Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΗΜΤΟ Νέστου: «Εξοργιζόμαστε με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας»

Ημέρα:

spot_img

Από την Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέστου Ν.Δ εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέστου Ν.Δ. εκφράζει τη δυσαρέσκειά της διότι όλες οι δημόσιες δομές στο Δήμο Νέστου είναι αποψιλωμένες και τώρα έρχονται να μας στερήσουν μία ακόμη υπηρεσία και ο λόγος φυσικά για επικείμενη κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης.

Όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό για την περιοχή μας δίχως να έχουν τέλος, καλούμε τους αρμόδιους φορείς (Δήμος -Π-Ε Καβάλας και κυβερνητικούς βουλευτές) να αναλάβουν άμεσα ουσιαστική δράση.

Το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης έχει σημαντική και καθοριστική συνεισφορά όχι μόνο σε θέματα ασφαλείας  αλλά και στις από αέρος επιχειρήσεις εναέριων μέσων για την κατάσβεση των πυρκαγιών που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερες από 90 οικογένειες με την κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης θα βρεθούν αντιμέτωπες με το φάσμα της μετεγκατάστασης τους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μετακινήσεις που σχεδιάζονται – υλοποιούνται από την σημερινή Κυβέρνηση,  δίχως πολύ σκέψη.

Ο κίνδυνος από ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πλέον ορατός, αφού σύμφωνα με τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο, η απόφαση έχει ληφθεί και απλά είναι θέμα χρόνου μόνο η υλοποίηση της.

Οι λόγοι της κατάργησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος στη Χρυσούπολη δεν μας βρίσκουν σύμφωνους ως Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Νέστου, πέρα από το αίσθημα ασφάλειας που προσφέρει η λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου της Χρυσούπολης στους κατοίκους της περιοχής μας, είναι και η τεράστια προσφορά όπως αναφέραμε και στις από αέρος επιχειρήσεις εναέριων μέσων για την κατάσβεση των πυρκαγιών, στην ευρύτερη περιοχή μας τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες. Επίσης από οικονομικής πλευράς οι οικογένειες αυτές είναι και καταναλωτές της περιοχής μας, βοηθώντας κι αυτοί με την σειρά τους στην τοπική μας οικονομία.

Ως εκ τούτου, εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις ανάγκες των δημοτών μας στον Νέστο, θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην υποβάθμιση της περιοχής μας με την διατήρηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος   Χρυσούπολης. Το νέο θέμα που προέκυψε έρχεται και προστίθεται στα προβλήματα του Νέστου στα οποία και έχουμε εκφραστεί δημόσια.

Κ.Υ. Χρυσούπολης σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρου) καθώς και υλικά.

Είναι αδιανόητο να προκύπτει θέμα υγείας δημοτών μας, το οποίο χρίζει την άμεση μεταφορά με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας  η  στο Γ.Ν. Καβάλας για τις πρώτες βοήθειες, που πολλές φορές το περιστατικό μπορεί να απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Κ.Υ. και  να πρέπει να έρθει ασθενοφόρο από την Καβάλα για την διαμετακόμιση λόγου έλλειψης προσωπικού (1 πλήρωμα το 24 ώρο διαθέτει το Κ.Υ. Χρυσούπολης) και όλα αυτά σε κατοίκους μιας περιοχής που υπερφορολογούνται αλλά δεν του παρέχονται ίσες ευκαιρίες για ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

ΙΚΑ-ΕΦΟΡΙΑ   Λειτουργούν στο χώρο του ΚΕΠ με ελάχιστο προσωπικό και λιγοστές αρμοδιότητες (χαρακτηριστικό παράδειγμα η αίτηση για παραλαβή φορολογικής ενημερότητας και όχι μόνο ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Νέστου  3-4 ημέρες)

ΔΕΗ Μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στην Καβάλα  με αποτέλεσμα ακόμη και μικρές τεχνικές βλάβες να καθυστερούν, προτείνουμε την μόνιμη εγκατάσταση μικρού τεχνικού κλιμακίου στην Χρυσούπολη για άμεση επέμβαση σε βλάβες, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις κυρίως στα ορεινά του Νέστου.

Ακτοπλοΐα   Λιγοστά τα δρομολόγια με πολλά προβλήματα την χειμερινή περίοδο ακόμη και για την μεταφορά Ι.Χ.  από Κεραμωτή για Θάσο – και Θάσο – Κεραμωτή.

Αλιεία  Προβληματισμό διακατέχει τους αλιείς της περιοχής του Νέστου σχετικά με το φαινόμενο των πολύ συχνών παραβιάσεων των εθνικών υδάτων από τουρκικά αλιευτικά κυρίως  στο Θρακικό Πέλαγος. Το συμβάν στο ύψος των εκβολών του ποταμού Νέστου πριν λίγες μέρες σε συνδυασμό με τα τελευταία ανησυχητικά κρούσματα παραβιάσεων από Τούρκους αλιείς ανατολικά της Θάσου προβληματίζουν του αλιείς του Νέστου για το τι έπεται για την συνέχεια .

Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας ως ΔΗΜ.Τ.Ο Νέστου Ν.Δ για τις επιλογές που  υλοποιούνται από την σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, επιλογές  που υποβαθμίζουν σταδιακά και συνειδητά την περιοχή του Νέστου.

Καλούμε άμεσα το Δήμο Νέστου την Π-Ε Καβάλας καθώς και τους  Κυβερνητικούς Βουλευτές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων ως θεσμικά όργανα της περιοχής μας.

Φώτης Πασχαλίδης                                                           Κωνσταντίνος Χιώτης

Πρόεδρος                                                                    Γενικός Γραμματέας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...