Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κώστας Μορφίδης: «Η κάλπη αυτή έχει ιδιαιτερότητες»

Ημέρα:

spot_img

Για ιστορική ανατροπή που θα συντελεστεί υπέρ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την Κυριακή των εθνικών εκλογών, έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Μορφίδης, στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο».

«Η κάλπη αυτή έχει ιδιαιτερότητες, αφού μετά από μία ήττα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις ευρωεκλογές, είναι για μας απαραίτητο να κάνουμε μία προσπάθεια ανατροπής του αποτελέσματος κι αυτό κάνουμε και στον νομό Καβάλας», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Μορφίδης.

«Διαπιστώνουμε ότι όσο συζητάμε με τους πολίτες, τόσο πείθονται και έχουν τη διάθεση και την πρόθεση να στηρίξουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

«Προσπαθούμε καθημερινά να ερχόμαστε σε επαφή με τους πολίτες, να τους ενημερώνουμε και να συζητήσουμε μαζί τους, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι όσο συζητάμε μαζί τους, τόσο πείθονται και έχουν τη διάθεση και την πρόθεση να στηρίξουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βεβαίως χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου είναι το ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας σιωπούν και θα αποφασίσουν για το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές κυριολεκτικά τις τελευταίες ημέρες. Για αυτό και η δική μας προσπάθεια είναι αυτές τις ημέρες να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με όσους περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Η τελική δημοσκόπηση θα είναι την Κυριακή 7 Ιουλίου, οπότε και αποφασίζουν οι πολίτες…»

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν άνετη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Κώστας Μορφίδης τόνισε: «Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, αυτές είναι φωτογραφία μιας στιγμής όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Η τελική δημοσκόπηση θα είναι την Κυριακή 7 Ιουλίου, οπότε και αποφασίζουν οι πολίτες. Αυτοί θα προσέλθουν στις κάλπες και θα δείξουν το που θα πάει η χώρα για την επόμενη τετραετία, πώς θα κυβερνηθεί και από ποιους θα κυβερνηθεί. Έχει γίνει αντιληπτή σε όλους η κρισιμότητα της ψήφου, το μέλλον της χώρας και του καθενός από εμάς ξεχωριστά από τη Δευτέρα και μετά».

«Η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει σε αυτές τις εκλογές χωρίς καμία προγραμματική θέση, με γενικότητες, προσπαθώντας να κρύψει την πραγματική της ατζέντα…»

«Σε αυτές τις εκλογές έχουμε την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να προσέλθει στον διάλογο. Επί της ουσίας πηγαίνει σε αυτές τις εκλογές  χωρίς καμία προγραμματική θέση, με γενικότητες, προσπαθώντας να κρύψει την πραγματική της ατζέντα. Αυτό γίνεται κατανοητό από τους πολίτες και πραγματικά την ερχόμενη Κυριακή θα έχουμε ένα διαφορετικό τοπίο που θα είναι μία ιστορική ανατροπή για τα δεδομένα της χώρας μας», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Οι πολίτες να θυμηθούν το τι κάνανε οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην προηγούμενη θητεία, το τι κατάφεραν για την Καβάλα και ας το συγκρίνουν με το τι κάναμε εμείς μέσα σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο»

Ο κ. Μορφίδης κλήθηκε να σχολιάσει τη βεβαιότητα που εκφράζουν οι υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν και τις τέσσερις έδρες του νομού.

«Αυτό να το σκεφτούν οι πολίτες που ψηφίζουν και να θυμηθούν το τι κάνανε οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην προηγούμενη θητεία, εάν έκαναν ποτέ έναν απολογισμό της θητείας τους για το τι κατάφεραν για την Καβάλα και για την περιοχή και ας το συγκρίνουν οι πολίτες με το τι κάναμε εμείς μέσα σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο. Νομίζω ότι είναι ο εκλογικός νόμος τόσο χάλια που όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς πραγματικά πιστεύουμε ότι αυτό το εκλογικό σύστημα είναι ένα κακό εκλογικό σύστημα και για αυτό και το αλλάξαμε και ψηφίσαμε την απλή αναλογική. Είναι η τελευταία φορά που πάμε σε εκλογές με αυτό το σύστημα, το οποίο ελπίζω ότι δεν θα είναι τόσο αρνητικό για την εκπροσώπηση των όποιων κομμάτων μετέχουν στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο».

Για πιθανή ακυβερνησία: «Μπορούν να βρεθούν λύσεις, ώστε να κυβερνηθεί η χώρα»

Σχετικά τέλος με το αν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει ενδεχόμενο ακυβερνησίας στη χώρα, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε: «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν στη δημοκρατία. Πάντα τα θα βρίσκονται λύσεις και μπορούν να βρεθούν λύσεις, ώστε να κυβερνηθεί η χώρα από τις δυνάμεις που θα προκύψουν από την ψήφο του ελληνικού λαού».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...