Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Μορφίδης: Υπάρχει θέμα με τους ΑΝΕΛ, αλλά θα περάσει η συμφωνία

Ημέρα:

spot_img

Δεν «βλέπει» πρόωρες εκλογές, παρά το ότι παραδέχεται πως υπάρχει ζήτημα με τους ΑΝ.ΕΛ., ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Μορφίδης.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Μορφίδης, δε συμμερίζεται τα σενάρια που θέλουν την κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό να οδηγεί σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες πολλοί τοποθετούν τον Μάιο ή ακόμη και νωρίτερα.

Οι εξελίξεις θα κριθούν και από την απόφαση που θα ανακοινώσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. ο Πάνος Καμμένος την Τετάρτη (9/1)

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προκαλούν τη Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση μομφής, διακηρύσσοντας πως σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική πλειοψηφία διαθέτει τις 151 ψήφους στη Βουλή.

Οι εξελίξεις θα κριθούν και από την απόφαση που θα ανακοινώσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. ο Πάνος Καμμένος την Τετάρτη (9/1).

Πάντως και η πρόσφατη «έκρηξη» του Πάνου Καμμένου περί «αποστασίας» και «ανένδοτου», δείχνει να δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις.

Πρόκειται για τη χειρότερη κρίση που έρχεται να ταράξει την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

«Φυσικά η δική μας πρόταση δεν είναι να πάμε σε πρόωρες εκλογές, αλλά να εξαντλήσουμε την τετραετία…»

«Υπάρχει ζήτημα, θα εθελοτυφλούσαμε αν δεν το παραδεχόμασταν. Αυτή τη στιγμή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται διχασμένοι για το αν θα πρέπει ή όχι να στηριχθεί η συμφωνία και το αν θα παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα, εφόσον η συμφωνία έρθει στη Βουλή. Θα περιμένουμε την Τετάρτη (9/1) να μάθουμε για τις οριστικές αποφάσεις των ΑΝ.ΕΛ. Φυσικά η δική μας πρόταση δεν είναι να πάμε σε πρόωρες εκλογές, αλλά να εξαντλήσουμε την τετραετία, γιατί όπως έχω πει ξανά, κάποια στιγμή πρέπει η χώρα να έχει μια κανονικότητα, δηλαδή μια κυβέρνηση να εκλέγεται για τέσσερα χρόνια», τόνισε στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Κώστας Μορφίδης.

«Και από τους ΑΝ.ΕΛ. είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και η μη ψήφιση της συμφωνίας. Άρα, δεν υπάρχει και ζήτημα δεδηλωμένης»

«Από εκεί και πέρα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να έχει θετικό αποτέλεσμα μια πρόταση μομφής, αν αυτή κατατεθεί. Από την αντιπολίτευση ευχές μάλλον εκφράζονται για να πάμε σε εκλογές. Όλα αυτά θα τα δούμε τις επόμενες μέρες, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση, αφού κανένας δεν έχει πει ότι αίρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση. Δηλαδή και από τους ΑΝ.ΕΛ. είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και η μη ψήφιση της συμφωνίας. Άρα, δεν υπάρχει και ζήτημα δεδηλωμένης απ’ τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα μη στήριξης ή καταψήφισης της κυβέρνησης και αποχώρησης των ΑΝ.ΕΛ. Ακόμη και η απόσυρση υπουργών των ΑΝ.ΕΛ. να γίνει, κάτι που δεν φαίνεται, δεν θα σήμαινε την άρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Γνωστές υπερβολές που πάντα υπήρχαν στον λόγο του Πάνου Καμμένου, τα περί «αποστασίας» και «ανένδοτου»

Σε ερώτηση για το αν περίμενε ότι θα μπορούσε να υπάρξει «διαζύγιο» ανάμεσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τους ΑΝ.ΕΛ., ο Κώστας Μορφίδης απάντησε: «Έτσι κι αλλιώς υπήρχε η διαφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά αυτά που μας έφεραν στη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. ήταν άλλα, όπως ο πόλεμος κατά της διαφθοράς, οι απαλλαγή από τα μνημόνια και νομίζω ότι εκεί έχει παραχθεί ένα σημαντικό έργο».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Καμμένος περί «αποστασίας» και «ανένδοτου», ο βουλευτής Καβάλας τόνισε: «Εντάξει, αυτές είναι γνωστές υπερβολές που πάντα υπήρχαν στον λόγο του Πάνου Καμμένου. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα καταλήξει όλη αυτή η υπόθεση. Η συμφωνία φαίνεται ότι θα περάσει από τη Βουλή, βάσει όσων έχουν δηλώσει βουλευτές ότι θα τη στηρίξουν και άρα ξεπερνάμε τους 151 βουλευτές».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...