Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μιχάλης Βλασταράκος: Ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επισκέφθηκε την Παρασκευή (28/10) ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, ο οποίος μετά την ξενάγηση του στις κλινικές του Γ.Ν.Κ., συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, τον διοικητή, Τάσο Καρασαββόγλου, τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης και Πρίνου, καθώς και με τον υπεύθυνο του ΠΕΔΥ-ΜΥ Καβάλας.

Η επίσκεψη του προέδρου του Π.Ι.Σ. στην πόλη μας, εντάσσεται στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του σε Καβάλα, Δράμα και Σέρρες μέχρι και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί της περιφέρειας.

Υποστελέχωση γιατρών σε ποσοστό 50% στο Γ.Ν.Κ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Βλασταράκος σημείωσε ότι είχε μία παραγωγική συζήτηση για τα προβλήματα της περίθαλψης στον Ν. Καβάλας, ωστόσο διαπίστωσε υποστελέχωση σε ποσοστό  50% του ιατρικού προσωπικού που καλύπτεται από τους επικουρικούς γιατρούς.

Επίσης, τόνισε ότι δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη Υγείας γιατί δεν υπάρχουν οι μονάδες, ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχει συμβεβλημένους γιατρούς, καθώς κι ότι υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στις επισκέψεις, το οποίο καλύπτει το νοσοκομείο Καβάλας  με τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών των Κέντρων Υγείας.

Ελλιπής η χρηματοδότηση του συστήματος περίθαλψης

Συμπλήρωσε ότι οι γιατροί στην πλειονότητα τους βλέπουν τον άρρωστο σαν να είναι ο συγγενής τους, αλλά κι ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων καλούνται με πενιχρούς προϋπολογισμούς να  καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.

Ανέφερε δε ότι  το σύστημα περίθαλψης είναι μικτά χρηματοδοτούμενο, ότι υπάρχει ελλιπής  χρηματοδότηση, αλλά και ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία όπως πρέπει.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης,  μιλώντας για την σύσκεψη που προηγήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με τους γιατρούς, τους διευθυντές κλινικών και Κέντρων Υγείας και με τον διοικητή του Γ.Ν.Κ., Τάσο Καρασαββόγλου, επισήμανε ότι αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα. Επίσης σημείωσε καταληκτικά ότι επισκέψεις σαν αυτή του κ. Βλασταράκου είναι πολύ εποικοδομητικές.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...