Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ηλίας Ιωαννίδης: Έγιναν χειροκροτητές για να μη χάσουν την καρέκλα

Ημέρα:

spot_img

Σκληρή γλώσσα εναντίον των πρώην συντρόφων του από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., χρησιμοποίησε ο πρώην βουλευτής Καβάλας και στέλεχος της «Λαϊκής Ενότητας», Ηλίας Ιωαννίδης, μ’ αφορμή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Δευτέρας (15/1).

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Ηλίας Ιωαννίδης τόνισε χαρακτηριστικά για τους πρώην συντρόφους: «Εγώ δεν έχω να τους πω τίποτα, αυτοί όμως τι λένε όταν κοιτάζουν τους εαυτούς τους στον καθρέφτη; Πως αντιμετωπίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό; Τους έχει μείνει σταλιά συνείδηση απ’ αυτά που λέγαμε, θυμούνται κάτι από τους αγώνες;».

«Πήραν την απόφαση να είναι χειροκροτητές, προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους…»

«Δημόσια τους μεταφέρω την περιφρόνηση και την απαξίωσή μας. Δεν έχω καμιά απαίτηση απ’ αυτούς, αφού το πήραν απόφαση να είναι χειροκροτητές, προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι κι αυτές οι καρέκλες έχουν ημερομηνία λήξης! Η αγάπη τους για την καρέκλα είναι μεγάλη. Προκειμένου να παραμένουν σ’ αυτές ψηφίζουν πράγματα που ακόμη κι οι δημοσιογράφοι να τους τα ρωτούσαν πριν μερικά χρόνια θα αισθάνονταν προσβεβλημένοι μόνο και μόνο με την ερώτηση. Πήραν την απόφαση να πουν «ναι» σε όλα, συμμετέχοντας στην πορεία εξαφάνισης της χώρας, της κοινωνίας και των εργαζομένων», συμπλήρωσε δηκτικά για τους πρώην συντρόφους του, το στέλεχος της «Λαϊκής Ενότητας».

«Με τον πιο σκληρό και κυνικό τρόπο υλοποιούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές»

Αναφερόμενος σ’ αυτό καθαυτό το πολυνομοσχέδιο, ο Ηλίας Ιωαννίδης επισήμανε: «Οι άνθρωποι αυτοί που θα καταργούσαν τα μνημόνια και θ’ άλλαζαν την Ευρώπη, αυτοί που μιλούσαν για έναν πιο δίκαιο κόσμο, είναι οι ίδιοι που με τον πιο σκληρό και κυνικό τρόπο υλοποιούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που δεν μπορούσαν να τις υλοποιήσουν άλλα κόμματα, που στο κάτω – κάτω ήταν στο πλαίσιο της ιδεολογίας τους. Αυτό, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, δημιουργεί ισχυρό σοκ στην κοινωνία γι’ αυτό και δεν αντιδρά και φυσικά η αντιπολίτευση δεν ασκείται από Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ποτάμι που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, αλλά μόνο από τους ανθρώπους γενικά της πραγματικής Αριστεράς, που παλεύουν με τις δυνάμεις που έχουν για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές».

«Θα είμαστε μπροστά, αν προκύψει να πλειστηριάσουν πρώτη και μόνη κατοικία πολίτη στην περιοχή μας…»

Παράλληλα, ο Ηλίας Ιωαννίδης προανήγγειλε ότι τα τοπικά στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας» θα είναι παρόντα σε περίπτωση που και στην περιοχή μας διεξαχθούν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, τονίζοντας σχετικά: «Το τοπίο είναι ζοφερό, είναι δύσκολο, αλλά συγχρόνως φαίνονται κάποιες ελπιδοφόρες προσπάθειες, όπως αυτές κατά των πλειστηριασμών που έχουν αποτελέσματα. Ελπίζουμε να μη συμβεί και στην περιοχή μας, αλλά αν προκύψει να πλειστηριάσουν πρώτη και μόνη κατοικία πολίτη, θα είμαστε μπροστά κι όπου πρέπει για να μην επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Μεγάλο ψέμα το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα όσα δηλώνει ο πρωθυπουργός περί τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας από το καλοκαίρι του 2018, ο Ηλίας Ιωαννίδης σημείωσε: «Είναι το μεγάλο ψέμα και η μοναδική σανίδα σωτηρίας που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και να ζητήσει την ψήφο του λαού. Τι εννοεί ο πρωθυπουργός όταν λέει τελειώνουμε με τα μνημόνια; Ότι δεν θα ζητήσουμε άλλη βοήθεια από τους δανειστές, αλλά θα βγούμε στις αγορές. Όλοι όμως οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί θα συνεχιστούν. Έχει επίσης υποθηκεύσει όλη τη χώρα και έχει δώσει δείγματα γραφής, όπως για παράδειγμα την πώληση των αεροδρομίων. Έχει μπει πωλητήριο για όλη τη χώρα και μάλιστα από μια κυβέρνηση που είχε πει τα ακριβώς αντίθετα και ζήτησε να την ψηφίσει ο κόσμος για να σταματήσει αυτές τις πολιτικές».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...