Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σωτήρης Ζαριανόπουλος: Θα μετατρέψουν την Βόρεια Ελλάδα σε κέντρο αντιπαράθεσης με την Ρωσία

Ημέρα:

spot_img

Στην Καβάλα βρέθηκε την Τρίτη (31/7) ο ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε. Σωτήρης  Ζαριανόπουλος, ο οποίος στα γραφεία του κόμματος είχε συνάντηση με την συντονιστική επιτροπή για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ, καθώς και με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Καβάλας Θέμη Καλπακίδη.

«Οι ζωτικές ανάγκες του λαού για την υγεία του και την περιουσία του υποχωρούν μπροστά στα επιχειρηματικά συμφέροντα και όλες οι δομές έχουν εξοβελιστεί από τους προϋπολογισμούς του κράτους. Η ανάπτυξη που κάποιοι ευαγγελίζονται είναι στηριγμένη πάνω στην ζωή και τον θάνατο του ελληνικού λαού», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Ζαριανόπουλος.

«Το Κ.Κ.Ε. επισημαίνει πως ο ενωμένος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε «μεγάλο»

«Υπάρχουν αναλογίες ανάμεσα στα δύο μεγάλα ζητήματα της χώρας. Των πυρκαγιών και του ΤΑΡ που πάντα, όπως τα πράγματα δείχνουν, υποχωρούν μπροστά στα μονοπωλιακά συμφέροντα και κυρίως στα θέματα ενέργειας γιατί οι ανταγωνισμοί είναι μεγάλοι. Το Κ.Κ.Ε. επισημαίνει πως ο ενωμένος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε «μεγάλο». Υπάρχει ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, το ενεργειακό, το οποίο παράγει πολέμους, εντάσεις πολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή μας, όπως τα Βαλκάνια. Έχουμε να κάνουμε με μεγάλα κράτη ή μεγάλους ενεργειακούς ομίλους και όλα αυτά δεν σημαίνουν αυτό το οποίο ακούστηκε στο Δ.Σ το τι να κάνουμε δηλαδή, «οι παίκτες είναι μεγάλοι και δεν ξέρουμε πώς να τους αντιμετωπίσουμε. Είμαστε λίγοι και αδύνατοι», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε.

«Είναι μια κατάπτυστη συμφωνία. Αυτό το λέμε γιατί η προγραμματική συμφωνία που παρουσιάστηκε από πλευράς της κυβέρνησης με την δημοτική αρχή και την αρχή της περιφέρειας εδώ στην Καβάλα, είναι απαράδεκτη και πρέπει να τραβηχτεί στην άκρη»

«Το Κ.Κ.Ε. λέει ότι ο λαός μας αποφασισμένος έχει όλες τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει τον οποιονδήποτε επιχειρηματικό όμιλο, κράτος ή κυβέρνηση που συμπλέκεται απόλυτα στην ίδια πολιτική με τους ομίλους. Αυτές οι υποδομές της άρδευσης ή ύδρευσης παραδίδονται έστω εν μέρει στην υποτιθέμενη χρηματοδότηση του ΤΑΡ, ώστε σαν αντίκρισμα να παραδώσω τις άδειες διέλευσης αγωγών αερίου που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν τα συμφέροντα του λαού, αντίθετα δε τα βάζουν σε κίνδυνο. Είναι μια κατάπτυστη συμφωνία. Αυτό το λέμε γιατί η προγραμματική συμφωνία που παρουσιάστηκε από πλευράς της κυβέρνησης με την δημοτική αρχή και την αρχή της περιφέρειας εδώ στην Καβάλα, είναι απαράδεκτη και πρέπει να τραβηχτεί στην άκρη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαριανόπουλος.

«Οι κίνδυνοι δεν είναι μόνο από την όδευση στους Φιλίππους, αλλά ευρύτερη και δεν τους έχουμε δει ακόμα…»

«Σε ό,τι αφορά την όδευση του ΤΑΡ. Είναι ένα υπαρκτό σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με απαράδεκτη ενέργεια το να συρθούν στα δικαστήρια άνθρωποι και να έχουμε μπροστά μας δίκες. Όλο αυτό δείχνει την σημασία που δείχνει η κυβέρνηση. Το γεγονός ότι έρχεται ο Σταθάκης για να παρουσιάσει αυτή τη συμφωνία και να προσθέσει το βάρος του υπουργείου πάνω σε αυτή την απαράδεκτη συμφωνία, δείχνει το ποιες δυνατότητες έχουν οι εργαζόμενοι και οι λαός της περιοχής να αντιδράσουν σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Το ζήτημα της όδευσης είναι σοβαρότατο και πρέπει να αντιμετωπιστεί και είναι μόνο ένα τμήμα του συνολικότερου προβλήματος ΤΑΡ με την διέλευση του από τα σύνορα του Έβρου μέχρι την Αδριατική, με τη προσοχή που έχει επισύρει από κρατικές και επιχειρηματικές δυνάμεις όσον αφορά την διέλευση αγωγού αερίου, όπου παίζονται και άλλα παιχνίδια. Η Κεντρική Μακεδονία με κέντρο τα επίνειά της, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη, αποκτά αυτό το τεράστιο στρατηγικό ενδιαφέρον για το οποίο μιλά το ΝΑΤΟ και η Αμερικάνικη Πρεσβεία. Θα μετατρέψουμε την Βόρεια Ελλάδα σε κέντρο πολιτικό, κοινωνικό οικονομικό, διοικητικό και στρατιωτικό στην αντιπαράθεσή μας με την Ρωσία. Δεν θα είχαν κανένα άλλο λόγο να στήσουν στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη για να φυλάξουν εκεί τις εγκαταστάσεις του υγροποιημένου αερίου. Κάτι που ζητιέται και για την Καβάλα. Άρα οι κίνδυνοι δεν είναι μόνο από την όδευση στους Φιλίππους, αλλά ευρύτερη και δεν τους έχουμε δει ακόμα. Ο λαός της περιοχής και της Βόρειας Ελλάδας να ανησυχήσει όταν βλέπουν τέτοιους ανταγωνισμούς που φέρνουν τις εξελίξεις», σημείωσε σχετικά ο κ. Ζαριανόπουλος.

«Θα καταθέσουμε νέα ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την όλη υπόθεση»

Καταληκτικά ο ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε. υπογράμμισε: «Ως Κ.Κ.Ε. αποφασίσαμε με τον αγροτικό σύλλογο και το συντονιστικό όργανο να μην ανασταλεί κανένας αγώνας. Αντίθετα θα συσπειρωθεί και να ενώσει όλο και περισσότερο κόσμο. Τις επόμενες μέρες εκτός των άλλων ενεργειών που θα γίνουν σε τοπικό επίπεδο από το κόμμα μας, ως ευρωκοινοβουλευτική ομάδα θα καταθέσουμε νέα ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την όλη υπόθεση καις σε συνεργασία με όλους θα καταθέσουμε νέα ερώτηση στην επιτροπή αναφορών του. Πολλές προσδοκίες δεν έχουμε από την προσφυγή μας στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να συσπειρώσουμε τον λαό της Καβάλας. Η λύση βρίσκεται στα χέρια του λαού της Καβάλας απέναντι σε αυτές τις πολιτικές».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...