Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τεράστια έλλειψη βασικών εμβολίων στην αγορά της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Τεράστια έλλειψη σε εμβόλια, κυρίως ηπατίτιδας Α και αντιτετανικών, εντοπίζει στην αγορά της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για εμβόλια που εντάσσονται στο βασικό πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών, αλλά και ενηλίκων κι ως εκ τούτου η έλλειψη τους, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη θωράκιση του πληθυσμού.

Η έλλειψη εμβολίων θα γίνει εμφανής αν προκύψει σοβαρό θέμα για κάποιους που δεν έχουν εμβολιαστεί

«Δυστυχώς δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα εμβολίων. Το αντιτετανικό εμβόλιο παρουσιάζει τεράστια έλλειψη, όπως και αυτό της ηπατίτιδας Α. Μιλάμε για εμβόλια που εντάσσονται στο βασικό πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων στη χώρα μας. Δεν μιλάμε για εμβόλια για κάποιους που θα ταξιδέψουν σε εξωτικές περιοχές, τα οποία τα διαχειριζόμαστε από εδώ, αλλά για εμβόλια που όλοι πρέπει να είναι όλοι εμβολιασμένοι, πόσο μάλλον όταν προκύψει ένα σοβαρό θέμα αν δεν είναι εμβολιασμένοι», τόνισε αρχικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο κ. Παπαδόπουλος.

Πρέπει να βρεθεί ικανός αριθμός εμβολίων για να καλυφθεί η ζήτηση

«Ίσως να υπάρχουν κι άλλες ελλείψεις σε άλλα εμβόλια, όπως είχε παρατηρηθεί και σε αυτά της ιλαράς, όταν προέκυψε το θέμα με την επιδημία πριν από λίγο καιρό. Από αυτά που βλέπω εγώ από ανθρώπους που έρχονται και απευθύνονται στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, είναι τεράστια η έλλειψη εμβολίων στην αγορά της Καβάλας. Το θέμα είναι όμως ότι υπάρχει αναγκαιότητα να γίνεται αυτός ο εμβολιασμός, άρα πρέπει να βρεθεί ικανός αριθμός εμβολίων για να καλυφθεί η ζήτηση», συμπλήρωσε σχετικά στη συνέχεια των δηλώσεων του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Άγνωστο το πόσο θα διαρκέσει η παντελής έλλειψη των συγκεκριμένων εμβολίων από την αγορά

«Ο βασικός εμβολιασμός τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων προβλέπει ότι κάποια εμβόλια είναι υποχρεωτικά, όπως αυτά που προανέφερα. Σε αυτούς που έρχονται στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας για αντιτετανικό και ηπατίτιδας Α δεν μπορούμε να βρούμε. Το πρόβλημα εντοπίζεται εδώ και μήνες και παρουσιάζει κάποια διαστήματα εφοδιασμού της αγοράς, με μικρές όμως ποσότητες. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία από την παντελή έλλειψη των συγκεκριμένων εμβολίων, που δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει. Δυσκολεύεται πολύ κάποιος να βρει το εμβόλιο που θέλει τη στιγμή που το χρειάζεται», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Παπαδόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...