Τι έδειξε η δημοσκόπηση για τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ

0
1120

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη διαδικτυακή δημοσκόπηση του Kavalawebnews.gr και της εφημερίδας «Ενήμερος». Το ερώτημα ήταν ποιους θέλετε ως υποψήφιους βουλευτές στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Π. Ε. Καβάλας.

Στο ερωτηματολόγιο συμπεριελήφθησαν ο βουλευτής Ν. Παναγιωτόπουλος, οι 3 πρώην βουλευτές Γ. Καλαντζής, Γ. Πασχαλίδης και Ντ. Κλειτσιώτης  και 6 στελέχη του κόμματος. Επίσης υπήρχε η προτίμηση «Κάποιον άλλο». Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση αυτή ήταν μια πρώτη απόπειρα διερεύνησης των τάσεων του εκλογικού σώματος για τα πρόσωπα που επιθυμεί να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Καβάλας. Σαφώς και δεν αποτελεί καταγραφή της εκλογικής δύναμης του καθενός, καθώς στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν μόνο 6 υποψήφιοι και κατά συνέπεια τα ποσοστά θα διαφοροποιηθούν. Επίσης υπάρχουν και άλλα άτομα που διεκδικούν θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά όταν ρωτήθηκαν ζήτησαν να μην περιληφθεί το όνομά τους στη δημοσκόπηση για επαγγελματικούς λόγους. Ενδεχομένως, λοιπόν, να προστεθούν νέα ονόματα στην πορεία, γεγονός που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Ακόμη να σημειώσουμε ότι η δημοσκόπηση αφορούσε σε χρήστες του διαδικτύου και άρα δεν περιλαμβάνει τις προτιμήσεις όσων δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Τονίζουμε επίσης, πως σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται από εταιρείες δημοσκοπήσεων. Πολύ περισσότερο δεν επιθυμούμε να «υποδείξουμε» εμείς στην ηγεσία του κόμματος ποιους θα επιλέξει για υποψήφιους βουλευτές. Απλά, έχοντας στη διάθεσή μας ένα «εργαλείο» ευρείας απήχησης στο κοινό, όπως είναι το kavalawebnews.gr, εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες που μας παρέχει για να καταγράψουμε από την δική μας πλευρά τις προτιμήσεις της κοινής γνώμης.

Τέλος, όσον αφορά τα αποτελέσματα, αναφέρουμε επιγραμματικά ότι τα υψηλότερα ποσοστά συγκέντρωσαν οι Μακάριος Λαζαρίδης και Γιώργος Καλαντζής και από τις γυναίκες η Βάσω Παπουτσή – Μήττα. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι το ερώτημα «Κάποιον άλλο» συγκέντρωσε 5,8%, ποσοστό σχετικά χαμηλό, γεγονός που σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι είναι θετικοί για τα πρόσωπα που κλήθηκαν να επιλέξουν.

Συνολικά ψήφισαν 2.639 χρήστες του διαδικτύου και τα αναλυτικά αποτελέσματα ήταν:

Μακάριος Λαζαρίδης 21,2% ψήφοι 560

Γιώργος Καλαντζής 19,1% ψήφοι 504

Νίκος Παναγιωτόπουλος 11% ψήφοι 289

Βάσω Παπουτσή – Μήττα 10,1% ψήφοι 267

Αρετή Κώτση 8,1% ψήφοι 213

Γιάννης Πασχαλίδης 7,8% ψήφοι 206

Μαρίνα Φιλιππίδου 7,4 ψήφοι 196

Λάζαρος Τσαταλμπασίδης 3,8% ψήφοι 99

Ντίνος Κλειτσιώτης 3% ψήφοι 80

Μαρία Χατζηκωνσταντίνου 2,7% ψήφοι 71

Κάποιον άλλο 5,8% ψήφοι 154