν με πορεία προς το διοικητήριο, όπου ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί σε σύσκεψη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου.

Αρχικά οι διαδηλωτές βρήκαν κλειστές τις πόρτες στην είσοδο του διοικητηρίου, αλλά και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στη συνεχεία ανέβηκαν στο 2ο όροφο, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι τοπικοί φορείς για τη σύσκεψη με τον υπουργό, ο οποίος όμως μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε έρθει στην Καβάλα, λόγω των όσων είχαν συμβεί από νωρίς το πρωί στην Κομοτηνή.

Τελικά ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος  κατέβηκε στην είσοδο του διοικητηρίου, όπου και είχε συνομιλία με τους διαδηλωτές. Αυτοί του επέδωσαν συμβολικά το νομοσχέδιο και αποχώρησαν, τονίζοντας ότι σήμερα το απόγευμα θα λάβουν τις αποφάσεις τους για τις κινήσεις τους από εδώ και στο εξής, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιήσουν.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...