Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σταύρος Θεοδωράκης: «Στοχεύουμε σε δυο ευρωβουλευτές με ποσοστό 5%»

Ημέρα:

spot_img

Στην Καβάλα βρέθηκε την Παρασκευή (3/5) ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με το βανάκι του Ποταμιού ενόψει των ευρωεκλογών.

«Λέμε ένα πρώτο μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, να μη παραδοθούν στον δικομματισμό, να δώσουν δύναμη σε μια διαφορετική φωνή, αυτή του Ποταμιού. Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα μετά από μια καραντίνα που πέρασε, της δίνεται η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και πάλι», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωράκης.

Η ύπαρξη ενός κοινού υπουργού Οικονομικών και Ανάπτυξης στην Ευρώπη θα μειώσει τις ανισότητες

«Αυτό μπορεί να συμβεί αν υποστηρίξει η Ελλάδα τις αρχές της ευρωπαϊκής αναγέννησης που το Ποτάμι προωθεί. Από τις αρχές Μαρτίου ο πρόεδρος της Γαλλίας Ε. Μακρόν δημοσιοποίησε μια ατζέντα με τίτλο «ευρωπαϊκή αναγέννηση» και μέσα σε αυτήν υπάρχουν όλα τα σημαντικά που έχουμε κατά καιρούς θέσει. Από τα εθνικά μέχρι τα θέματα οικονομίας. Από τη φύλαξη των συνόρων μέχρι τα θέματα της ύπαρξης ενός υπουργού Οικονομικών και Ανάπτυξης, για να μειωθούν οι ανισότητες και να υπάρξουν ευκαιρίες για την ισότητα των πολιτών», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Θεοδωράκης.

«Ένα πράγμα απασχολεί τον κόσμο κι αυτό είναι η οικονομία, είναι οι φόροι, είναι οι εισφορές. Ταυτόχρονα η μαύρη εργασία των νέων και η απουσία ευκαιριών. Έχουμε λύσεις που προφανώς δεν είναι εύκολες…»

Απαντώντας σε ερώτηση του «Ενήμερου» για το ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττει από την επαφή του με τους πολίτες, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Ένα πράγμα απασχολεί τον κόσμο κι αυτό είναι η οικονομία, είναι οι φόροι, είναι οι εισφορές. Ταυτόχρονα η μαύρη εργασία των νέων και η απουσία ευκαιριών. Έχουμε λύσεις που προφανώς δεν είναι εύκολες. Μια λύση είναι ότι πρέπει να μειώσουμε το κομματικό κράτος. Αν δεν το κάνουμε, αν δεν μειώσουμε τη σπατάλη, δεν θα μπορέσει ποτέ η οικονομία να πάρει μπροστά. Γιατί σαμποτάρεται από τη γραφειοκρατία και γιατί είναι πολυδάπανη αυτή η γραφειοκρατία ζητώντας διαρκώς νέους φόρους και εισφορές. Το μεγάλο στοίχημα είναι το επόμενο διάστημα να έχουμε λιγότερο κομματικό κράτος. Πολλοί θα παραδεχτούν ότι το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί μια δημόσια διοίκηση με λιγότερο κομματικό κράτος. Επίσης για να μη φεύγουν οι νέοι μας, πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες στη νέα γενιά, να δώσουμε κίνητρα μόρφωσης στην Ελλάδα, κίνητρα επιχειρηματικότητας στη χώρα μας κι όχι στο εξωτερικό. Μάχη λοιπόν στην Ελλάδα ενάντια στο κομματικό κράτος και από την άλλη μάχη στις Βρυξέλλες για περισσότερες ευκαιρίες».

«Σε αυτή τη μάχη που για εμάς είναι σπουδαία και είναι η μάχη των μαχών, πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε να βγάλουμε δύο ευρωβουλευτές με ποσοστό 5%»

 Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι στόχος του Ποταμιού στις ευρωεκλογές είναι να πετύχει ποσοστό 5% και να εκλέξει δυο συνολικά ευρωβουλευτές.

«Σε αυτή τη μάχη που για εμάς είναι σπουδαία και είναι η μάχη των μαχών, πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε να βγάλουμε δυο ευρωβουλευτές με ποσοστό 5% και θα πάει δυνατά και στην επόμενη αναμέτρηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ερωτηθείς για τον ρόλο που θα παίξει η Συμφωνία των Πρεσπών στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως ο θόρυβος που ξέσπασε γύρω από αυτή την εθνική υπόθεση, έχει δημιουργήσει σε τμήματα της κοινωνίας κάποιες ψευδαισθήσεις και “αντί να είναι μια αφορμή για ενότητα, συμφωνία και συνεννόηση, στάθηκε, για άλλη μια φορά, αφορμή για διχασμό”. Σε αυτό υπεύθυνος ήταν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ που θεώρησε ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους της κυβέρνησης, όσο και η αντιπολίτευση που έχει μια λογική ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να παρατείνονται χωρίς να λύνονται.
Διευκρίνισε ακόμη τα οφέλη της χώρας από τη Συμφωνία: “Καταφέραμε να τους πάρουμε το όνομα πίσω και να παραδεχτούν ότι η αρχαία Μακεδονία, η ιστορία της Μακεδονίας, ανήκει στους Έλληνες”. Τόνισε, μάλιστα, πως αποτελεί στρουθοκαμηλισμό να μην βλέπουμε πως πριν την Συμφωνία όλος ο κόσμος είχε αναγνωρίσει τη χώρα ως Μακεδονία και τα προϊόντα ως Μακεδονικά και επισήμανε πως ο πόλεμος, όμως, για να κερδηθεί θέλει τη συστράτευση όλων. Υποστήριξε τέλος πως πρέπει να υπερασπιστούμε τα μακεδονικά προϊόντα, τη δύναμη της Θεσσαλονίκης, της Ανατολικής, της Κεντρικής, της Δυτικής Μακεδονίας και να κυριαρχήσουμε στην περιοχή. “Ο τρόπος που κυριαρχείς σήμερα στην περιοχή είναι η οικονομία, η παιδεία και ο πολιτισμός”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Καβάλα ο κ. Θεοδωράκης παρουσίασε τέσσερις υποψηφίους ευρωβουλευτές του Ποταμιού. Πρόκειται για τους Γιώργο Κακλίκη, Γιώργο Κορκόβελο, Γιάννη Κωνσταντινίδη και η Τάνια Παλαμίδη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...