Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θερμοκήπιο αλυτρωτισμού η συμφωνία των Πρεσπών

Ημέρα:

spot_img

Στην Καβάλα βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας (9/7) οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχες Άμυνας και Εξωτερικών Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Κουμουτσάκος αντίστοιχα, με αφορμή την εκδήλωση του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών «Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Galaxy Airotel.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ενώ ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παναγιωτόπουλος αν και ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει αναχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα και για τον λόγο αυτό δεν παρέστη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (9/7) η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα υποδέχτηκε στο γραφείο της τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας σε μια πολύ σύντομη δήλωσή της ότι με αφορμή το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κόσμος της περιοχής είναι ανήσυχος και ξεσηκωμένος.

Γ. Κουμουτσάκος: ”Ο συνδυασμός του ονόματος Βόρεια Μακεδονία με τη ”μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα είναι ένα θερμοκήπιο αλυτρωτισμού και για αυτό έχουμε ταχθεί απέναντι σε αυτή τη συμφωνία”

”Η αφορμή της παρουσίας μας στην Καβάλα είναι μια εκδήλωση με θέμα την πορεία των εθνικών θεμάτων κορωνίδα εκ των οποίων είναι το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας και της διαβόητης συμφωνίας των Πρεσπών. Θα μιλήσουμε συνολικά για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και τα εθνικά θέματα, διότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που έχει πολυτέλεια να μη συζητά για αυτά τα ζητήματα. Αυτή η συμφωνία δεν προάγει και δεν αντιμετωπίζει θετικά τις δικές μας εθνικές ευαισθησίες και προτεραιότητες. Αυτό είναι η δική μου ανάγνωση. Δεν με ενδιαφέρει πολύ η ανάγνωση της άλλης πλευράς. Έχουμε καταδείξει ότι η συμφωνία είναι επιζήμια για τα ελληνικά συμφέροντα. Ο συνδυασμός του ονόματος Βόρεια Μακεδονία με τη ”μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα είναι ένα θερμοκήπιο αλυτρωτισμού και για αυτό έχουμε ταχθεί απέναντι σε αυτή τη συμφωνία”, τόνισε στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Β. Κικίλιας: ”Η κυβέρνηση φέρνει προ τετελεσμένων την ελληνική κοινωνία σε όλα τα θέματα…”

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων απασχολεί και καίει όλη την Ελλάδα.

”Για εμάς που τα εθνικά θέματα είναι στην ψυχή μας και κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας μας, το συγκεκριμένο θέμα  είναι ψηλά στην ατζέντα μας. Η κυβέρνηση φέρνει προ τετελεσμένων την ελληνική κοινωνία σε όλα τα θέματα. Η Νέα Δημοκρατία πήρε μια σθεναρή και έντιμη θέση που υποστηρίζει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Εμείς είμαστε καθαροί σε ότι έχει να κάνει με αυτό το θέμα που μας απασχολεί όλους”, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας.

”Μας απασχολεί πολύ η Καβάλα, έχει πλεονεκτήματα, την αγαπάμε κι έχει υπάρξει αιχμή ανάπτυξης και οικονομίας στην περιοχή κατά καιρούς και πρέπει να ξαναγίνει. Η κυβέρνηση πάει ουσιαστικά να τελειώσει την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν εκχωρούμε το κοινωνικό πρόσημο και την ευαισθησία ούτε τη δυνατότητα να ζήσει καλύτερα η ελληνική οικογένεια. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τους όρους εκείνους, ώστε να παράξει η χώρα να μείνουν εδώ οι νέοι και να ζήσει καλύτερα η ελληνική οικογένεια που χτυπήθηκε από την κρίση. Για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο τα ψέματα έχουν καταπέσει και λίαν συντόμως ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του σε αυτούς που υφάρπαξαν την ψήφο τους και δεν τους σεβάστηκαν”, συμπλήρωσε καταληκτικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Θ. Μαρκόπουλος: ”Είναι δύο άνθρωποι (Κουμουτσάκος – Κικίλιας) με μια μακρά διαδρομή στην πολιτική, που έχουν τις δικές τους δάφνες και την δική τους προϊστορία και αυτό καθιστά την επίσκεψή τους ακόμα πιο σημαντική”

Στη συνέχεια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ. Μαρκόπουλο, ο οποίος δήλωσε:  ”Είναι δύο άνθρωποι (Κουμουτσάκος – Κικίλιας) με μια μακρά διαδρομή στην πολιτική, που έχουν τις δικές τους δάφνες και την δική τους προϊστορία και αυτό καθιστά την επίσκεψή τους ακόμα πιο σημαντική. Για την ουσία της επίσκεψης και την απογευματινή εκδήλωση έχω να πω πως είναι  σημαντική και έχει να κάνει με ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής που διεγείρει τις κεραίες και τις ευαισθησίες όλων των συμπολιτών μας και τις δικές μας. Από την άλλη πλευρά το κρίσιμο δεν είναι πιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές, αυτό διαγράφεται ήδη. Αυτό που είναι χρήσιμο είναι πως όλα τα κόμματα και συγκεκριμένα η παράταξη στην οποία ανήκω και εγώ, πρέπει να λειτουργήσουμε και να παράγουμε περισσότερη πολιτική για να απαντήσουμε στις αναγκαιότητες και ανησυχίες των συμπολιτών μας”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...