Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεταρρυθμιστική λογική έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ημέρα:

spot_img

Άνοιγμα της «ψαλίδας» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, έδειξε η δημοσκόπησης της Pulse, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (19.9.2019) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Η διαφορά ΝΔ και αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτοξεύεται στην παράσταση νίκης. Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα λαμβάνει στην νέα σφυγμομέτρηση ποσοστό 74% και προηγείται 55 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ! Αντίστοιχα μεγάλη είναι και η διαφορά που καταγράφεται στη δημοσκόπηση της MRB για το STAR όπου η ΝΔ προηγείται με 14,5%.

Μ. Δράκος: “Για να συντηρηθούν αυτές οι διαφορές θέλει συγκεκριμένη δουλειά και αποτέλεσμα, διότι στην πολιτική καλώς ή κακώς εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε”

“Μέχρι ενός σημείου είναι λογικό να καταγράφονται τέτοιες διαφορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Για να συντηρηθούν αυτές οι διαφορές θέλει συγκεκριμένη δουλειά και αποτέλεσμα, διότι στην πολιτική καλώς ή κακώς εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε. Άρα δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Συνεχίζουμε διότι οι προκλήσεις είναι πολλές. Όλοι πρέπει να δούμε τι ακριβώς θέλει ο κόσμος και πως αυτά θα τα υλοποιήσουμε”, τόνισε με δηλώσεις του στον “Ενήμερο” σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, Μπάμπης Δράκος.

Στο 39,5% στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 26%

Το 54% των ερωτώμενων της δημοσκόπησης του ΣΚΑΪ χαρακτηρίζει θετικά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επίσης, το 64% εκτιμά ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ενώ στα αξιοσημείωτα ευρήματα είναι ότι το 39% των πολιτών θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν λίγο ή πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμεναν. Στην μέτρηση της Pulse η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 26%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜεΡΑ25 με 4% και η Ελληνική Λύση είναι στο 3%. Για το 58% των πολιτών η κυβέρνηση της ΝΔ τα έχει πάει καλύτερα απ’ ό,τι περίμενε και καλά όπως τα περίμενε. Αντίθετα το 30% απαντά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα πάει άσχημα όπως περίμενε και χειρότερα απ’ ό,τι περίμενε. Το 12% δεν γνωρίζει/ δεν απαντά.

Το 54% των ερωτώμενων αξιολογούν θετικά τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι ικανοποιημένοι σε ποσοστό 90% από την κυβέρνηση (45% καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα – 45% καλά όπως περίμενα), ενώ 1% απαντά άσχημα όπως περίμενα και 4% χειρότερα απ’ ό,τι περίμενα. 5% των ερωτηθέντων δεν απαντά.Το 54% των ερωτώμενων αξιολογούν θετικά τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (22% σίγουρα θετικά – 32% μάλλον θετικά), ενώ το 24% αρνητικά (13% μάλλον αρνητικά – 11% σίγουρα). Το 22% απαντά ότι δεν παρακολούθησε τη ΔΕΘ. Όσον αφορά την αξιολόγηση των οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το 85% των εκλογέων της ΝΔ τα βρίσκει θετικά (48% σίγουρα θετικά – 37% μάλλον θετικά), 1% μάλλον αρνητικά και 1% σίγουρα αρνητικά. 13% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Το 28% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει τα μέτρα θετικά (7% σίγουρα θετικά – 21% μάλλον θετικά), ενώ το 50% αρνητικά (27% μάλλον αρνητικά – 23% σίγουρα αρνητικά). 22% δεν απαντά.

“Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός ήταν έτοιμος κι ότι υπήρχαν άνθρωποι που είχαν δουλέψει το προηγούμενο διάστημα, ώστε την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές…”

“Από τους πρώτους κιόλας μήνες διακυβέρνησης έχουν φανεί δείγματα γραφής για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνησή μας. Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός ήταν έτοιμος κι ότι υπήρχαν άνθρωποι που είχαν δουλέψει το προηγούμενο διάστημα, ώστε την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, όλα να είναι σε ευθεία γραμμή. Για πρώτη φορά όλοι ήξεραν τι πρέπει να κάνουν και μέχρι που να φτάσουν. Η λογική ότι δεν είχαμε διασταυρώσεις αρμοδιοτήτων, επικαλύψεις από υπουργό σε υπουργό κι από υφυπουργό σε υφυπουργό, με την έκδοση δεκάδων εγκυκλίων, ή Κ.Υ.Α., διαταγμάτων δεν υπήρχε. Ο καθένας ήξερε τον ρόλο του. Άρα ήταν μεταρρυθμιστική η λογική του Πρωθυπουργού κι όχι λογιστική. Δεν μετρήσαμε τίποτα απλούστατα μεταρρυθμίσαμε κάποια πράγματα. Όλα αυτά συν του ότι πολλά από αυτά που προεκλογικά είχε υποσχεθεί νομοθετήθηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δείχνει αυτή τη διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος. Αυτό δε αποτυπώνεται κυρίως στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι σε αυτούς της Νέας Δημοκρατίας”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Μπάμπης Δράκος.

Έξι στους δέκα κρίνουν θετικά το έργο της κυβέρνησης στη δημοσκόπηση της MRB

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η MRB, έδειξαν και πάλι πως η νέα κυβέρνηση χαίρει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών. Έξι στους δέκα κρίνουν θετικά το έργο της και πιο συγκεκριμένα 61,4% θετικά, 24,4% αρνητικά,5,9% ούτε το ένα ούτε το άλλο. Επιπρόσθετα, στο ερώτημα πώς κρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση το 23,8% απάντησε θετικά, 52.6 αρνητικά και 6,8 ούτε το ένα ούτε το άλλο. Τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ: 36,4% ΣΥΡΙΖΑ: 21,9%ΚΙΝΑΛ: 6,4% ΚΚΕ: 4,8% ΜέΡΑ 25: 4,3% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,1% ΑΝΤΑΡΣΙΑ: 1,1% ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 4% ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ – ΑΠΟΧΗ: 3,2% ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ: 14,8%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 46,5% έναντι 25,9% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 20,7% απαντά «κανένας από τους δύο». Το 46,5 % κρίνει θετικά (σίγουρα ή μάλλον) την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έναντι 14,6% που την κρίνει αρνητικά (σίγουρα ή μάλλον).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...