Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πήρε στραβό δρόμο η συμφωνία των Πρεσπών

Ημέρα:

spot_img

Το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής του δραστηριότητας δίνει την ερχόμενη Παρασκευή (1/3) σε πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Galaxy, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κεντρικό θέμα της ομιλίας του θα είναι η Ελλάδα μετά τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ θα αναλυθούν τα συν και τα πλην μετά την υπογραφή της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας, όπως τη χαρακτήρισε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (25/2) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Έναν μήνα μετά από την κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και γίνεται διεθνοποίηση του ζητήματος, αφού το αναδεικνύει το έγκυρο BBC. Είναι σημάδι του πόσο λάθος και πόσο επιζήμια ήταν αυτή η συμφωνία»

Η αναφορά του κ. Παναγιωτόπουλου άρχισε με το όχι τυχαίο, όπως είπε, δημοσίευμα του BBC, το οποίο έκανε λόγο για «σλαβομακεδονική» μειονότητα στη χώρα μας. Συμπλήρωσε επίσης, ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» ανοίγει τον δρόμο για ένα τέτοιο θέμα, καθώς ήδη υπάρχουν αιτήσεις σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία για ίδρυση σωματείων για την …προώθηση της «μακεδονικής» κουλτούρας, του πολιτισμού και της γλώσσας, που δυστυχώς η χώρα μας αναγνώρισε.

«Έναν μήνα μετά από την κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και γίνεται διεθνοποίηση του ζητήματος, αφού το αναδεικνύει το έγκυρο BBC. Είναι σημάδι του πόσο λάθος και πόσο επιζήμια ήταν αυτή η συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως τόνισε στη συνέχεια ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, στην πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή (1/3), θα δώσει το «παρών» και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής.

Κριτική για τη στάση του Επιμελητηρίου απέναντι στον Ε. Τσακαλώτο

Το δεύτερο θέμα που έθιξε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ήταν η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Καβάλα.

Υπογράμμισε με έμφαση ότι παλιότερα οι υπουργοί, για ήσσονος σημασίας ζητήματα, ήταν ανεπιθύμητοι για το Επιμελητήριο, ενώ αυτό δεν ίσχυσε για τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος με την πολιτική του γονάτισε και φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη και το επιχειρείν.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η στάση αυτή του Επιμελητηρίου του άφησε μια γλυκόπικρη γεύση.

«Θα περίμενα να του πει κάποιος για τις ευθύνες του για τα χάλια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μάλιστα σε ύφος αυστηρό. Βέβαια στην Καβάλα έχουμε ευγένεια και διακριτικότητα, ωστόσο θα έπρεπε να πουν κάποια πράγματα για την κατάσταση που βιώνουν», τόνισε.

«Εγώ δεν μιλώ για προδότες, αλλά για ανόητους και επιπόλαιους που δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στη χώρα»

Όσο για τις αναφορές του κ. Τσακαλώτου στο θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών», ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Εγώ δεν μιλώ για προδότες, αλλά για ανόητους και επιπόλαιους που δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Δεν λέω ότι έδρασαν με δόλο, αλλά από λάθος υπολογισμό ή ιδεοληψία πήραν λάθος απόφαση. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά τα σημάδια είναι ήδη αρνητικά», ανέφερε σχετικά ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Στον αέρα ΝΟΚ και ΟΘΑΚ – Ανικανοποίητος ο Ν. Παναγιωτόπουλος από τις απαντήσεις του Φ. Κουβέλη

Το τρίτο θέμα για το οποίο μίλησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στη συνέντευξη Τύπου ήταν για το κτηριακό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν ΝΟΚ και ΟΘΑΚ, καθώς τη Δευτέρα (25/2) ο χώρος βγήκε στο σφυρί, λόγω του διαγωνισμού του ΟΛΚ για εκμίσθωση του κτηρίου.

«Με τον διαγωνισμό τα σωματεία χάνουν στην ουσία τη δυνατότητα των εσόδων από τα ενοίκια των επιχειρήσεων που στεγάζονται εκεί. Θα είναι μεγάλη η οικονομική καταστροφή που θα υποστούν, καθώς μπορεί να διαλυθούν ή να υποβαθμιστούν δραματικά. Ο κ. Κουβέλης μου απάντησε ότι θα μείνουν τα γραφεία, αλλά του απάντησα ότι χάνονται τα έσοδα. Η απάντησή του μας άφησε ανικανοποίητους, καθώς δεν λύνεται το πρόβλημα. Από σήμερα όλα είναι στον αέρα και ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Η προσπάθεια όμως δεν τελειώνει. Ζητάμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για επιχορήγηση στα σωματεία και ελπίζουμε ο κ. Κουβέλης να ανταποκριθεί», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...