Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ντίνος Κλειτσιώτης: Όσα λέγονται από τους τροϊκανούς δεν είναι τόσο αισιόδοξα

Ημέρα:

spot_img

«Δυστυχώς όλα όσα λέγονται από τα χείλη των τροϊκανών, δεν είναι τόσο αισιόδοξα όσο θέλει να μας τα παρουσιάσει η κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., η οποία πανηγυρίζει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια χωρίς δεσμεύσεις. Η πραγματικότητα όμως για τον λαό μας δεν είναι όπως την παρουσιάζει η κυβέρνηση», σημείωσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Ντίνος Κλειτσιώτης μ’ αφορμή την εκ νέου έλευση των επικεφαλής του «κουαρτέτου» των θεσμών στην Αθήνα.

Ενόψει της έναρξης της «μεταμνημονιακής» αυστηρής εποπτείας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (10/9) στο υπουργείο Οικονομικών κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γιάννη Δραγασάκη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ παρέστη και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οι αποφάσεις που έχουν υπογραφεί δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα πολλά χρόνια…»

Νωρίτερα, τα τεχνικά κλιμάκια είχαν επισκεφθεί και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να χαρτογραφήσουν την πορεία των φορολογικών εσόδων, των πλεονασμάτων του Ε.Φ.Κ.Α. και του κρατικού προϋπολογισμού του 2018 -υπό το φως και των εξαγγελιών Τσίπρα για επιστροφή αναδρομικών και τις αλλαγές στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Την Τρίτη (11/9) συζητήθηκαν η πορεία και οι αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και οι ρυθμίσεις χρεών.

«Οι αποφάσεις που έχουν υπογραφεί δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα πολλά χρόνια, καθώς το πλεόνασμα μέχρι το 2022 είναι στο 3,5%, ενώ μετά και μέχρι το 2060 στο 2%. Δυστυχώς, είναι μπροστά μας μειώσεις συντάξεων που από τον Ιανουάριο θα τις νιώσουν στο πετσί τους οι συνταξιούχοι, όπως και η μείωση του αφορολογήτου από το 2020 είναι θεσμοθετημένη και ψηφισμένη. Αυτά που ήθελε να μας παρουσιάσει σαν επιτυχία η κυβέρνηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Ας σταματήσουν να λένε ψέματα στον ελληνικό λαό και ας καθίσουμε να δούμε το μέλλον που φαίνεται να είναι δυσοίωνο»

«Ένας ακόμη λόγος που δείχνει ότι η έξοδός μας από τα μνημόνια δεν είναι καθαρή είναι και τα σπρεντ, καθώς αν βγούμε να δανειστούμε τα επιτόκια είναι απαγορευτικά κι αυτό δείχνει ότι δεν έχει γίνει σωστός προγραμματισμός, άρα δεν έχουμε βγει καθαρά από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση μιλά για …μαξιλαράκι για τα επόμενα δυο χρόνια. Όμως θα τρώμε τις σάρκες μας; Τι θα γίνει αν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές με αυτά τα επιτόκια; Θα κατρακυλήσουμε πάλι; Γι’ αυτό ας σταματήσουν να λένε ψέματα στον ελληνικό λαό και ας καθίσουμε να δούμε το μέλλον που φαίνεται να είναι δυσοίωνο. Οι δανειστές θα ελέγχουν τα πάντα για χρόνια μέσα από τα υπουργεία πια κι όχι από τα ξενοδοχεία», υπογράμμισε καταληκτικά ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...