Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Μορφίδης: Η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τους 151 βουλευτές

Ημέρα:

spot_img

Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τους 151 βουλευτές για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ της Τετάρτης (16/1), εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Μορφίδης.

Μετά το τέλος εποχής για τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., που προέκυψε ύστερα από τη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή (13/1), ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο για τη συνεργασία, ενώ παράλληλα ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος…διαζυγίου

«Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα μου», είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., στη συνέντευξη Τύπου, διεμήνυσε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γιατί αυτή ουσιαστικά συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Λέμε όχι όσοι μείνουμε, γιατί αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη συμφωνία των Πρεσπών. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝ.ΕΛ», είχε επισημάνει σχετικά ο κ. Καμμένος, ο οποίος τη Δευτέρα (14/1) διέγραψε από το κόμμα του την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη.

«Θα υπάρξει η πλειοψηφία των 151 και δεν θα χρειαστεί να συνεχιστεί αυτή η μίνι κρίση που υπήρξε στο κυβερνητικό σχήμα»

«Όντως η Κυριακή (13/1) ήταν μια πολύ πυκνή μέρα με την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ., παράλληλα με τη διαβεβαίωση μιας μερίδας βουλευτών του κόμματος να δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης. Άρα, νομίζω ότι στην κρίσιμη ψηφοφορία θα υπάρξει η πλειοψηφία των 151 βουλευτών που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και δεν θα χρειαστεί να συνεχιστεί αυτή η μίνι κρίση που υπήρξε στο κυβερνητικό σχήμα», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Κώστας Μορφίδης.

Οι της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να υποβιβάζουν την ψήφο κανενός βουλευτή

«Όσον αφορά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σπεύδει να μιλήσει για κυβέρνηση κουρελού ή για σκηνοθετημένη ενέργεια, νομίζω ότι ο κάθε βουλευτής έχει την αξία του, έχει ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό και δεν μπορούν να υποβιβάζουν την ψήφο κανενός βουλευτή. Έστω κι αν αυτός είναι ανεξάρτητος και μεμονωμένος, μπορεί να συμμετάσχει σε μια πλειοψηφία, η οποία έχει σκοπό να κυβερνήσει τη χώρα μέχρι τη λήξη της θητείας της», συμπλήρωσε σχετικά ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την πορεία της, γιατί έχει πάρα πολλά νομοσχέδια σε εκκρεμότητα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά κι αφορούν αιτήματα που θέτει η ελληνική κοινωνία…»

«Άρα το διακύβευμα είναι να υπάρχουν οι 151 βουλευτές το βράδυ της Τετάρτης (16/1) κι από εκεί και πέρα να συνεχίσει η κυβέρνηση την πορεία της, γιατί έχει πάρα πολλά νομοσχέδια που είναι σε εκκρεμότητα, τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά κι αφορούν πολλά αιτήματα που θέτει η ελληνική κοινωνία προς όφελος της, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η ρύθμιση των χρεών και το επίδομα ενοικίου, η συνταγματική αναθεώρηση. Επίσης σε καμιά περίπτωση δε θέλουμε να σταματήσει η διαδικασία της διερεύνησης των σκανδάλων, όπως αυτό της Novartis. Πρέπει να προωθηθούν αυτές οι ενέργειες μέχρι τις επόμενες εκλογές. Θα προσπαθήσουμε να μη διακοπεί αυτή η διαδικασία», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Μορφίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...