Ενόχλησε η δυναμική παρουσία της Αρετής Κώτση

0
1893

Ενόχλησε και φόβισε η δυναμική παρουσία της Αρετής Κώτση στην πολιτική σκηνή και για τον λόγο αυτό ορισμένοι «καλοθελητές» έβαλαν μπροστά την μηχανή παραγωγής λάσπης. Γνωστή τακτική, όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις με άλλον τρόπο το δέντρο που έχει καρπούς.

Με φήμες και κουτσομπολιά προσπάθησαν να την πλήξουν ηθικά, επαγγελματικά και πολιτικά. Παρουσιάζοντας την μισή αλήθεια, έφτιαξαν το δικό τους αφήγημα σύμφωνα με τις φαντασιώσεις τους και τις επιθυμίες των εντολέων τους. «Πουλάνε» τέτοια παραμύθια στον κόσμο, ειδικά όταν είναι πασπαλισμένα με πιπεράτα ψεύδη. Πουλάνε, αλλά δεν πείθουν. Αντίθετα στο τέλος γελοιοποιούν και ξεφτιλίζουν τους εμπνευστές τους.

Η Αρετή Κώτση είναι εύκολο θύμα για τους «ανθρωποφάγους» της παραπληροφόρησης. Νέα, ευπαρουσίαστη γυναίκα, με ακαδημαϊκούς τίτλους, πολυσχιδή δραστηριότητα και ευρύτατη κοινωνική αποδοχή, είναι επικίνδυνη αντίπαλος για όσους έχουν πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά είναι αδειανά πουκάμισα, χωρίς ικανότητες και αποδοχή της κοινωνίας. Δεν μπορούν να την πολεμήσουν «στα ίσια», άρα το μόνο που μένει είναι τα «χτυπήματα κάτω από την μέση». Κι αυτά όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύονται άνευ ουσίας. Τα ύπουλα χτυπήματα έκαναν την Αρετή περισσότερη συμπαθή στην τοπική κοινωνία. Διότι, αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι λασπολόγοι είναι πως η κοινωνία έχει τους δικούς της κανόνες και τα άνανδρα χτυπήματα σε μία γυναίκα επιστρέφονται στους θύτες.

Η Αρετή Κώτση μπήκε στην πολιτική αρένα, μετά από προτροπή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει πίσω, επειδή αυτή είναι η επιδίωξη μιας παρέας. Και φυσικά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο…