Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξ. Κροκίδης: Ασαφής ο αριθμός γιατρών και νοσηλευτών που θα τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Άγνωστο το χρονικό πλαίσιο και η  γεωγραφική κατανομή του προσωπικού.

Διορισμοί χωρίς πλάνο στην Υγεία .

Ξ. Κροκίδης: Ασαφής ο αριθμός γιατρών και νοσηλευτών που θα τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο Καβάλας

Ασαφής είναι ο αριθμός γιατρών και νοσηλευτών που θα τοποθετηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, μετά την έγκριση εκκίνησης των διαδικασιών για την πλήρωση 2.440 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, σε φορείς του υπουργείου Υγείας, ύστερα από την υπογραφή της σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.

Εκτός όμως από το ότι παραμένει άγνωστος ο αριθμός γιατρών και νοσηλευτών που θα ενισχύσουν το Γ.Ν.Κ., ο κ. Κροκίδης τονίζει με έμφαση πως άγνωστο παραμένει επίσης και το πότε θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία διορισμών, η οποία ούτως ή άλλως είναι χρονοβόρα.

Πως κατανέμονται οι οργανικές θέσεις, βάσει της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου

Οι 2.440 κενές οργανικές θέσεις κατανέμονται ως εξής: 1.110 θέσεις αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό, 600 θέσεις ειδικευμένους γιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ., 550 θέσεις διάφορους κλάδους και ειδικότητες,100 θέσεις πληρώματα ασθενοφόρου για το Ε.Κ.Α.Β. και 80 θέσεις για τους οργανισμούς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
Η δαπάνη των παραπάνω προσλήψεων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας για το έτος 2016, ενώ όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με την απόφαση αυτή υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για τη σταδιακή κάλυψη των άμεσων αναγκών του Ε.Σ.Υ. με μόνιμο προσωπικό, διασφαλίζοντας την επιβίωση των υποστελεχωμένων τμημάτων-κλινικών και την αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης.

Στο Γ.Ν.Κ., λόγω του μεγέθους του, πρέπει να αντιστοιχεί μεγάλος αριθμός ειδικών γιατρών

«Εκείνο που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι το πότε θα γίνουν αυτοί οι διορισμοί και πόσοι γιατροί και νοσηλευτές αντιστοιχούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Ο υπουργός είπε ότι για να διοριστεί ένας γιατρός χρειάζεται ένας χρόνος περίπου κι ένας νοσηλευτής οκτώ μήνες! Αν θέλει όμως κάποιος πραγματικά να μειώσει τα χρονικά περιθώρια, χωρίς να απεμπολήσει ενδεχομένως δικαιώματα των υποψηφίων, μπορεί να το κάνει. Το νοσοκομείο μας είναι μεγάλο με 30 και πλέον τμήματα, μονάδες και κλινικές και για αυτό πρέπει να μας αναλογεί ένας μεγάλος αριθμός ειδικών γιατρών», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Απαιτείται λύση για το θέμα των αποσπασμένων και επικουρικών γιατρών

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, δήλωσε στον «Ε» ότι την ερχόμενη Δευτέρα ο Ι.Σ.Κ., μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα παραστεί στην συνεδρίαση που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη. Στην συνεδρίαση, η οποία αποτελεί συνέχεια προηγούμενης, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον χώρο όπου και ο Ιατρικός Σύλλογος θα καταθέσει τις απόψεις του.

Σε σχέση με το θέμα των νέων προσλήψεων ιατρικού προσωπικού, ο κ. Κροκίδης τόνισε: «Κάναμε πρόσφατα μια λεπτομερή ανάλυση των θέσεων στο νοσοκομείο μας, από την οποία προέκυψε ότι είμαστε περίπου 85 μόνιμοι γιατροί. Αξίζει να πούμε ότι η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας μέσα στο καλοκαίρι επιτεύχθηκε χάρη στην βοήθεια των αποσπασμένων γιατρών των Κέντρων Υγείας ή από άλλα νοσοκομεία, καθώς επίσης και από τους επικουρικούς γιατρούς, οι οποίοι είναι περί τους 15, των περισσοτέρων η σύμβαση λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Το θέμα με τους αποσπασμένους επίσης πρέπει να λυθεί, αφού τα Κέντρα Υγείας αποδυναμώνονται και υπάρχουν διαμαρτυρίες. Αυτά τα θέματα πρέπει να τα βάλουμε μπροστά αμέσως μετά τις εκλογές, με τους βουλευτές που θα εκλεγούν και με τους υπόλοιπους θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να τα λύσουμε στο σύνολό τους».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...