Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου ενημερώθηκε για τα προβλήματα των αστυνομικών υπηρεσιών

Ημέρα:

spot_img

Η κα Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, ποινικολόγος και ήδη πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου το Αστυνομικό Μέγαρο Καβάλας μετά από πρόσκληση της Ένωσης Αστυνομικών Καβάλας προκειμένου να ενημερωθεί αφενός για τα προβλήματα που απασχολούν την Ένωση Αστυνομικών και αφετέρου να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τις τεράστιες αλλαγές που επήλθαν από την πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε σχέση με την ορθή ερμηνεία και εφαρμογή στην πράξη των νέων ισχυουσών διατάξεων και δη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και στην εκτέλεση των καθηκόντων τους οι αστυνομικοί, για την έλλειψη δικύκλων οχημάτων και εν γένει περιπολικών και υπηρεσιακών οχημάτων, ο στόλος των οποίων είναι παροπλισμένος με ποικίλα τεχνικά προβλήματα, λόγω παλαιότητας, με άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργικότητα τους.  Οι εν λόγω ελλείψεις απαντώνται ιδιαιτέρως στην περιοχή της Περάμου και του Ορφανίου, όπου εκεί απαιτείται όχημα τύπου τζιπ λόγω της αγροτικής φύσεως των εν λόγω περιοχών.

Ενημερώθηκε ακόμη για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο ισόγειο του αστυνομικού μεγάρου όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας ο οποίος εξυπηρετεί πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ουσιαστικά εκτελεί και χρέη δεσμοφύλακα αφού το γραφείο του βρίσκεται έξωθεν του κρατητηρίου, με αποτέλεσμα η ανάγκη μετεγκατάστασής του να καθίσταται επιτακτική.

Συνομιλώντας με τον εκτελούντα χρέη Διοικητή κ.Κοψίδα Αθανάσιο, φέροντα τον βαθμό του Αστυνόμου Α, τον Διευθυντή Α.Τ. κ. Καρακολίδη Μιλτιάδη, τον Διοικητή Ασφαλείας κ. Στογιαννίδη Βασίλειο, τον διοικητή Τροχαίας κ. Τσομπάνογλου, καθώς επίσης και τον γραμματέα της Ένωσης κ. Θεοτόκη Ελευθέριο, διαπιστώθηκε από όλους ομόφωνα ότι θα ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικό να πραγματοποιηθεί μία ενημερωτική ημερίδα, για να διευκρινιστούν προβλήματα που αφορούν την επί του πρακτέου εφαρμογή των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας,  προσκαλώντας την κα Χατζηκωνσταντίνου ως ομιλήτρια επί των ανωτέρω θεμάτων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....