Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιστορικός σταθμός οι τριπλές εκλογές της Κυριακής

Ημέρα:

spot_img

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (23/5) οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου.

Ο συντονιστής της νομαρχιακής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας Θόδωρος Μπόνος, ο οποίος τοποθετήθηκε αρχικά, υπογράμμισε: «Το 2015 αναλάβαμε μια χώρα κατεστραμμένη και φορτωθήκαμε ένα τρίτο μνημόνιο. Προτεραιότητά μας ήταν η στήριξη της κοινωνίας και τεσσεράμιση χρόνια μετά είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε εκτός μνημονίων. Ενισχύουμε τους κοινωνικά αδύναμους που ήταν τα θύματα των μνημονίων. Στην Π.Ε. Καβάλας δόθηκαν συνολικά 356 εκατομμύρια ευρώ για έργα και παρεμβάσεις που εγκρίθηκαν, είναι σε εξέλιξη ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί».

Δ. Εμμανουηλίδης: Ιστορικός σταθμός για την πορεία της χώρας οι τριπλές εκλογές της Κυριακής

Στη συνέχεια μίλησε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι οι τριπλές εκλογές της 26ης Μαΐου αποτελούν ιστορικό σταθμό για την πορεία της χώρας.

«Οι ευρωεκλογές έχουν μεγαλύτερο βάρος, καθώς έχουν να κάνουν με το ποια Ευρώπη θέλουμε. Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν πρόκριμα και για τις εθνικές εκλογές κι ο λαός θα αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Από την πλευρά μας έγιναν λάθη, υπήρξαν παραλείψεις, όμως οι θυσίες των πολιτών έπιασαν τόπο. Οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμά τους ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τη βαρβαρότητα, ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Εμμανουηλίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφέρθηκε ειδικότερα σε θέματα παιδείας στην Π.Ε. Καβάλας, τονίζοντας ότι έγιναν πολλά και μάλιστα αθόρυβα, τα οποία αλλάζουν το τοπίο. Ενδεικτικά μίλησε για την ίδρυση ειδικού γυμνασίου – λυκείου, τον διαχωρισμό περιοχών μετάθεσης των εκπαιδευτικών, το ΕΠΑ.Λ. Θάσου και φυσικά τη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, που όπως είπε αλλάζει τα ακαδημαϊκά δεδομένα στη χώρα, δίνοντας νέα προοπτική στην τοπική κοινωνία.

Κ. Μορφίδης: Καταδίκη για τον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Αναφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Από την πλευρά του ο Κώστας Μορφίδης αναφέρθηκε αρχικά στον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πλατεία Καπνεργάτη, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί που το έκαναν ζήλεψαν τη δόξα του Βορίδη με τα τσεκούρια». Συμπλήρωσε δε για το χτύπημα που έγινε και στο εκλογικό περίπτερο της Ελληνικής Αυγής στον δημοτικό κήπο, ότι κάποιοι μετατρέπουν με την ενέργεια αυτή τη Χρυσή Αυγή από θύτη σε θύμα.

Ακολούθως τοποθετήθηκε για την τοπική αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όλα αυτά τα χρόνια βόηθησαν όσους δημάρχους τους το ζήτησαν, χωρίς διακρίσεις και συμπλήρωσε πως όπου υπήρχε ετοιμότητα αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο ένα καταπληκτικό εργαλείο, όπως είναι το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Επίσης, αναφέρθηκε στη στήριξη στο πρόσωπο των παρατάξεων του Άρη Βέρρου (Καβάλα), Δημήτρη Θεοδωρίδη (Θάσο) και του Κώστα Κατσιμίγα (περιφέρεια) από το κόμμα, όπως και στη στήριξη που δίνουν, χωρίς δεσμεύσεις όπως υπογράμμισε, σε Βασίλη Ξουλόγη (Παγγαίο) και Βαγγέλη Τσομπανόπουλο (Νέστο).

«Με όλες αυτές τις δυνάμεις μπορούμε να αλλάξουμε το πολιτικό τοπίο. Το έχουμε ανάγκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μορφίδης.

Γ. Παπαφιλίππου: «Στόχος της κυβέρνησης ήταν μετά από μια τετραετία να βγει η χώρα από τα μνημόνια και μάλιστα με την κοινωνία όρθια, κάτι που επετεύχθη παρά το ότι η κοινωνία «μάτωσε»

Τέλος, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Παπαφιλίππου, αφού καταδίκασε με τη σειρά του τον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν μετά από μια τετραετία να βγει η χώρα από τα μνημόνια και μάλιστα με την κοινωνία όρθια, κάτι που επετεύχθη παρά το ότι η κοινωνία «μάτωσε».

Μίλησε για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα σχολικά γεύματα κ.α.

«Λάβαμε μέτρα για την αντιμετώπιση των αδικιών και ήμασταν συνεπείς. Από το 2018 βγήκαμε από τα μνημόνια με πεντακάθαρη έξοδο και μέτρα ελάφρυνσης για πολλούς. Αποκαταστήσαμε τα εργασιακά δικαιώματα, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό, αυξήσαμε τον κατώτατο, μειώσαμε 10% μεσοσταθμικά τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. (2019-2020), μειώσαμε ασφαλιστικές εισφορές, καταργήσαμε τον φόρο στο κρασί, καθιερώσαμε το μεταφορικό ισοδύναμο, μειώσαμε Φ.Π.Α. στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια, δώσαμε 13η σύνταξη. Το εισόδημα των συμπολιτών μας θα ενισχυθεί πλέον σημαντικά», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαφιλίππου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...