Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κώστας Μορφίδης: Η Νέα Δημοκρατία προκαλεί ένταση στο πολιτικό σκηνικό

Ημέρα:

spot_img

Στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία, αποδίδει την ένταση που διαρκώς εντείνεται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Μορφίδης.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Μορφίδης σχολίασε αρχικά την κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή την Τρίτη (11/12) και τα δημοσιεύματα που κατά κόρον κάνουν λόγο για είσοδο σε προεκλογική περίοδο.

«Μετά από τρία χρόνια συμφωνήσαμε και… βρήκαμε την ημερομηνία των εκλογών»

 «Ακούστηκαν μέσα σε όλα και οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τον Σεπτέμβριο του 2019. Πράγμα που αποδέχτηκε και ο κ. Μητσοτάκης, αφού είπε ότι σίγουρα θα γίνουν το 2019 οι εκλογές, άρα λοιπόν μετά από τρία χρόνια συμφωνήσαμε και …βρήκαμε την ημερομηνία των εκλογών.

Η ένταση οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση στις μέρες μας και η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να μετακινείται προς την άκρα δεξιά και οι βαριές κουβέντες, οι οποίες ακούστηκαν από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, που ταυτίζεται με το σύνθημα η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πως δεν μπορεί παρά να υπάρχει αντίδραση σε μια τέτοια δήλωση, δεν μπορεί παρά να εκνευρίζεται κάποιος και να απαντά σε όλο αυτό», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μορφίδης.

Το επόμενο διάστημα θα αντιπαρατεθούν το παλιό με το νέο

«Αυτό που φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα είναι ο διπολισμός, δηλαδή η αντιπαράθεση του παλιού πολιτικού συστήματος, το οποίο θέλει να επανέλθει, θεωρώντας ότι είναι ιδιοκτήτης της χώρας και κάποιοι τους έχουν κλέψει αυτή τη δυνατότητα. Θεωρούν ότι τα έχουν κάνει όλα σωστά, ότι τα μνημόνια είναι ευλογία και η λιτότητα το μόνο φάρμακο. Από την άλλη είναι η πλευρά με επικεφαλής τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που λέει ότι πρέπει να αποκατασταθούν τα δικαιώματα, να στηριχθεί η εργασία, οι νέοι, να υπάρξει κοινωνικό κράτος, να το στήσουμε από την αρχή γιατί το γκρέμισαν και να πάει η χώρα μπροστά και να αναπτυχθεί δίκαια, με τα δικαιώματα των πολιτών σε πρώτο πλάνο», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Ελπίζουμε ότι το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά, στη διάρκεια της οποίας θα μπορέσει η χώρα να ξεκινήσει μια αναπτυξιακή πορεία…»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θεωρεί ότι το 2019, θα είναι μια χρονιά ορόσημο για την πορεία της χώρας, ο κ. Μορφίδης απάντησε: «Υπάρχουν ενδείξεις και αποτελέσματα της οικονομικής μας πολιτικής. Ελπίζουμε ότι το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά, στη διάρκεια της οποίας θα μπορέσει η χώρα να ξεκινήσει μια αναπτυξιακή πορεία. Βέβαια είναι μια χώρα με πολλές εκλογικές αναμετρήσεις που θα δείξουν την αποδοχή ή όχι των πολιτών πάνω σε αυτά που έχουν γίνει και αυτά που θα γίνουν μέχρι την ημέρα των εκλογών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...