Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χρήστος Παπαδόπουλος: “Καμία πρόβλεψη για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού” – Τεράστιος ο φόρτος εργασίας για την Διεύθυνση Υγείας Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Εντατικούς ελέγχους, κυρίως σε ξενοδοχειακές μονάδες, αρχίζει από το επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, με στόχο την προστασία των επισκεπτών που θα επιλέξουν την περιοχή μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, Χρήστο Παπαδόπουλο, ο οποίος μίλησε χθες στον «Ενήμερο» για το θέμα, οι έλεγχοι της υπηρεσίας θα είναι στοχευμένοι και θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τις ακτές κολύμβησης, με βάση το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, το πόσιμο νερό, τις πισίνες, καθώς και τα ξενοδοχεία που είναι ο πρώτος στόχος της υπηρεσίας του, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που θα ελεγχθούν όταν τεθούν σε πλήρη λειτουργία.

Το βάρος των ελέγχων στην Θάσο – Από τώρα κανονίζονται οι άδειες των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Υγείας για να είναι στις θέσεις τους την περίοδο αιχμής

Εκτεταμένοι θα είναι οι έλεγχοι μέσα στο καλοκαίρι ιδιαίτερα στο νησί της Θάσου, όπου και θα υπάρξει η μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών, από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, οι έλεγχοι αυτοί θα πραγματοποιηθούν με το υφιστάμενο προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας, κι επειδή, όπως σε όλες τις υπηρεσίες έτσι και σε αυτήν της Διεύθυνσης Υγείας δεν είναι αρκετό, κανονίζονται από τώρα οι άδειες του καλοκαιριού των υπαλλήλων, ώστε όσο είναι δυνατό, να είναι στις θέσεις τους οι περισσότεροι στην αιχμή της καλοκαιρινής σεζόν, για να ανταποκριθούν επαρκώς στο έργο τους.

Καμία πρόβλεψη για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού – Τεράστιος ο φόρτος εργασίας για την Διεύθυνση Υγείας Καβάλας  

«Το καλοκαίρι είμαστε ο κατ’ εξοχήν νομός με τον περισσότερο κόσμο από όλους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έχουμε και το νησί της Θάσου με χιλιάδες κόσμο και τα δεδομένα αλλάζουν άρδην σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς. Ο φόρτος εργασίας για την υπηρεσία μας είναι τεράστιος. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για να μπορούμε να προσλαμβάνουμε έκτακτο προσωπικό. Κάναμε τις προτάσεις μας, τα αιτήματά μας προωθούνται αλλά δεν είναι ούτε στο χέρι του περιφερειάρχη να κάνει κάτι. Είναι θέμα κυβέρνησης και ύπαρξης διαθέσιμων πόρων. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει κάτι. Άρα, προσπαθούμε να δουλέψουμε με τα άτομα που έχουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Παπαδόπουλος.

Η Διεύθυνση Υγείας από φέτος θα επιβάλλει και πρόστιμα στους επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων!

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι για πρώτη φορά φέτος η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας θα εφαρμόσει τον νόμο των προστίμων για τα τρόφιμα. Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, μέχρι τώρα ο Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλλε τα πρόστιμα, ενώ η Διεύθυνση Υγείας κινούνταν σε μέτρα, όπως για παράδειγμα οι σφραγίσεις καταστημάτων κλπ.

«Αυτήν την φορά θα επιβάλλουμε και πρόστιμα. Θα ήθελα να προειδοποιήσω όλους τους επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων να είναι πολύ προσεκτικοί. Οι συγκυρίες είναι δύσκολες, όμως το πρόστιμο είναι κάτι που λειτουργεί. Θα έχουμε αυστηρά πρόστιμα για όσους κατ’ επανάληψη παραβιάζουν τους κανόνες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...