Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χρονιά πολιτικών εξελίξεων με πρόωρες εθνικές εκλογές

Ημέρα:

spot_img

Χρονιά πολιτικών εξελίξεων, με το «μενού» να περιλαμβάνει πρόωρες εθνικές εκλογές, χαρακτήρισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, το 2018, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής.

Παράλληλα, επισήμανε με έμφαση ότι το κόμμα του δεν πρέπει να επαναπαύεται σε καμιά περίπτωση, ενώ για ακόμη μια φορά υπογράμμισε ότι μόνη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας αποτελεί η τόνωση της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

«Είναι βέβαιο ότι φέτος είναι μια εκλογική χρονιά…»

«Το 2018 είναι η χρονιά που πιστεύω ότι προκειμένου να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας, θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές. Πρώτον διότι θα φανεί το ψέμα που λέει ότι μας βγάζει από τα μνημόνια. Αυτό δεν ισχύει, γιατί έχει υπογράψει και τέταρτο μνημόνιο. Για ν’ αρχίσει η συζήτηση για το χρέος θα πρέπει να μπει σε πιστοληπτική γραμμή. Δηλαδή να δεχθεί να υπάρχει ένα πρόγραμμα περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα η χώρα δανείζεται με 1% επειδή είμαστε σε μνημόνια. Εάν δεν είμαστε σε αυτά πάμε σε επιτόκια 6 με 7%. Πως θα αντέξει η χώρα μας να δανείζεται με τέτοια ποσοστά; Ο δεύτερος λόγος είναι το θέμα των Σκοπίων. Δεν μπορεί να το ξεπεράσει αυτό και θα έρθει η ώρα να το συζητήσουμε. Ας καταθέσουν την πρότασή τους για το ποια ονομασία δέχονται, ας πάρει θέση ο κ. Καμμένος και μετά θα τα πούμε. Άρα, είναι βέβαιο ότι φέτος θα είναι μια εκλογική χρονιά», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

Δουλειές «ανοίγει» η ελεύθερη αγορά

«Θεωρώ ότι όσο καθυστερεί ο κ. Τσίπρας, τόσο θα αυξάνεται η διαφορά μας. Είναι βέβαιο. Χρειάζεται εγρήγορση από εμάς, με την έννοια ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης, για να πάει μπροστά η οικονομία μας, το πρώτο που χρειάζεται είναι η μείωση φόρων και η δυνατότητα να δοθεί στις τράπεζες να επιχορηγούν από τον μπακάλη της γειτονιάς μέχρι τον μεγάλο επιχειρηματία, για να μπορέσει να πάρει «ανάσα» η οικονομία. Αν δεν δουλέψουν οι επιχειρήσεις πως θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας; Αυτό δεν λύνεται με προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά με το να «ανοίξουν» δουλειές. Και δουλειές «ανοίγει» η ελεύθερη αγορά. Ο μικρός, ο μεσαίος και ο μεγάλος επιχειρηματίας. Αυτόν που δεν πιστεύει ο κ. Τσίπρας. Αυτά που κάνει τώρα, τα κάνει για να κρατηθεί στην εξουσία κι όχι γιατί τα πιστεύει. Γι’ αυτό και δεν γίνεται σωστά η δουλειά», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Καλαντζής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...