Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Ν.Δ. έχει κοστολογημένο σχέδιο για να βγούμε από την κρίση»

Ημέρα:

spot_img

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Με πολλές νέες δουλειές. Με χαμηλότερη φορολογία και λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Και με επιβολή του νόμου και της τάξης για να νιώσουν και πάλι ασφαλείς οι πολίτες».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής της Π.Ε. Καβάλας και σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη (11/6).

«Η αστική τάξη δέχθηκε το μεγαλύτερο χτύπημα με την υπεροφορολόγηση και τις εξουθενωτικές ασφαλιστικές εισφορές»

«Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση είχε πολύπλευρες συνέπειες στην καθημερινότητα των πολλών. Το βιωτικό επίπεδο υποβαθμίστηκε. Εκατοντάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Οικογένειες αλλά, κυρίως, νέοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους και να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο στα ξένα. Στα τελευταία τέσσερα χρόνια οι Έλληνες είδαμε τους κόπους δεκαετιών να χάνονται. Η αστική τάξη δέχθηκε το μεγαλύτερο χτύπημα με την υπεροφορολόγηση και τις εξουθενωτικές ασφαλιστικές εισφορές. Στο ίδιο διάστημα η Πατρίδα μας έκανε, δυστυχώς, πολλά βήματα πίσω από το 2015 έως σήμερα και στην δημόσια Υγεία, στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν με τη ψήφο τους ότι επιθυμούν να αλλάξει άμεσα σελίδα η χώρα. Έχουν ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή που θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για την Ελλάδα», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Λαζαρίδης.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% εντός διετίας, μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 20% εντός διετίας αλλά και μείωση στο φόρο μερισμάτων στο 5%»

«Η Νέα Δημοκρατία είναι, σήμερα, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες πολίτες. Με μια αποφασισμένη Κυβέρνηση, ικανή να προχωρήσει σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις και τομές στο Κράτος και τους Θέσμους. Με μια Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα δημιουργήσει άμεσα ένα φιλικό προς τις επενδύσεις ρυθμιστικό πλαίσιο. Ένα περιβάλλον που θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για επένδυση κεφαλαίων, που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% εντός διετίας, μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 20% εντός διετίας αλλά και μείωση στο φόρο μερισμάτων στο 5%. Έχουμε δεσμευτεί για μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια. Δεσμευόμαστε σε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα τουλάχιστον για μια πενταετία ώστε οι επενδύτες να γνωρίζουν από την αρχή τα δεδομένα προτού φέρουν τα κεφάλαιά τους. Είναι αναγκαία η μετάλλαξη του Κράτους σε φορέα στήριξης της επιχειρηματικότητας. Με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Μπορούμε να αξιοποιήσουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως το ιδιαίτερου κάλλους φυσικό περιβάλλον και την ιστορία μας. Μπορούμε να εκτοξεύσουμε το τουριστικό και πολιτιστικό μας προϊόν και να αυξήσουμε το Α.Ε.Π. μας»

«Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε  ριζική επίσπευση  στην επίλυση διαφορών. Αλλά και βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, με εισαγωγή αρχών και πρακτικών καλής νομοθέτησης για τον περιορισμό διαφορών που προκύπτουν από την παρερμηνεία των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και σαφήνειας της νομοθεσίας. Η Πατρίδα μας διαθέτει εκπαιδευμένο, υψηλής ποιότητας, εργατικό δυναμικό. Σε γεωπολιτικό επίπεδο, η Ελλάδα ως κόμβος διαμετακομιστικού εμπορίου και δικτύων μεταφοράς ενέργειας μας μπορεί να επενδύσει σε δουλειές σταθερές με καλά εισοδήματα που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολλών και θα στηρίξουν το ασφαλιστικό μας σύστημα. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως το ιδιαίτερου κάλλους φυσικό περιβάλλον και την ιστορία μας. Μπορούμε να εκτοξεύσουμε το τουριστικό και πολιτιστικό μας προϊόν και να αυξήσουμε το Α.Ε.Π. μας. Πιστεύω βαθιά ότι ενωμένοι μπορούμε πολύ καλύτερα. Και, πιστέψτε με, σύντομα θα τα καταφέρουμε να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά υπερήφανη. Να δούμε την Ελλάδα όπως της αξίζει και όπως αξίζει στους Έλληνες».

 «Δίνω στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες μου γιατί η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι ύψιστης σημασίας λέξεις για μένα»

  Ο κ. Λαζαρίδης στη διάρκεια της συνέντευξης έδωσε στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του. Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θεωρεί καθήκον του να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες με τι εισέρχεται στην πολιτική, ενώ υπογράμμισε ότι η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι ύψιστης σημασίας λέξεις για τον ίδιο. Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης κατά τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του: «Μπαίνω στην πολιτική για να αλλάξω κάποια πράγματα. Δεν μπαίνω στην πολιτική για να αλλάξω αυτό που είμαι. Αντίθετα, θέλω να γνωρίζετε όλες και όλοι πολύ καλά ποιος είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης. Να ξέρετε από πρώτο χέρι με ποιον έχετε να κάνετε. Για μένα προσωπικά, η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι για μένα ύψιστης σημασίας λέξεις.  Ειδικά, όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα. Όταν μιλάμε για πολιτικούς. Για αυτό το λόγο, πήρα την απόφαση να δώσω στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες μου. Να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, με διαφάνεια και δίχως αστερισκους, με τι μπαίνω στην πολιτική. Θέλω, εφόσον οι πολίτες μου δείξουν με τη ψήφο τους την εμπιστοσύνη τους και καταφέρω να εκλεγώ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να ξέρουν όλοι πώς μπήκα για να μπορούν να με κρίνουν όταν θα φύγω. Η διαφάνεια είναι για μένα προτεραιότητα. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να ξέρουν τι ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί. Δική μου δέσμευση είναι ότι κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τη συνολική δημοσίευση που γίνεται κεντρικά από την Βουλή των Πόθεν Έσχες όλων των βουλευτών από όλες τις παρατάξεις, εγώ θα δίνω στη δημοσιότητα μόνος μου στην Καβάλα το πόθεν έσχες μου. Για να μπορεί κάθε πολίτης όταν με συναντά στο δρόμο να ξέρει με ποιον έχει να κάνει. Ποιος είναι απέναντι του. Ξέρετε, είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί έχουμε κατ’ επανάληψη απογοητεύσει τους πολίτες. Τους έχουν δώσει κάθε δικαίωμα να αισθάνονται καχυποψία. Τους έχει δυσαρεστήσει με συνέπεια αρκετοί να έχουν χάσει την πίστη τους σε εμάς. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες. Σε αυτή ακριβώς τη λογική κινούμαι. Για αυτό το λόγο καταθέτω σήμερα ενώπιόν σας δημόσια το πόθεν έσχες μου».

Το πόθεν έσχες του κ. Λαζαρίδη έχει αναρτηθεί στο www.mlazaridis.gr.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...