Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κώστας Γαβρόγλου: Θετική η προοπτική συνένωσης του ΤΕΙ με το ΔΠΘ

Ημέρα:

spot_img

Θετική προοπτική χαρακτήρισε την πιθανότητα συνένωσης του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας επισκέφθηκε το ίδρυμα, όπου είχε συνεργασία με τη Σύγκλητο.

«Είχαμε μια συζήτηση σε βάθος. Θεωρώ ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στα ιδρύματά μας κι αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στην κυβέρνηση, όπως επίσης και τα περιφερειακά συνέδρια, που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού συζητούνται σε βάθος τα ζητήματα κάθε περιφέρειας. Η συζήτηση έγινε σε καλό και παιδαγωγικό κλίμα. Νομίζω η προσπάθεια αναβάθμισης του Ιδρύματός μας παίρνει μια άλλη διάσταση. Ευχαριστούμε τον υπουργό και ευχόμαστε σε καλά αποτελέσματα», τόνισε σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο απερχόμενος πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ., Θανάσης Μητρόπουλος.

Στην ημερήσια διάταξη οι συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι.

«Ενημερωθήκαμε για πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, που γίνονται στο Τ.Ε.Ι., πολλά από τα οποία τα ξέραμε, αλλά και άλλα που δεν τα γνωρίζαμε κι αυτό είναι το ευχάριστο. Στην ημερήσια διάταξη είναι οι συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. Αυτές και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας έχουν αποκτήσει μια δυναμική, ακριβώς επειδή είναι συζητήσεις που γίνονται από κάτω και καταγράφονται οι προθέσεις των καθηγητών και των πρυτανικών αρχών. Είμαστε σε μια εξαιρετικά θετική προοπτική. Υπάρχουν συζητήσεις και μέσα στο Τ.Ε.Ι., αλλά και με Δ.Π.Θ., με τη Σύγκλητο του οποίου θα έχουμε συνάντηση για το ίδιο θέμα και πολύ σύντομα θα συγκροτηθεί μια επιτροπή υπό την εποπτεία του υπουργείου για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις», επισήμανε από τη μεριά του ο κ. Γαβρόγλου.

13 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον επιχορήγηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έδωσε πριν από δυο εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας

Ερωτηθείς αναφορικά με την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού, ο κ. Γαβρόγλου απάντησε: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε λάβει αποφάσεις για 1.000 νέες θέσεις προσωπικού. Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για τις πρώτες 500 κι ακολουθούν οι επόμενες. Έχουμε δώσει 13 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον επιχορήγηση πριν δύο εβδομάδες. Προσπαθούμε μέσα στη νέα οικονομική πραγματικότητα, να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες, που είναι και η ενίσχυση σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό μέσα από τους χιλιάδες επιστήμονες που έχει η χώρα μας και θα θέλαμε να εμπλακούν στα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα».

Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για το νέο λύκειο

Σχετικά τέλος με το θέμα του νέου λυκείου, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Ελπίζουμε τώρα που έχουν καταλαγιάσει οι πρώτες αντιδράσεις, ότι θα έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες βελτιωτικές προτάσεις. Είναι καλό που γίνεται αυτή η συζήτηση από την Ο.Λ.Μ.Ε. Εμείς ζητήσαμε από την Ο.Λ.Μ.Ε. να συσταθεί μια κοινή επιτροπή, κάτι που δεν δέχτηκε. Ο προβληματισμός μπορεί να είναι συμπληρωματικός. Βασικό μας στοιχείο είναι πως θα αναβαθμίσουμε το λύκειο, να είμαστε μια χώρα που θα έχει τρεις τάξεις λυκείου, με την κάθε μια να επιτελεί ένα συγκεκριμένο λειτούργημα και όχι όπως τώρα, που είναι τραυματισμένο το λύκειο μας και έχει σχέση με άλλου είδους παθογένειες και νοοτροπίες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...