Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε ρυθμούς Black Friday η αγορά της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Ακόμη μεγαλύτερη από πέρυσι αναμένεται να είναι η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της Καβάλας, στην φετινή Black Friday, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.

Ήδη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, πολλοί έμποροι της πόλης, έχουν ξεκινήσει εδώ και ημέρες να προωθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εκπτώσεις της συγκεκριμένης ημέρας.

«Πιστεύω ότι κάθε μέλος μας ξεχωριστά θα μπορέσει να κερδίσει κάτι και να πάρει ένα μερίδιο της αγοράς που του αναλογεί…»

«Η Black Friday είναι μια προωθητική ενέργεια, η οποία ήρθε πριν από κάποια χρόνια στη ζωή μας γενικότερα, αλλά και στην αγορά της πόλης μας. Αυτό που προσπαθήσαμε πέρυσι δειλά δειλά ήταν να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση που δημιουργείται κυρίως από τις αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, ώστε κατεβάζοντας αυτοί τον κόσμο στην αγορά να μπορέσουμε κι εμείς επικοινωνιακά να κερδίσουμε για τα μέλη του συλλόγου μας. Το κάναμε πέρυσι με επιτυχία, φέτος θα γίνει με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και έμφαση. Πιστεύω ότι κάθε μέλος μας ξεχωριστά θα μπορέσει να κερδίσει κάτι και να πάρει ένα μερίδιο της αγοράς που του αναλογεί. Θα δούμε σημαντικές εκπτώσεις από τους συναδέλφους και ήδη πάρα πολλοί έχουν ξεκινήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προωθούν τις εκπτώσεις της συγκεκριμένης ημέρας», τόνισε σχετικά με το θέμα ο Βασίλης Λεμονίδης.

«Είδαμε ότι η Black Friday έγινε Black Weekend και τείνουμε να χάσουμε έναν ολόκληρο μήνα μαζί με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο στοχευμένοι και συγκρατημένοι…»

«Από εκεί και μετά επειδή είμαστε ως λαός άνθρωποι και της υπερβολής, είδαμε ότι η Black Friday έγινε Black Weekend και τείνουμε να χάσουμε έναν ολόκληρο μήνα μαζί με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο στοχευμένοι και συγκρατημένοι, για μια ημέρα και μόνο, στην οποία θα έχουμε ειδικές προσφορές, έτσι ώστε να κερδίσουν οι καταναλωτές, να κερδίσουμε κι εμείς και να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Από τις 21 Δεκεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων – Τρεις Κυριακές του Δεκεμβρίου (15,22,29) θα είναι ανοιχτή η αγορά

Ο Βασίλης Λεμονίδης ρωτήθηκε επίσης για το εορταστικό ωράριο την περίοδο των φετινών Χριστουγέννων, αλλά και για τις Κυριακές του Δεκεμβρίου, στις οποίες η αγορά της πόλης θα είναι ανοικτή.

«Στο συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, αποφασίστηκε το εορταστικό ωράριο για τις ημέρες των εορτών. Υπάρχουν τρεις Κυριακές μέσα στον Δεκέμβριο που είναι οι νόμιμες και η αγορά μας θα είναι ανοικτή, στις 15, στις 22 και στις 29 του μηνός, ενώ το εορταστικό ωράριο αρχίζει από τις 21 Δεκεμβρίου. Οι πιο παραγωγικές Κυριακές παραδοσιακά είναι αυτές που λειτουργούν πριν από τα Χριστούγεννα και πριν την Πρωτοχρονιά. Ευελπιστούμε ότι θα έχει και φέτος σχετικά καλή κίνηση στη διάρκεια των εορτών. Σίγουρα οι ώρες θα είναι αρκετές για τους καταναλωτές, για να μπορέσουν να βγουν στην αγορά και να ψωνίσουν κάποια είδη που μπορεί να χρειαστούν για τη χειμερινή περίοδο», επισήμανε χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Λεμονίδης.

Σημαντική η πτώση του τζίρου στην τοπική αγορά τις ημέρες της έντονης κακοκαιρίας

Σε σχέση με το κατά πόσο επηρέασαν την τοπική αγορά οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. απάντησε: «Οι καιρικές συνθήκες πάντα επηρεάζουν μέχρις ενός σημείου τη λειτουργία της αγοράς. Το 80% έχει να κάνει με το οικονομικό. Το υπόλοιπο έχει να κάνει με την ψυχολογία και τις καιρικές συνθήκες που πάντα επηρεάζουν τη σωστή ή όχι λειτουργία της αγοράς. Όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις και ακραία καιρικά φαινόμενα, σίγουρα είναι ανασταλτικός παράγοντας για κάποιον καταναλωτή να κατέβει στην αγορά, εκτός αν χρειάζεται  προϊόντα πρώτης ανάγκης. Από εκεί και μετά δυο με τρεις μέρες είχαμε σημαντική πτώση του τζίρου στα καταστήματα της πόλης μας. Είμαστε όμως σε μια χειμερινή περίοδο, οπότε οι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι οι καλύτερες δυνατές. Όταν είναι ακραία τα φαινόμενα έχουμε προβλήματα και στην αγορά μας, αλλά και ζημιές σε υπόγεια καταστημάτων, όπως έγινε με την πρόσφατη κακοκαιρία».

«Από το 2020 ελπίζουμε να μην έχουμε άλλες ενδιάμεσες εκπτώσεις, γιατί υπάρχουν ειδικές μελέτες από τα ινστιτούτα ερευνών της ΕΣΕΕ όπου προκύπτει ξεκάθαρα αρνητικό πρόσημο…»

Τέλος, ερωτηθείς για το πρόσημο του εκπτωτικού δεκαπενθημέρου του Ε.Σ.Κ., ο Βασίλης Λεμονίδης τόνισε: «Το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ευελπιστούμε ότι θα είναι το τελευταίο, όπως ανακοινώθηκε άλλωστε και από τον αρμόδιο υπουργό. Από το 2020 ελπίζουμε να μην έχουμε άλλες ενδιάμεσες εκπτώσεις, τουλάχιστον αυτό εμείς το ζητάμε εδώ και πολλά χρόνια, γιατί υπάρχουν ειδικές μελέτες από τα ινστιτούτα ερευνών της ΕΣΕΕ όπου προκύπτει ξεκάθαρα αρνητικό πρόσημο μετά τα εκπτωτικά δεκαπενθήμερα. Μπορεί να υπάρχει μια καλύτερη κίνηση σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες, αλλά παίρνει μια δουλειά που μηδενίζεται το υπόλοιπο του μήνα. Κακά τα ψέματα μια επιχείρηση που έξι μήνες τον χρόνο πουλάει χωρίς την ανάλογη κερδοφορία δεν μπορεί να αντέξει τις υποχρεώσεις και τα έξοδα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...