Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακάριος Λαζαρίδης: 3 προτάσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας με την Θάσο

Ημέρα:

spot_img

Τρείς συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καβάλας με το νησί της Θάσου κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, κατέθεσε, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, ο Σύμβουλος Επικοινωνία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 88.6» και το δημοσιογράφο κ. Βασίλη Ιωάννου.

«Ξεκινάω με την παραδοχή ότι δεν νοείται να αποκόπτεται ούτε μια ημέρα το μητροπολιτικό κέντρο του νομού μας με το νησί της Θάσου. Και αυτό οφείλουν να το καταλάβουν οι εταιρίες και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης. Παράλληλα, επισήμανε, ότι «στην εφαρμοσμένη πολιτική που οφείλουμε να παράγουμε για την κοινωνία δεν αρκούν οι καταγγελίες, οι ανακοινώσεις και οι κάθε είδους παρεμβάσεις. Απαιτείται η πρόταση και η εφαρμογή μόνο ρεαλιστικών λύσεων».

Ειδικότερα, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να προχωρήσει άμεσα στη λύση του προβλήματος, καταθέτοντας τις εξής τρεις προτάσεις:

1. Η γραμμή Καβάλα – νησί της Θάσου είναι και κατ’ αυτόν τον τρόπο πρέπει να αντιμετωπίζεται από το Υπουργείου Ναυτιλίας ως μια και ενιαία. Ανεξάρτητα αν το λιμάνι αναχώρησης είναι αυτό της Καβάλας ή της Κεραμωτής. Ανεξάρτητα αν το λιμάνι προορισμού είναι αυτό του Λιμένα ή του Πρίνου.

2. Να μην εγκρίνεται η δρομολόγηση πλοίων στη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα σε εταιρείες που δεν εκφράζουν ενδιαφέρον για την δρομολόγηση πλοίων τους και στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου, όλο το χρόνο. Καθιστώ, δε, υπεύθυνη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς πληροφορούμαι ότι συγκεκριμένη κοινοπραξία από τη Σαλαμίνα έχει καταθέσει αίτηση για δρομολόγηση πλοίων την περίοδο 2018 – 2019 χωρίς κανένα από αυτά να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη γραμμή Καβάλα – Πρίνος. Άρα επιθυμούν να έρθουν μόνο στην κερδοφόρα γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα και μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

3. Να εφαρμόσει άμεσα το Υπουργείο για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο το Νόμο 2932/2001, που στο άρθρο 2, παράγραφος 6, προβλέπει το μέτρο της επιβολής δημόσιας υπηρεσίας στις εταιρίες. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Με απόφαση του Υπουργού, ύστερα από γνώμη του Σ.Α.Σ., μπορεί να επιβάλλονται στους πλοιοκτήτες, που ενδιαφέρονται για τη δρομολόγηση πλοίου σε ορισμένη ή ορισμένες γραμμές, υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας… Δεν απαιτείται γνώμη του Σ.Α.Σ. για την επιβολή υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας, όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν επείγουσες κοινωνικές ανάγκες ή λόγοι εθνικής ασφάλειας και άμυνας».

Τις προτάσεις αυτές ο κ. Λαζαρίδης τις χαρακτήρισε «ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες», τονίζοντας ότι «αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να τις πραγματοποιήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να είστε βέβαιοι ότι θα τις κάνει πράξη η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί και θέλουμε και μπορούμε».

Κληθείς, τέλος, ο κ. Λαζαρίδης να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ανέφερε: «Χθες βράδυ αποδείχθηκε ξανά ότι τη χώρα δυστυχώς την κυβερνά μια Κυβέρνηση φαρσοκωμωδία. Ο κ. Κοτζιάς – που προφανώς εκφράζει τον άφωνο μέχρι στιγμής κ. Τσίπρα – υποστήριξε ότι η διαδικασία της κύρωσης πρέπει να προχωρήσει κανονικά χωρίς όμως να κρύβει τον τάχα προβληματισμό του για την μεγάλη αποχή. Ο κ. Καμμένος από την άλλη έσπευσε με “τουιτ” (γιατί έτσι αντιλαμβάνεται τον τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής) να χαρακτηρίσει άκυρη τη χθεσινή διαδικασία, επιτιθέμενος μάλιστα στη Νέα Δημοκρατία.Είναι σε όλους προφανές ότι η χώρα κυβερνάται από μια κυνική σύμπραξη ανθρώπων που αδιαφορούν για το εθνικό συμφέρον προτάσσοντας την παραμονή τους για λίγους ακόμη μήνες στις καρέκλες της εξουσίας. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια για την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό καταθέσαμε τον Ιούνιο πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, η οποία απορρίφθηκε. Το ξαναλέμε: θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ισχύσει η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...