Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάντηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στον Γεράσιμο Σκιαδαρέση

Ημέρα:

spot_img

Από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου ως απάντηση σε ανάρτηση του γνωστού ηθοποιού Γεράσιμου Σκιαδαρέση:

Με αφορμή τις αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου, που θίγουν το Δήμο Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τη Δημωφέλεια αλλά και το θεατρόφιλο κοινό που στηρίζουν τον πολιτισμό με αγάπη και σεβασμό, νιώθουμε την ανάγκη να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Το Φεστιβάλ Φιλίππων, σε απάντηση όλων όσων δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την παράσταση «Άγρια Δύση» που παρουσιάστηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων, νιώθει την ανάγκη να παραθέσει για ενημέρωση του θεατρόφιλου κοινού, προς αποφυγή παρεξηγήσεων για τη διοργάνωση του θεσμού, τα αληθή στοιχεία όπως καταγράφηκαν.

Κύριος διοργανωτής του Φεστιβάλ Φιλίππων, είναι ο Δήμος Καβάλας, που με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τη Δημωφέλεια, διοργανώνουν με απόλυτη επιτυχία ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος, παραχωρώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στους θιάσους που συμμετέχουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διευκολύνουν την οργάνωση και το στήσιμο των παραστάσεών τους.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η παράσταση «Άγρια Δύση» αποτελεί συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με την Create4art, έγινε έκπτωση στο μίσθωμα για την ενοικίαση του χώρου και το αντίτιμο που κατέβαλε η παραγωγή ήταν το χαμηλότερο δυνατό.

Παράλληλα, ο Δήμος Καβάλας, εξυπηρέτησε στη μεταφορά των σκηνικών στο Φρούριο Καβάλας, ένα σημείο με δύσκολη πρόσβαση.

Όσον αφορά τα αναληθή σχόλια που δημοσιεύτηκαν για τον αριθμό των προσκλήσεων, ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που κρατήθηκαν το βράδυ εκείνο από άνθρωπο του Φεστιβάλ, όπως συνήθως γίνεται, οι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ Φιλίππων δεν ήταν περισσότεροι από 40.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι οι διοργανωτές του Φεστιβάλ και το κοινό της περιοχής μας, σε καμία περίπτωση δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε κάποιον καλλιτέχνη ή σε κάποια παράσταση, αντίθετα δείχνουν κάθε φορά τον σεβασμό που απαιτείται στο θέαμα, στους καλλιτέχνες και στους εργαζόμενους των διαφόρων θιάσων.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Σκιαδαρέση

Ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μετά την παράσταση «Άγρια Δύση», η οποία παρουσιάστηκε στο Φρούριο της Καβάλας το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου 2018, έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...