Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση φύλαξης των νοσοκομείων

Ημέρα:

spot_img

Επιτακτική ανάγκη, χαρακτηρίζει την ενίσχυση της ασφάλειας των νοσοκομείων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, μ’ αφορμή τα συνεχή κρούσματα κλοπών μηχανημάτων από τα νοσοκομεία Βόλου, Λάρισας, Λαμίας και Αγίου Σάββα στην Αθήνα.

«Δυστυχώς στα νοσοκομεία, παρότι είναι χώροι που δεν κλείνουν ποτέ τις πύλες τους, υπάρχουν τμήματα που τις βραδινές ώρες παύει η δράση τους, όπως είναι τα περισσότερα ενδοσκοπικά. Αυτά που μάθαμε τις τελευταίες ημέρες για τις κλοπές σε νοσοκομεία της περιφέρειας και της Αθήνας, πραγματικά είναι πρωτόγνωρα για τον ελληνικό χώρο. Πρόκειται μάλλον για την ίδια σπείρα που γνωρίζει τα των νοσοκομείων και ξέρει που χτυπάει», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News.

Μεγάλες οι επιπτώσεις για τους ασθενείς που αναγκάζονται να προσφύγουν στο ιδιωτικό τομέα

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας στάθηκε ιδιαίτερα στις επιπτώσεις που θα έχουν για τη δημόσια υγεία οι κλοπές αυτές, επισημαίνοντας σχετικά: «Ήδη ακούσαμε ότι ακυρώνονται πολλά ραντεβού ασθενών, διότι όταν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μηχανήματα κι έχουν προγραμματιστεί ενδοσκοπήσεις κι αυτές δεν γίνονται, τότε η εξέλιξη αυτή είναι εις βάρος της υγείας των ασθενών, οι οποίοι θα «προσπαθώντας» να βρουν την υγεία τους θα υποβληθούν σε επιπλέον κόστος προσφεύγοντας στον ιδιωτικό τομέα».

Στο Γ.Ν.Κ. πρέπει να εξεταστεί αν χρειάζεται ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας ειδικά τις νυχτερινές ώρες

«Από την άλλη όμως ανοίγει ο φάκελος της ασφάλειας των νοσοκομείων. Είναι κάτι που έχουμε θέσει εμείς πολλές φορές, όπως και άλλα νοσοκομεία. Υπάρχουν κενά κι αυτό το έχουν δείξει και τα τελευταία γεγονότα. Το θέμα της ασφάλειας είναι επιτακτική ανάγκη να το δούμε σε νέα βάση όλα τα νοσοκομεία, προκειμένου να ενισχύσουμε τα μέτρα. Εμείς στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας συνεχίζουμε να έχουμε τη συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι και δεν υπάρχουν προβλήματα. Πρέπει όμως να δούμε μήπως χρειάζεται ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας τις νυχτερινές ώρες, τόσο στους χώρους που λειτουργούν όλο το 24ωρο, όπως οι περισσότερες κλινικές και το Τ.Ε.Π., καθώς επίσης και σε χώρους που δεν λειτουργούν τη νύχτα. Το υπουργείο Υγείας πρέπει να δει συνολικά το θέμα της ασφάλειας των νοσοκομείων ή κάθε ένα ξεχωριστά».

Καταληκτικά, ο κ. Κροκίδης έθεσε και το θέμα της ασφάλειας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να αναφέρουμε ότι διαχρονικά σημειώνονται επεισόδια βίας εναντίον γιατρών και νοσηλευτών, όχι μόνο λεκτικής, αλλά και σωματικής ενίοτε και γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ασφάλεια των νοσοκομείων της χώρας, ώστε να προστατεύεται και το προσωπικό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...