Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κώστας Παπακοσμάς: «Οι ευρωεκλογές αποτελούν πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές…»

Ημέρα:

spot_img

«Οι ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές και κρίσιμες, όχι μόνο για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για την πορεία της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη», επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το Κίνημα Αλλαγής, Κώστας Παπακοσμάς.

«Το Κίνημα Αλλαγής κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ανασύνταξης και κυρίως προσέλκυσης ψηφοφόρων που πιστεύουν στο όραμα της Ευρώπης και ταυτόχρονα των ανθρώπων εκείνων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης για διάφορους λόγους έχουν φύγει από τη δημοκρατική παράταξη κι έχουν πιστέψει είτε τα ψευτοδιλήμματα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είτε ότι μια παλινόρθωση της Δεξιάς θα είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Παπακοσμάς.

«Όπως πάντα οι ευρωεκλογές αποτελούν ένα πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές…»

«Εμείς πιστεύουμε στο Κίνημα Αλλαγής ότι ο καθαρός μας λόγος, η προσήλωση στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, αλλά και η μέχρι τώρα πορεία μας, όσον αφορά την ενοποίηση και τη διεύρυνση της Ευρώπης, αλλά και γενικότερα μιας Ευρώπης των λαών, με κοινωνικό πρόταγμα, είναι αυτή που μπορεί να δώσει το μέλλον στην Ελλάδα, αλλά και συνολικά στους λαούς της. Φυσικά όπως πάντα οι ευρωεκλογές αποτελούν ένα πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές. Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια στη χώρα μας. Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα εκφραστούν όχι ψηφίζοντας Δεξιά, ούτε πιστεύοντας στις δεξιόστροφες πολιτικές που εφαρμόζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά βάζοντας μπροστά το πρόταγμα μιας ενωμένης Ευρώπης και μιας Ελλάδας που ζητά συνεννόηση. Όλα αυτά τα στοιχεία εμπεριέχονται στις προγραμματικές θέσεις του Κινήματος Αλλαγής και της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά», συμπλήρωσε σχετικά ο Κώστας Παπακοσμάς.

«Σε όλες τις δημοσκοπήσεις είμαστε σταθερά στην τρίτη θέση. Θα θέλαμε φυσικά να είμαστε πολύ πιο ψηλά, αλλά χτίζουμε στην ουσία μια πολιτική παράταξη κι ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό από την αρχή»

Ερωτηθείς για τον αν είναι ικανοποιημένος από τα ποσοστά που λαμβάνει το ΚΙΝ.ΑΛ. σε επίπεδο δημοσκοπήσεων τουλάχιστον, αλλά και πόσους ευρωβουλευτές εκτιμά ότι θα εκλέξει το κόμμα του, ο κ. Παπακοσμάς απάντησε: «Σε όλες τις δημοσκοπήσεις είμαστε σταθερά στην τρίτη θέση. Θα θέλαμε φυσικά να είμαστε πολύ πιο ψηλά, αλλά χτίζουμε στην ουσία μια πολιτική παράταξη κι ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό από την αρχή. Βεβαίως θα θέλαμε το ποσοστό μας στις ευρωεκλογές να είναι διψήφιο, ένα ποσοστό νίκης, ώστε να σταματήσει η δεξιόστροφη πολιτική της χώρας και ταυτόχρονα αυτές τις πολιτικές που τσακίζουν τον Έλληνα και εφαρμόζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτά τα οποία δίνει σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Αυτά που πήρε τα προηγούμενα χρόνια, τα δίνει σήμερα και τα διαφημίζει κιόλας. Εμείς προσδοκούμε ότι θα εκλέξουμε μεγαλύτερο αριθμό ευρωβουλευτών από τους δυο που είχαμε την προηγούμενη φορά, ώστε να έχουμε μια δυνατή και καθαρή φωνή στην Ευρώπη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...