Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

12 ζωγράφοι υμνούν με τα έργα τους την γυναίκα

Ημέρα:

spot_img

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, που είναι η 8η Μαρτίου, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας, πραγματοποιεί τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στις 20.30 το βράδυ της Παρασκευής (8/3), στην οποία θα μετέχουν συνολικά 12 ζωγράφοι, με θέμα ”Γυναίκα”.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη (7/3), η αντιδήμαρχος Καβάλας Μαρία Φραντζεσκάκη, ευχαρίστησε όλους όσοι μετέχουν και δούλεψαν για την συγκεκριμένη έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή (10/3).

Στόχος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας η διατήρηση παραδόσεων και εθίμων, αλλά και η ενίσχυση απόρων μητέρων και παιδιών

Από τη μεριά της η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας Μαρίνα Φιλιππίδου, τόνισε ότι το Λύκειο Ελληνίδων έχει άμεση σχέση με τις γυναίκες, τα δικαιώματα και τους αγώνες τους, θυμίζοντας ότι ιδρύθηκε το 1911 από την Καλλιρόη Παρέν στην Αθήνα, με στόχο τη διατήρηση της παράδοσης, καθώς και την ενίσχυση των γυναικών. Όπως σημείωσε στη συνέχεια, Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας ιδρύθηκε το 1945 και σήμερα απαρτίζεται από 160 γυναίκες, με στόχο του, εκτός από τη διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων, την στήριξη της γυναίκας σε οποιοδήποτε επαγγελματικό κλάδο, καθώς και η ενίσχυση των απόρων μητέρων και παιδιών.

Στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα παίξει κιθάρα ο Κώστας Χίζαρης, ενώ θα χορέψουν τρία κορίτσια από τη σχολή της Γ. Καζόλη

Αποφασίσαμε να υμνήσουμε και να τιμήσουμε τις γυναίκες και τους πολλούς ρόλους τους στη ζωή, μέσα από την τέχνη. Η ιδέα ήρθε από τα παιδιά του αείμνηστου ζωγράφου Γιάννη Ζαχαρόπουλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το βράδυ της Παρασκευής στο Λ.Ε.Κ., ενώ η διάρκειά της είναι οι τρεις ημέρες. Επίσης, θα παίξει κιθάρα ο Κώστας Χίζαρης, σε τραγούδια εμπνευσμένα για γυναίκες, ενώ τρία κορίτσια από τη σχολή της Γκαμπριέλας Καζόλη θα χορέψουν στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Ευχαριστώ τον δήμο Καβάλας και ιδιαίτερα την κ. Φραντζεσκάκη και φυσικά τη δήμαρχο Καβάλας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης”, σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις της η Μαρίνα Φιλιππίδου.

”Είναι μια γεμάτη έκθεση με 36 έργα κι αυτός που θα την παρακολουθήσει θα εντυπωσιαστεί”

Τέλος, ο επιμελητής της έκθεσης Τάσος Ζαχαρόπουλος, ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο του Λ.Ε.Κ., όπως και τις κυρίες Τσανάκα και Φραντζεσκάκη, που βοήθησαν, όπως είπε, ώστε να πραγματοποιηθεί η έκθεση.

”Πρόκειται για τον Γ. Κουκμά, την Ε. Κουκμά, τον αείμνηστο Γ. Ζαχαρόπουλο, τον Λ. Ανθάκη, την Κ. Φαντίνι, τον Θ. Κελέκη, τον Ν. Παπαδόπουλο, την Τ. Καπλάνη, τη Ν. Πετρόγκα, την Φ. Παππά, τη Θ. Κωνσταντοπούλου και τον Τανό. Είναι μια έκθεση, στην οποία ο κάθε καλλιτέχνης θα συμμετέχει με δυο ή τρία έργα κι όλα θα έχουν θέμα τους τη γυναίκα. Είναι η ματιά του καλλιτέχνη για το πως βλέπει ο ίδιος το γυναικείο φύλο. Παράλληλα, θα έχουμε τα events που προαναφέρθηκαν. Είναι μια γεμάτη έκθεση με 36 έργα κι αυτός που θα την παρακολουθήσει θα εντυπωσιαστεί”, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ζαχαρόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...