Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Παπουτσής: Οι σκευωροί και οι συκοφάντες θα πάρουν ηχηρή απάντηση

Ημέρα:

spot_img

«Οι σκευωροί και οι συκοφάντες θα πάρουν ηχηρή απάντηση σύντομα από τους πολίτες», τονίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με το Κίνημα Αλλαγής Δημήτρης Παπουτσής, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, στην οποία κυριαρχεί η υπόθεση Novartis.

Tο πολιτικό θερμόμετρο φτάνει πλέον στα ύψη, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να εξαπολύουν εκατέρωθεν «πυρά», με σκληρές ανακοινώσεις. Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝ.ΑΛ. κάνουν λόγο για πολιτική σκευωρία και «υπόσχονται» πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν, ενώ το Μαξίμου μιλά για «απόδειξη ενοχής», με τον υπουργό Δικαιοσύνης να κατηγορεί την αντιπολίτευση πως στοχοποιεί και εκφοβίζει τους δικαστές.

Αναλυτικά οι αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, Κινήματος Αλλαγής και κυβέρνησης

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων». Από την πλευρά του το ΚΙΝ.ΑΛ. επισημαίνει: «Με τις σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνεται πια απόλυτα ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση της Novartis μόνο για τις μικροκομματικές της επιδιώξεις, για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων. Ενώ απέφυγε να ερευνήσει ουσιαστικά το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτόξευση των τιμών των φαρμάκων στο οποίο εμπλέκονται και υπουργοί της, εμμένει στην σκευωρία στοχοποιώντας συγκεκριμένα στελέχη και μάλιστα… με δόσεις. Δεν θα της περάσει. Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν». Στο Μαξίμου από την άλλη θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί μέσα από την υπόθεση Novartis να ενδυναμώσει το κοινό μέτωπο που έχει κάνει με το ΚΙΝ.ΑΛ. απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μέτωπο που αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τις εκλογές.

«Οι σκευωροί και συκοφάντες δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια και τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά για να κλείσουν στη φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους…»

«Όπως συνήθως συμβαίνει με τους σκευωρούς και τους συκοφάντες, δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια και τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά για να κλείσουν στη φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αυτό ζήτησε πολύ καθαρά πριν μερικούς μήνες, ένα επίλεκτο μέλος της σημερινής καταρρέουσας κυβέρνησης και φυσικά έχουμε την εξέλιξη του φαινομένου αυτού. Το σκάνδαλο της Novartis ως προς τη διεθνή του διάσταση, την πρόωθηση της πολυφαρμακίας και την διόγκωση των τιμών, ήταν υπαρκτό και διαχρονικό. Οι πρώτοι που το αντιμετωπίσαμε με ισχυρή πολιτική βούληση, αλλά και θεσμική θωράκιση, ήταν η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, με υπουργό, μεταξύ άλλων, τον Α. Λοβέρδο και κατορθώσαμε να μειώσουμε τη δημόσια δαπάνη στο φάρμακο στο μισό, μέσα σε ένα με δύο χρόνια. Αυτή η πολιτική συνεχίστηκε και από την επόμενη κυβέρνηση», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπουτσής.

«Την απάντηση θα την δώσει πλέον ο πολίτης, η κοινωνία και ο λαός μας στις ερχόμενες εκλογές…»

«Κορυφαία πολιτικά πρόσωπα στιγματίστηκαν από την παραπαίουσα κυβέρνηση και ήδη άρχισε η υπόθεση να τίθεται στο αρχείο, λόγω μη ύπαρξης καν απλών ενδείξεων που θα αρκούσαν για να τη στείλουν στη Βουλή καταρχήν. Η υπόθεση για τους Ε. Βενιζέλο, Γ. Κουτρουμάνη, Α. Λυκουρέντζο έχει μπει στο αρχείο, όπως και για τον Π. Πικραμένο. Οι σκευωροί και οι συκοφάντες θα πνιγούν στο δάκρυ του Π. Πικραμένου και κάθε άλλου συκοφαντημένου από αυτούς. Την απάντηση θα την δώσει πλέον ο πολίτης, η κοινωνία και ο λαός μας στις ερχόμενες εκλογές. Θα πρέπει να ξέρουν ότι ο λαός μας έχει πολύ μεγάλο συλλογικό αυτοσεβασμό και η απάντηση απέναντι σε αυτούς τους συκοφάντες και σκευωρούς σύντομα θα είναι ηχηρή», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis – Στο «κάδρο» ο Ανδρέας Λοβέρδος

Να σημειωθεί ότι οι εισαγγελικές αρχές, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, ανακοίνωσαν πως διαβιβάζουν στη Βουλή τη δικογραφία για τη Novartis για ένα πολιτικό πρόσωπο. Είναι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Δεύτερον, ανακοινώθηκε πως αρχειοθετείται η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ ανοικτή ακόμα παραμένει, καθώς ερευνώνται, οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάριος Σαλμάς.

«Ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφορικά με την συκοφαντική αυτή κατηγορία που έχει επιχειρηθεί στο πρόσωπό του, έχει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη κάθε μέλους του Κινήματος Αλλαγής, όπως και εμού προσωπικά…»

Αναφερόμενος ειδικά στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επισήμανε καταληκτικά: «Ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφορικά με την συκοφαντική αυτή κατηγορία που έχει επιχειρηθεί στο πρόσωπό του, έχει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη κάθε μέλους του Κινήματος Αλλαγής, όπως και εμού προσωπικά στον υπερθετικό βαθμό, γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω και να εμπιστεύομαι την τιμιότητά του και τον καθαρό του αγώνα απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς που χαρακτήρισαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια και δυστυχώς εξακολουθούν να τη χαρακτηρίζουν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...