Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με Γιώργο Μαργαρίτη το 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Πλούσιο θα είναι για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ, το οποίο θα διεξαχθεί στο Πάρκο Φαλήρου το διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Πέμπτης (5/9), στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

«Για την πόλη της Καβάλας δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχει γίνει πλέον θεσμός, είναι δηλαδή ένα πολιτιστικό και πολιτικό Φεστιβάλ που το περιμένει η πόλη κάθε Σεπτέμβριο»

Ο Ηλίας Αργυρόπουλος, μέλος του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ, είπε αρχικά ότι «το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ κλείνει 45 χρόνια ζωής και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι το μεγαλύτερο πολιτικό ― πολιτιστικό φεστιβάλ της Ελλάδας, το οποίο ξεκινά από αρχές καλοκαιριού μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και κορυφώνονται οι δραστηριότητες του κι εκτείνεται από άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Το ίδιο και στην περιοχή μας, όπου έχουμε ήδη περάσει με επιτυχημένες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις και φεστιβαλικές στα χωριά της Θάσου, στο Ποδοχώρι στον δήμο Παγγαίου και πέρα από το Φεστιβάλ που θα γίνει στην Καβάλα 6 και 7 Σεπτεμβρίου, έρχονται και άλλα, όπως στις 14 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα μιλήσει ο κ. Πρωτούλης μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συναυλία με τη Φ. Βελεσιώτου και τις υπόλοιπες ημέρες σε Ξάνθη και Δράμα. Για την πόλη της Καβάλας δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχει γίνει πλέον θεσμός, είναι δηλαδή ένα πολιτιστικό και πολιτικό Φεστιβάλ που το περιμένει η πόλη κάθε Σεπτέμβριο».

Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ θέλουμε να είναι ένα πλατύ κάλεσμα μία πλατιά συζήτηση με νέο κόσμο, ο οποίος βλέπει σήμερα παντού αδιέξοδα, είτε στον εργασιακό του χώρο, είτε στην προσπάθειά του να σπουδάσει και να τελειώσει το σχολείο

«Είμαστε και εμείς χαρούμενοι, καθώς αυτό το Φεστιβάλ χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Φέτος για πρώτη φορά θα είναι διήμερο το Φεστιβάλ στην πόλη της Καβάλας. Το σύνθημα του είναι «με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας, θα χτίσουμε ένα κόσμο ελεύθερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα από το σοσιαλισμό» που είναι στίχοι του κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, από τον οποίον το δανειζόμαστε και με βάση αυτούς τους στίχους θέλουμε να προσδιορίσουμε και το συγκεκριμένο περιεχόμενο που θέλουμε να έχει το φεστιβάλ της ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ. Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ θέλουμε να είναι ένα πλατύ κάλεσμα μία πλατιά συζήτηση με νέο κόσμο, ο οποίος βλέπει σήμερα παντού αδιέξοδα, είτε στον εργασιακό του χώρο, είτε στην προσπάθειά του να σπουδάσει και να τελειώσει το σχολείο. Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να είναι αιώνια, μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Μπορεί σήμερα να σηκώσει κεφάλι, μπορεί να διεκδικήσει καλύτερη δουλειά, καλύτερα μεροκάματα, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, είτε αυτό αφορά τους φοιτητές, είτε αφορά τους μαθητές», συμπλήρωσε ακολούθως ο κ. Αργυρόπουλος.

«Με την ίδια μας την πάλη, με την ίδια τη διαδικασία των αγώνων, του ξεσηκωμού και της διεκδίκησης, μπορούμε να καταφέρουμε μία καλύτερη ζωή σε ένα σύστημα που δεν θα κάνει κουμάντο στο κέρδος μία χούφτα κυριολεκτικά ανθρώπων, αλλά θα λειτουργεί με βάση τις κοινωνικές ανάγκες»

«Βλέπουμε ποια είναι η κατάσταση και εδώ στην πόλη της Καβάλας όπου για παράδειγμα είναι μία πόλη που ανθεί το τουριστικό κεφάλαιο, αλλά οι συνθήκες εργασίας στην τεράστια πλειοψηφία των νέων που δουλεύουν είτε ως ξενοδοχοϋπάλληλοι είτε σε άλλες επιχειρήσεις ήταν δύσκολες, με εξοντωτικά ωράρια από το πρωί μέχρι το βράδυ, άθλια μισθολόγια και είναι μία κατάσταση, η οποία δεν πρέπει να θεωρούμε ότι θα είναι αιώνια και ότι θα κρατάει για πάντα. Με την ίδια μας την πάλη, με την ίδια τη διαδικασία των αγώνων, του ξεσηκωμού και της διεκδίκησης, μπορούμε να καταφέρουμε μία καλύτερη ζωή σε ένα σύστημα που δεν θα κάνει κουμάντο στο κέρδος μία χούφτα κυριολεκτικά ανθρώπων, αλλά θα λειτουργεί με βάση τις κοινωνικές ανάγκες», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη επιτυχία που έχει το Φεστιβάλ, κυρίως τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, πήραμε την απόφαση οι δραστηριότητες του να είναι διήμερες, έτσι ώστε περισσότερος κόσμος να έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Φεστιβάλ»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Καρατσόκης, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Καβάλας, τονίζοντας: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία εδώ στο Πάρκο Φαλήρου για τις προετοιμασίες του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ. Ιδιαίτερα φέτος αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη επιτυχία που έχει το Φεστιβάλ, κυρίως τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, πήραμε την απόφαση οι δραστηριότητες του να είναι διήμερες, έτσι ώστε περισσότερος κόσμος να έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Φεστιβάλ, να παρακολουθήσει τα δρώμενα του, καθώς και να εμπλουτίσουμε και εμείς καλύτερα τις δραστηριότητες του και να φιλοξενήσουμε και περισσότερες μορφές τέχνης όπως φαίνεται άλλωστε και από το πρόγραμμά μας».

Το πλήρες πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ

«Πιο συγκεκριμένα για την κεντρική σκηνή την πρώτη μέρα το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με το χαιρετισμό με τον Ηλία Αργυρόπουλο, θα ακολουθήσει hip hop συναυλία, έπειτα θα εμφανιστεί ένα πολύ ενδιαφέρον ντουέτο η «όπερα chaotique» που θα κάνουν αφιέρωμα στην επαναστατική ποίηση και στους επαναστάτες ποιητές και φυσικά θα ακολουθήσει σταντ απ κόμεντι με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο. Στη δεύτερη μέρα το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με βιβλιοπαρουσίαση δοκιμίου ιστορίας και έπειτα θα εμφανιστούν οι Deep Soul που είναι ένα καβαλιώτικο ερασιτεχνικό συγκρότημα και φυσικά η μεγάλη πολιτική ομιλία με τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, πριν από το μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Πέρα από το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής στο χώρο του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία νέοι, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, καθώς και μικρότεροι φίλοι της ΚΝΕ, να έχουν το χώρο τους, καθώς έχουμε προβλέψει να υπάρχουν κάποια στέκια για όλες αυτές τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί εργατικό στέκι που αποφασίσαμε φέτος να δώσουμε μία θεματολογία για τα νέα ζευγάρια και για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν σήμερα στη ζωή τους. Για αυτό τον λόγο μάλιστα μαζέψαμε εκατοντάδες ερωτηματολόγια από εργασιακούς χώρους που θέλουμε να έρθουν οι νέοι εργαζόμενοι εδώ και να τα συζητήσουμε. Επίσης θα αναφερθούμε στην ιστορία του χιπ-χοπ που απασχολεί πολύ κόσμο δηλαδή για τις ρίζες και τα λοιπά, καθώς θα γίνει κι ένα αφιέρωμα για τα 60 χρόνια από την κουβανική επανάσταση και πιο συγκεκριμένα θα αναδείξουμε τη μεγάλη προσωπικότητα του πυγμάχου Τεόφιλο Στίβενσον και θα ακολουθήσει επίδειξη πυγμαχίας στο χώρο του Φεστιβάλ. Τέλος να πούμε ότι φυσικά θα υπάρχει κεντρική έκθεση, όπως κάθε χρόνο, που η θεματολογία της βασίζεται στο ίδιο το σύνθημα του Φεστιβάλ. Θα υπάρχει το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» που θα έχουν οι επισκέπτες τη δυνατότητα να δουν μία σειρά από βιβλία, καθώς και για τους μικρούς φίλους θα υπάρχει ο χώρος του παιδότοπου με πλούσιες δραστηριότητες», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Καρατσόκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...