Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η… Άνω Πλατανιά, η Θάσος και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Ημέρα:

spot_img

Η Βουλευτής Ν. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου έκανε την παρακάτω δήλωση:

Μνημείο παλαιοκομματισμού και απροκάλυπτου εμπαιγμού της τοπικής κοινωνίας αποτελεί η τελευταία ανακοίνωση του νέου βουλευτή Ν.Καβάλας τής ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος καυχιέται ότι η μονάδα τεχνητού νεφρού στη Θάσο γίνεται πραγματικότητα «κατόπιν ενεργειών του».

Στη θρασύτατη, αν όχι αστεία, ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λαζαρίδης, μιλάει για «δική του» πρωτοβουλία για μονάδα τεχνητού νεφρού στο νησί, που παίρνει σάρκα και οστά.

Δίνει μάλιστα ξανά στη δημοσιότητα και περσινές φωτογραφίες από την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Πρίνου μαζί με επιχειρηματία του νησιού. Δεν ξέρουμε, αν και μπορούμε να φανταστούμε, ποια είναι η ανάγκη του να διαφημίσει και πάλι έναν επιχειρηματία, ο οποίος όμως δεν έχει πράξει το παραμικρό για την σημαντική αυτή μονάδα που τόσο έχει ανάγκη η Θάσος.

Για να τελειώνουμε κ. Γκρούεζα…  Εδώ είναι Καβάλα! Εδώ είναι Θάσος! Δεν είναι ούτε η Άνω Πλατανιά του 1965, ούτε η αχανής Αττική, για να νομίζετε ότι θα κοροϊδέψετε τους πολίτες. Εδώ το δούλεμα το μυρίζεται κάποιος από χιλιόμετρα μακριά.

Δε μπορείτε λίγα 24ωρα μετά τις εκλογές να καυχιέστε ότι γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις σας στους πολίτες. Γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες. Στην προκειμένη έγιναν πράξη ακριβώς επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελική απόφαση για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ελήφθη στις 11/6/2019 μετά από μακρά προεργασία, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 5/7/2019 και ανακοινώθηκε στις 9/7/2019 από τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, ο οποίος την προσεχή Δευτέρα συγκαλεί σχετική σύσκεψη για το θέμα.

Η μονάδα τεχνητού νεφρού στη Θάσο έχει υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. Ήταν μία από αμέτρητες ενέργειες που μας κάνει να διαφέρουμε από μια ΝΔ εχθρική προς το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η μονάδα αυτή, που θα ανακουφίσει δεκάδες κατοίκους της Θάσου από την ταλαιπωρία και τους κινδύνους, γίνεται πραγματικότητα γιατί υπήρξε μια προοδευτική κυβέρνηση που κατάφερε να «αναστήσει» τη δημόσια υγεία που σκοπίμως η ΝΔ είχε απαξιώσει για να δώσει τέτοιες υπηρεσίες βορά στους ιδιώτες.

Για τη μονάδα αυτή αγωνίστηκε η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας, η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Θάσου αλλά και η μέχρι πρότινος ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Σήμερα δεν θα υπήρχε υπουργική απόφαση αν πρώτα δεν είχαν αγωνιστεί για το θέμα αυτό οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, οι οποίοι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους άσκησαν πιέσεις ώστε να γίνει πράξη η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.

Σίγουρα δεν αγωνίστηκε ένας νεοεμφανιζόμενος υποψήφιος βουλευτής που την περίοδο εκείνη δεν είχε καν «χριστεί» υποψήφιος αλλά… επισκεπτόταν ως τουρίστας το νομό Καβάλας γιατί του ήταν δύσκολο να εκλεγεί στη Β΄Αθηνών.

Ξέρετε άραγε πόσα χρόνια, από αυτά που η ΝΔ κυβερνούσε, ζητούσαν οι Θάσιοι τη μονάδα τεχνητού νεφρού;

Μήπως σκοπεύετε να καυχηθείτε και για την ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στη Θάσο που οι κάτοικοί της ζητούσαν για δεκαετίες; Μήπως και για την προμήθεια εξοπλισμού και την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πρίνου με προσωπικό; Ή μήπως ότι εξασφαλίστηκε πρόσβαση στο ΕΣΥ σε 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που οι κυβερνήσεις σας άφησαν ανασφάλιστους;

Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση σας θα ντρεπόταν να ξεστομίσει αυτά που ανακοινώσατε. Αποδεικνύετε ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη των κατοίκων του νομού Καβάλας. Το να καυχιέσαι 3-4 μέρες μετά τις εκλογές για κάτι που κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση, πέρα από γελοιοποίηση ενέχει και κινδύνους.

Θα κριθείτε από εδώ και στο εξής:

-για το αν και πότε θα θέσετε σε λειτουργία τη νέα μονάδα τεχνητού νεφρού στη Θάσο

-για το αν και πότε θα στελεχώσετε το Κέντρο Υγείας Πρίνου με το απαραίτητο για τη νέα μονάδα, επιπλέον προσωπικό, όταν επιμένετε εμμονικά στον κανόνα «1 προς 5»

-για το αν θα διατηρήσετε την καθολική πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας ή αν θα επιστρέψετε τη χώρα στη μαύρη περίοδο των «παροχών για λίγους», για τους «έχοντες» και τους «προνομιούχους».

-για το αν θα κάνετε πράξη το νοσηρό σας σχέδιο για ιδιωτικοποίηση μέρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Εμείς θα είμαστε εδώ, κάθε μέρα, να ελέγχουμε τι κάνετε και τι δεν κάνετε. Γιατί κάθε μέρα που καθυστερείτε να ενισχύσετε τα δημόσια νοσοκομεία, ευνοείτε τους ιδιώτες.

Δεν θα αφήσουμε καμία κατάκτηση των πολιτών να πάει χαμένη.

Τάνια Ελευθεριάδου

Βουλευτής Ν.Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ

Το δελτίο τύπου του Μακάριου Λαζαρίδη

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουλίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για την ίδρυση και λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 2 Ιουλίου 2018 επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου μαζί με τον επιχειρηματία κ. Νίκο Χαριτόπουλο και ανακοινώσαμε την άμεση κάλυψη τρεχουσών λειτουργικών αναγκών του Κ.Υ. στο διευθυντή του κ. Θ. Αγγελόπουλο.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή και αφού είχα συναντηθεί με νεφροπαθείς του νησιού, ζήτησα από τον κ. Αγγελόπουλο να με ενημερώσει για τη διαδικασία που απαιτείται έτσι ώστε να λειτουργήσει μονάδα τεχνητού νεφρού.

Επισήμανα μάλιστα στον κ. Αγγελόπουλο ότι η οικογένεια Χαριτόπουλου προτίθεται να βοηθήσει σημαντικά και στη δημιουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού.
Στις 18 Φεβρουαρίου 2019 επισκέφθηκα τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Επανέφερα τότε την ανάγκη δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στο νησί.

Τότε η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για να υλοποιηθεί μια επιθυμία δεκάδων ασθενών.

Τόνισα μάλιστα τότε ότι “αποτελεί προσωπική μου δέσμευση η δημιουργία της μονάδας, που θα γίνει πράξη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.

Σήμερα η πρωτοβουλία μου αυτή, 12 μήνες μετά, φαίνεται επιτέλους να παίρνει σάρκα και οστά.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με την οποία επικοινώνησα, είναι προσανατολισμένη στην άμεση αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων που συνδέονται με την καθημερινότητα των πολιτών.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ, θα με εκπροσωπήσει ο νέος Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, ο οποίος γνώριζε από την πρώτη στιγμή όλες μου τις ενέργειες.

Οι δεσμεύσεις μου απέναντι στους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας ξεκίνησαν να υλοποιούνται.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου έγινε για 10.900 συμπολίτες μου η δική τους επιλογή.

Τώρα δική μου επιλογή είναι να επιλύσω προβλήματα που ταλανίζουν την Καβάλα εδώ και πολλά χρόνια και αφορούν το σύνολο των πολιτών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...