Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

2.236 ψήφισαν για αρχηγό της Κεντροαριστεράς σε Καβάλα και Θάσο

Ημέρα:

spot_img

Η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα διεκδικήσουν την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Οι δυο τους αναδείχθηκαν νικητές του πρώτου γύρου των εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των πολιτών να είναι εντυπωσιακή, καθώς σε όλη τη χώρα στις κάλπες προσήλθαν 210.264 άτομα.

2.236 πολίτες ψήφισαν για τον νέο αρχηγό της Κεντροαριστεράς σε Καβάλα και Θάσο

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του πρώτου γύρου, η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 25,1%.

Από εκεί και μετά εκτός διεκδίκησης της αρχηγίας έμειναν οι: Γιώργος Καμίνης με 13,52 %, Σταύρος Θεοδωράκης με 9,81%, Γιάννης Μανιάτης με 4,26%, Γιάννης Ραγκούσης με 2,28%, Κωνσταντίνος Γάτσιος με 1,50%, Απόστολος Πόντας 0,55% και Δημήτρης Τζιώτης με 0,19%.

Σε Καβάλα και Θάσο στις κάλπες προσήλθαν για να ψηφίσουν 2.236 πολίτες.

Οι ψήφοι στα οκτώ εκλογικά κέντρα διαμορφώθηκαν ως εξής: Καβάλα: 1.086, Πέραμος: 119, Ελευθερούπολη: 222, Γαληψός: 113, Κρηνίδες: 167, Χρυσούπολη: 322, Λιμένας: 138, Λιμενάρια: 69.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι αρχηγοί σε Καβάλα και Θάσο έλαβαν:

Φ. Γεννηματά 896 (42,5%)

Ν. Ανδρουλάκης 620 (27%)

Γ.  Καμίνης 407 (19%)

Στ. Θεοδωράκης 125 (5,5%)

Λοιποί 6%

Δ. Παπουτσής: «Η συμμετοχή ήταν πέρα από κάθε προσδοκία μεγάλη…»

«Πιστεύω πως είναι μια σημαντική στιγμή στη διαδρομή της παράταξής μας και στην νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την ανασυγκρότηση, ενίσχυση, το παρόν και το μέλλον της. Η συμμετοχή ήταν πέρα από κάθε προσδοκία μεγάλη, μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη να ανταποκριθούμε σ’ αυτήν την εντολή της κοινωνικής βάσης της παράταξής μας και να την υπηρετήσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια», δήλωσε τη Δευτέρα (13/11) στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Παπουτσής.

«Η κ. Γεννηματά έχει σαφές προβάδισμα, αλλά αυτό θα πρέπει να εκφραστεί με αντίστοιχη ψήφο στην κάλπη»

«Η αναμέτρηση μεταξύ των δυο πρώτων έχει το δικό της σημαντικό ενδιαφέρον και βέβαια θα πρέπει κατά τον ίδιο τρόπο να προσέλθουν οι πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές της πρώτης Κυριακής, ώστε να εκφράσουν την προτίμησή τους σ’ έναν από τους δυο υποψηφίους. Το έργο της κ. Γεννηματά σ’ ένα σημαντικό βαθμό, εκτιμήθηκε από την κοινωνική βάση της παράταξης και υποστηρίχθηκε με την επιλογή στο πρόσωπό της. Έχει ένα σαφές προβάδισμα για την πρωτιά στον δεύτερο γύρο, αλλά αυτό θα πρέπει να εκφραστεί και με αντίστοιχη ψήφο στην κάλπη.

Ο κ. Ανδρουλάκης, του οποίου η διαδρομή εκτιμήθηκε επίσης σε σημαντικό βαθμό, υποστηρίχθηκε από τη νέα γενιά της παράταξής μας. Είναι ένα στέλεχος που μπορεί να συνεισφέρει και πιστώνεται ο ίδιος την επιτυχία», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Δ. Παπουτσής.

«Αυτοί που προεξόφλησαν την εξαΰλωση του χώρου μας, έχουν κάνει λάθος…»

«Τα μυαλά μας δεν παίρνουν αέρα. Χρειάζεται συνέχιση της προσπάθειας με πίστη και αφού λάβουμε υπόψη μας τον δρόμο που μας έδειξαν. Αυτοί που προεξόφλησαν την εξαΰλωση του χώρου μας ή οριοθέτησαν την παρουσία μας στα δημόσια πράγματα ως ουρά, είτε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είτε της Νέας Δημοκρατίας έχουν κάνει λάθος. Θα πρέπει σεβόμενοι αυτήν την εντολή, να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας, ώστε να παίξουμε ακόμη πιο υπεύθυνο και καθοριστικό ρόλο στην πορεία των πραγμάτων στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες», ανέφερε καταληκτικά ο πρώην βουλευτής Καβάλας.

Ι. Χοροζίδης: «Δίνεται πλέον το σήμα ότι μπαίνουμε σε νέα περίοδο»

Δηλώσεις στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, έκανε και ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Καβάλα, Ιορδάνης Χοροζίδης, στις οποίες επισήμανε χαρακτηριστικά: «Δίνεται πλέον το σήμα ότι μπαίνουμε σε νέα περίοδο. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε στην πρόταση για να εκλεγεί ο επικεφαλής της δημοκρατικής παράταξης. Γεννιέται μια ενότητα και μέσα από διαδικασίες που θα ακολουθήσουν με το συνέδριο και τις εκλογές, κεντρική πολιτική επιτροπή και περιφερειακά όργανα και θα πάρει σάρκα και οστά για να μπορέσει να κάνει τον προγραμματισμό σε νέα βάση, έχοντας σαν βάθρο τις αναλύσεις των παλαιοτέρων κομμάτων μας και σε προοπτική θα μπορεί να κάνει ένα σοβαρό σχέδιο εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια για την ευημερία του ελληνικού λαού».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...