Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Καλαντζής: Εκλογές το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο

Ημέρα:

spot_img

Εκλογές το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 «βλέπει» ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News ο έμπειρος Καβαλιώτης πολιτικός, η προεκλογική περίοδος έχει ήδη… ξεκινήσει!

Ο κ. Τσίπρας θα τα «ρίξει» στους… κακούς Ευρωπαίους

«Ο κ. Τσίπρας, προς τα τέλη Αυγούστου, θα προκηρύξει εθνικές εκλογές, με το αφήγημα ότι μας έβγαλε από το μνημόνιο, κάτι που είναι βέβαια ψέματα. Οι Ευρωπαίοι θα τον καλέσουν, για να μην μπει η χώρα σε νέο μνημόνιο, να εφαρμόσει αυτά που υπέγραψε, δηλαδή τη μείωση του αφορολόγητου από 1.1.19, αλλά και τις νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς. Ο κ. Τσίπρας θα πάει σε εκλογές με αυτό το αφήγημα που προανέφερα, λέγοντας επίσης ότι οι… κακοί Ευρωπαίοι τον πιέζουν για νέα μέτρα, δηλαδή ποια μέτρα; Αυτά που έχει υπογράψει! Ο Σεπτέμβριος του 2018 θα είναι η καταληκτική περίοδος της προκήρυξης των εκλογών, ενώ πιστεύω ότι ήδη ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Καλαντζής.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει ό,τι πιο καλό και ικανό υπάρχει, ώστε να κερδίσει»

Κληθείς να απαντήσει στο πως θεωρεί ότι θα γίνει η σύσταση των ψηφοδελτίων από τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, ο πρώην υπουργός επισήμανε: «Τον τελικό λόγο τον έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως θα ερωτηθούν και οι πρώην πρωθυπουργοί, Κ. Καραμανλής και Α. Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ε. Μεϊμαράκης, με τελικό κριτή πάντοτε, επαναλαμβάνω, τον κ. Μητσοτάκη. Είναι δυνατό να μη θέλει ο πρόεδρός μας, όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαφορά σε κάθε περιφερειακή ενότητα; Θα χρησιμοποιήσει λοιπόν ό,τι πιο καλό και ικανό υπάρχει,  ώστε να κερδίσει. Δε μπορεί να βγάλει εκτός ψηφοδελτίων ανθρώπους που φέρνουν σταυρούς. Σαφώς μπορεί να γίνει μίξη παλιού και νέου στα ψηφοδέλτια κι αυτό είναι το σωστό και υγιές. Μπορεί κάποιος να μπει πρώτη φορά σε ψηφοδέλτιο και να είναι πιο παλιός από κάποιον που είναι είκοσι χρόνια στην πολιτική. Άρα, τονίζω και πάλι, μίξη παλιού και νέου κι έτσι θα κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κοντά 40%».

«Ο κ. Τσίπρας στηρίζεται σε μια επικοινωνιακή τακτική και μόνο, προσπαθώντας να κάνει το μαύρο – άσπρο…»

Ο Γιώργος Καλαντζής, στο πλαίσιο των δηλώσεών του, σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα κι ειδικότερα τα όσα έγιναν τη Δευτέρα (27/11) στο κοινοβούλιο για το θέμα της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

«Κάθε μέρα που ο κ. Τσίπρας παραμένει στην εξουσία, το ποσοστό της διαφοράς του κόμματός του θα μεγαλώνει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας στηρίζεται σε μια επικοινωνιακή τακτική και μόνο, προσπαθώντας συνεχώς να κάνει το μαύρο – άσπρο», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε «οι στρατιωτικές συμφωνίες είναι διακρατικές. Το αν ήταν νόμιμος ή όχι ο κ. Παπαδόπουλος, αυτό είναι το τελευταίο. Το σίγουρο είναι ότι απ’ τη στιγμή που ήταν μεσάζων πήρε την προμήθεια του, άρα αυτό είναι παράνομο. Ο νόμος είναι σαφής και ψηφίστηκε το 2005, όταν ήμουν υπουργός επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή. Ο νόμος λέει ότι οι εξοπλιστικές συμφωνίες που αφορούν, είτε πώληση είτε αγορά, γίνονται μεταξύ κρατών, χωρίς να μεσολαβεί κανείς».

Δεν φέρνει άμεσα πολιτικές εξελίξεις η συγκεκριμένη υπόθεση, λόγω της… συνεκτικής «κόλλας» της συγκυβέρνησης

«Αμφιβάλλω λοιπόν ότι είναι νόμιμο. Ήταν απρεπές αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας, να κατηγορήσει τον πρέσβη μας ότι δεν ήθελε τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά κάποιον άλλο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μόνος του, απεδέχθη ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζοντας. Και μόνο αυτό είναι κακουργηματική πράξη. Όσον αφορά τα απόρρητα τώρα. Θέματα που αφορούν αγοραπωλησίες όπλων δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι απόρρητα. Το ότι κάναμε συμφωνία π.χ. με τις Η.Π.Α. για να τους προστατεύσουμε ή να μας προστατεύσουν ή να τους εξυπηρετήσουμε ή να μας εξυπηρετήσουν στρατιωτικά, το καταλαβαίνω να είναι απόρρητο και δεν πρέπει να διαρρεύσει. Αλλά το αν π.χ. πουλήσαμε ή αγοράσαμε σφαίρες δεν καταλαβαίνω τι απόρρητο υπάρχει», ανέφερε στη συνέχεια ο πρώην υπουργός.

Ερωτηθείς για το αν η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να φέρει άμεσα πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Καλαντζής απάντησε: «Όχι, αυτή η υπόθεση δεν φέρνει πολιτικές εξελίξεις, καθώς η συνεκτική «κόλλα» της συγκυβέρνησης είναι το συμφέρον και η παραμονή στην εξουσία. Οτιδήποτε μεμπτό ή μη διαφανές δεν είναι μόνο θέμα Καμμένου, αλλά Τσίπρα – Καμμένου. Στην υπόθεση υπάρχει μεσάζων κάτι που απαγορεύεται».

Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας

Τέλος, ο κ. Καλαντζής συνεχάρη για την εκλογή του στη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, τον Γιώργο Γραμμένο, τονίζοντας: «Συγχαρητήρια στον Γιώργο Γραμμένο που εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και στους συμβούλους που εξελέγησαν στο νέο διοικητικό συμβούλιο και φυσικά σ’ όλους όσοι έδωσαν τον αγώνα τους. Υπάρχει ένα υγιές νέο δυναμικό στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, που πιστεύω με τον Γιώργο Γραμμένο θα βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων τους, ως κλάδος, αλλά και της Π.Ε. Καβάλας γενικότερα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...