Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Mamma Mia» στο «Ράδιο Σίτυ». Ήμουν κι εγώ εκεί

Ημέρα:

spot_img

Η Θέμις Μαρσέλλου είναι πολυτάλαντη καλλιτέχνις.  Εργάζεται μεθοδικά, στοχεύει στη λεπτομέρεια και πετυχαίνει  κέντρο στον στόχο. Έχει μεταφέρει στην ελληνική σκηνή αρκετά μιούζικαλ -διεθνείς επιτυχείς και, όπως πάντα, έγραψε τους ελληνικούς στίχους κι εδώ και σκηνοθέτησε με φαντασία το περίφημο πια, «Mamma-Mia».

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, έχουν λατρέψει τους χαρακτήρες, την ιστορία και βέβαια τη μουσική του MAMMA MIA! αναδεικνύοντάς το στο πιο διασκεδαστικό μιούζικαλ όλων των εποχών!
Η ηλιόλουστη, χαρούμενη ιστορία που έπλασε η συγγραφέας Catherine Johnson εκτυλίσσεται σ’ ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί. Την παραμονή του γάμου της, μια όμορφη νεαρή κοπελιά αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα του πατέρα της και η αναζήτησή της έχει ως αποτέλεσμα να φέρει πίσω στο νησί, που επισκέφτηκαν πριν από 20 χρόνια, τρεις άντρες από το παρελθόν της μητέρας της,  τρεις πιθανούς μπαμπάδες της.
Τα διαχρονικά, αφηγηματικά τραγούδια των ABBA, που αποτέλεσαν τον καμβά της ιστορίας, δένουν άρρηκτα με την υπόθεση, δημιουργώντας μία σαγηνευτική ιστορία αγάπης, έρωτα, χαράς, γέλιου, φιλίας, που ξεσηκώνει τους θεατές σε όλο τον κόσμο, χαρίζοντάς τους «τη διασκέδαση της ζωής τους.

Κοσμοπλημύρα στο «Ράδιο Σίτυ» Θεσσαλονίκης, κατάφερα να βολευτώ κάπου και ν’ απολαύσω τη Δέσποινα Βανδή, τις χορογραφίες, τα κοστούμια και τον πολυπληθή θίασο σε ένα τρίωρο περίπου ξεφάντωμα. Δεν περίμενα κι ούτε ήθελα κάτι περισσότερο. Εξάλλου, τα σκηνικά ήταν αυτά των Αθηνών, πλούσια, όμορφα, καθόλου της αρπαχτής, τα κοστούμια απολύτως ταιριαστά και τόσα πολλά, η μουσική ζωντανή από ορχήστρα που βλέπαμε κάτω από τη σκηνή και ένα μεγάλο μπράβο για τις πετυχημένες  διασκευές, οι ελληνικοί στίχοι εμπνευσμένοι και πιστοί στην πρωτότυπη ιστορία, η σκηνοθεσία ευρηματική και ιδιαιτέρως ευφάνταστη η σκηνή του ονείρου, ο θίασος καλοκουρδισμένος και η συνεργασία ηθοποιών, χορευτών, τραγουδιστών, άψογη.

Οι Άκης  Σακκελαρίου, Αργύρης Αγγέλου και Αλέξανδρος Μπουρδούμης είναι καλοί ηθοποιοί, η Μπέττυ Μαγγίρα   α π ο λ α υ σ τ ι κ ή   ό,τι κι αν υποδύεται, η  νεοφώτιστη Εύα Τσάχρα στον ρόλο της Σοφίας, απλά, υπέροχη  κι η Δέσποινα Βανδή τα κατάφερε μια χαρά να σταθεί στη σκηνή  χωρίς να είναι ηθοποιός. Έχω δει πολύ χειρότερες ερμηνείες από «μεγάλα» ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής σε άλλες παραστάσεις, οπότε, τα εύσημα στη Δέσποινα, που τραγούδησε ζωντανά  και με άνεση όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε -με ελληνικούς στίχους- χόρεψε κι έπαιξε χωρίς να υπολείπεται από τους επαγγελματικές κι αν δεν υπήρχαν μερικές ατυχείς στιγμές έκρηξης της έπαρσης που  κουβαλάνε οι καλλιτέχνες της πίστας, θα ήταν πιο γενναιόδωρο το χειροκρότημα απαιτητικών θεατών. Παράδειγμα, το ρεφρενάκι «στα ’δωσα όλα κι έμεινα στον άσσο» παράταιρο κι εντελώς άχρηστο, η μικροφωνική στη διαπασών όταν η πρωταγωνίστρια  τραγουδούσε σόλο στη σκηνή, ενώ ορισμένες κορώνες της παρέπεμπαν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Η σκηνοθέτις αφενός και η ίδια αφετέρου, ευθύνονται για τα μικρά ατοπήματα, που δεν πέρασαν απαρατήρητα.

Ωστόσο, ο κόσμος χάρηκε την παράσταση, διασκέδασε, συμμετείχε, ενθουσιάστηκε και χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές για  πολλή ώρα στο φινάλε.

Ταυτότητα Παράστασης:
Μουσική – στίχοι: Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus
Κείμενο: Catherine Johnson
Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική Διεύθυνση – Διδασκαλία Ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης
Διεύθυνση Ορχήστρας – Πιάνο:  Ανδρέας Καρανίκας
Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Video design – προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Φωνητική Διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη

Πρωταγωνιστούν
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ
Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.

Παίζουν:
Μαρία Βασιλάτου, Μάριος Χατζηαντώνη,  Μανώλης Θεοδωράκης, Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου, και η Θέμις Μαρσέλλου.

Μαζί τους:
Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Γιάννης Λάφης, , Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Ντόρα Γκέγκα.

Ορχήστρα:
Διεύθυνση Ορχήστρας – Πιάνο:  Ανδρέας Καρανίκας
Γιώργος Μούρτος     – Τύμπανα
Κώστας Αρσένης    – Μπάσο
Παντελής Κλήμης    – Κιθάρα
Γιώργος Καλοδούκας – Κιθάρα
Ανδριανή Γιακουμέλου – Πιάνο – πλήκτρα
Δημήτρης Τσιμπάνος  –  Πιάνο – πλήκτρα

ΠΑΥΛΟΣ  ΛΕΜΟΝΤΖΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...