Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Παπουτσής: Το ΚΙΝ.ΑΛ. θα είναι τρίτη πολιτική δύναμη

Ημέρα:

spot_img

Τρίτη πολιτική δύναμη και μάλιστα με διαφορά, εκτιμά ότι θα είναι το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εθνικές εκλογές, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρης Παπουτσής.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο κ. Παπουτσής σχολίασε την δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει (επί των εγκύρων) 32,5% έναντι 21,5% του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΙΝ.ΑΛ. με 7% και το Κ.Κ.Ε. με 6%. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Ένωση Κεντρώων (2%), το Ποτάμι (1%) και οι ΑΝΕΛ (1%), ενώ η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει ποσοστό 2,5%.

«Θεωρούμε ότι στο τέλος θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που μέχρι σήμερα καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις»

«Πιστεύω ότι είναι εφικτός ο στόχος να φτάσει ψηλά το Κίνημα Αλλαγής και θα αγωνιστούμε γι’ αυτό. Όταν μπούμε στην προεκλογική περίοδο και γνωρίζουμε πια τα δεδομένα, κάτω από τα οποία θα διεξαχθεί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, πιστεύω ότι θα είμαστε με διαφορά η τρίτη πολιτική δύναμη σε αυτές τις εκλογές. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ακόμη υπευθυνότητα τον αγώνα μας, ώστε οι δυνάμεις της λογικής και της ευθύνης να έχουν σημαντική παρουσία στα δημόσια πράγματα της χώρας. Θεωρούμε ότι στο τέλος θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που μέχρι σήμερα καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπουτσής.

«Η πίεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι μια κίνηση γελοιότητας, που απευθύνεται σε όσους πάσχουν από σύνδρομο έλλειψης αυτοσεβασμού, μια κίνηση απελπισίας που εμάς δεν μας αφορά»

Στη διάρκεια των δηλώσεών του, ο πρώην βουλευτής Καβάλας σχολίασε και τη διαρκή πίεση που ασκείται στον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε πρόσφατα για «μια απεύθυνση πλατιά, προς όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται σε αυτό τον χώρο και έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς».

«Όλη αυτή η πίεση είναι μια κίνηση γελοιότητας, που απευθύνεται σε όσους πάσχουν από σύνδρομο έλλειψης αυτοσεβασμού, νομίζοντας ότι όσοι τους παρακολουθούν πάσχουν από πολιτικό αλτσχάιμερ. Είναι μια κίνηση απελπισίας που εμάς δεν μας αφορά», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Παπουτσής.

«Σε αυτούς που είναι πρωταθλητές των συνειδητών ψεμάτων δεν έχουμε να απαντήσουμε σε καμιά… απεύθυνση τους, για να χρησιμοποιήσω και λέξη που για πρώτη φορά μπαίνει στο πολιτικό λεξιλόγιό τους, προκαλώντας και τους έχοντες γνώση των ελληνικών»

«Έχουν κριθεί τελεσίδικα και αμετάκλητα στην ιστορική και κοινωνική μνήμη, οι άνθρωποι που μετήλθαν το ψέμα, την πολιτική εξαπάτηση και το παραμύθιασμα του λαού, με το οποίο πορεύονται όλα αυτά τα χρόνια, από την εποχή που ξεκίνησε η κρίση μέχρι και σήμερα παρουσιάζοντας ένα αφήγημα που δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την λογική ούτε με την τεκμηρίωση, αλλά ούτε και με την αλήθεια των πραγμάτων», συμπλήρωσε.

Μάλιστα σχολίασε δηκτικά και τη λέξη «απεύθυνση» που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας: «Σε αυτούς που είναι πρωταθλητές των συνειδητών ψεμάτων δεν έχουμε να απαντήσουμε σε καμιά… απεύθυνση τους, για να χρησιμοποιήσω και λέξη που για πρώτη φορά μπαίνει στο πολιτικό λεξιλόγιό τους, προκαλώντας και τους έχοντες γνώση των ελληνικών».

«Πιθανόν να συνεχιστεί η πίεση, όσο θα υπάρχουν ενδεχομένως κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις προθύμων…»

Ερωτηθείς τέλος, αναφορικά με το αν θεωρεί ότι θα συνεχιστεί η πίεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς το ΚΙΝ.ΑΛ., ο Δημήτρης Παπουτσής απάντησε: «Πιθανόν να συνεχιστεί η πίεση, όσο θα υπάρχουν ενδεχομένως κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις προθύμων που προσφέρονται για την υλοποίηση τέτοιου είδους σεναρίων. Είναι βέβαια ελάχιστοι το δέμας και μάλλον κακό του κάνουν και σε κάθε περίπτωση εμάς ούτε μας αγγίζουν, ούτε μας αφορούν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...