Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Λυμπεράκης: «Ο βασικός μας στόχος είναι να περάσουμε στη δεύτερη Κυριακή»

Ημέρα:

spot_img

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» του υποψηφίου περιφερειάρχη Κώστα Κατσιμίγα, ανέπτυξε με συνέντευξή του στον «Ενήμερο» ο Δημήτρης Λυμπεράκης.

«Οι περιφερειακές εκλογές αποτελούν για εμένα την απόληξη μιας πορείας που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια σε επίπεδο δημοτικών εκλογών, όσο και μιας σημαντικής παρουσίας στα πολιτιστικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά δρώμενα. Έχω στις «αποσκευές» μου ένα φορτίο αξιακό, πολιτιστικό και πολιτικό, το οποίο και αξιοποιώ στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης», τόνισε αρχικά ο κ. Λυμπεράκης.

«Ο Κώστας Κατσιμίγας είναι ο πιο κατάλληλος να ηγηθεί αυτής της νέας προσπάθειας στην περιφέρειά μας…»

«Αποφάσισα να πορευτώ με τον κ. Κατσιμίγα, γιατί διακρίνεται και για την πολιτική του οξυδέρκεια και για τη γνώση της ιστορίας της περιοχής του, για την περιβαλλοντική ευαισθησία του, καθώς και για την ικανότητα διοίκησης, διότι πολιτεύεται στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης από το 1991 και μάλιστα το διάστημα 2011 – 2014 διετέλεσε εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Α.Μ.Θ. Επομένως, νομίζω ότι είναι ο πιο κατάλληλος να ηγηθεί αυτής της νέας προσπάθειας στην περιφέρειά μας. Αυτό το λέω χωρίς να απαξιώνω φυσικά τους υπόλοιπους πολιτικούς αντιπάλους», σημείωσε στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ.

«Ευελπιστούμε να μη μείνουμε απλοί θεατές και διαχειριστές των δυνατοτήτων της περιφέρειας Α.Μ.Θ.,, αλλά να βγούμε μπροστά και να δημιουργήσουμε»

Ερωτηθείς σχετικά με το ποια θεωρεί ως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειάς μας, ο κ. Λυμπεράκης απάντησε: «Ζούμε σε μια περιφέρεια που αποτελεί πύλη στην Ανατολική Ευρώπη, την Ασία και τον Εύξεινο Πόντο. Μέχρι στιγμής, δυστυχώς, έχουμε απλές διαχειριστικές αντιμετωπίσεις των προβλημάτων και των προοπτικών που έχει η περιφέρεια. Δεν υπάρχουν τρόποι με τους οποίους ξεκλειδώνονται οι πόροι για την περιφέρεια. Διαβάζαμε τελευταία ότι λόγω των φιλονικιών που παρατηρούνται σε δυο υποψήφιες παρατάξεις για την περιφέρεια, λίγο έλειψε να χάσουμε μια χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της δυτικής πεδιάδας του Νέστου. Από εκεί και πέρα έχουμε το προνόμιο η περιφέρειά μας να διαθέτει εύφορους κάμπους, πλούσια αγροτικά προϊόντα, να έχουμε τη ναυαρχίδα του τουρισμού τη Θάσο, αλλά και τη Σαμοθράκη, τον εκπληκτικό ορεινό όγκο του Παγγαίου, το γεωθερμικό του Ακροποτάμου, τα Λουτρά Ελευθερών και πολλά άλλα. Ευελπιστούμε να μη μείνουμε απλοί θεατές και διαχειριστές των δυνατοτήτων της περιφέρειας Α.Μ.Θ., αλλά να βγούμε μπροστά και να δημιουργήσουμε».

«Η απλή αναλογική είναι ίσως το καλύτερο δυνατό σύστημα εκπροσώπησης σε διοικητικά όργανα»

Κληθείς να σχολιάσει την εφαρμογή της απλής αναλογικής, ο κ. Λυμπεράκης επισήμανε: «Εγώ υποστηρίζω ότι η απλή αναλογική είναι ίσως το καλύτερο δυνατό σύστημα εκπροσώπησης σε διοικητικά όργανα, διότι κατά τη γνώμη μου, αμβλύνει την όποια κομματική εγωπάθεια, προσγειώνει τις υπερφίαλες διοικητικές νοοτροπίες που συναντάμε πολύ συχνά και το πιο σημαντικό, λειαίνει τις γωνίες του κομματικού τακτικισμού, οι οποίες δυστυχώς παρατηρούνται σε αυτά τα επίπεδα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επομένως είμαστε αναγκασμένοι ιστορικά και πολιτικά να συνεργαστούμε για να συνδημιουργήσουμε».

«Εμείς διαθέτουμε ένα φορτίο αξιακό και πολιτικό, το οποίο είναι πιο χαμηλών τόνων…»

Αναφορικά με το τι αποκομίζει από την επαφή του με τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ. τόνισε: «Στην αρχή είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίζαμε ένα σχετικό μούδιασμα, γιατί προφανώς δεν έχουμε παραγωγές χολιγουντιανού στιλ που συναντάται σε κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο. Εμείς διαθέτουμε ένα φορτίο αξιακό και πολιτικό, το οποίο είναι πιο χαμηλών τόνων. Όμως με συστηματική δουλειά και ενημέρωση και πολύ περισσότερο λόγω και της αναγνωρισιμότητας που τυγχάνει ο κ. Κατσιμίγας και σε άλλες περιφερειακές ενότητες πλην της Ροδόπης και της Ξάνθης, νομίζω ότι μέρα με τη μέρα κατακτούμε όλο και περισσότερο πολιτικό έδαφος και κερδίζουμε επίσης θετικά σχόλια. Σε προσωπικό επίπεδο και λόγω του ότι δραστηριοποιούμαι πολλά χρόνια στο Παγγαίο και στην Καβάλα, αλλά επειδή έχω μια διεισδυτικότητα και αποτελεσματικότητα διαφορετική, πιστεύω ότι πάμε πολύ καλά. Γινόμαστε ασμένως αποδεκτοί, γιατί είμαστε η μόνη πολιτική παράταξη πραγματικά ανεξάρτητη, δεν έχουμε κομματικό χρίσμα, δεν έχουμε κάποιον από πάνω μας. Είμαστε πολυσυλλεκτικοί κομματικά, πλην φυσικά της ακροδεξιάς».

«Ο βασικός μας στόχος είναι να περάσουμε στη δεύτερη Κυριακή. Νομίζουμε ότι είναι πολύ εφικτό…»

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο βασικός στόχος της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, αλλά και για το πως βλέπει το ενδεχόμενο των συνεργασιών με άλλους συνδυασμούς, ο Δημήτρης Λυμπεράκης απάντησε: «Ο βασικός μας στόχος είναι να περάσουμε στη δεύτερη Κυριακή. Με βάση αυτά που εισπράττουμε, τα μηνύματα, την αποδοχή των πολιτών, την αναγνωρισιμότητα που αρκετοί διαθέτουμε, το πολιτικό εκτόπισμα που έχει ο κ. Κατσιμίγας, νομίζουμε ότι είναι πολύ εφικτό να περάσουμε στον δεύτερο γύρο. Από εκεί και πέρα όλα παίζονται. Επειδή είναι βαθιά μας πεποίθηση η απλή αναλογική, είναι αναγκαίο συστατικό της η συνεργασία και η συμπόρευση. Αλλιώς δεν συνδημιουργείς. Με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση θα δεχθούμε τις όποιες συνεργασίες, αρκεί φυσικά να είναι πάνω σε έναν βασικό κώδικα αρχών που προσβλέπει η δική μας πολιτική παράταξη».

«Δεν είμαι ατσαλάκωτος, δεν είμαι ο λαϊκιστής που θα χτυπήσει τις πλάτες των παππούδων. Είμαι ένας καλός φίλος, συνάδελφος, πατέρας και σύζυγος και ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου»

Τέλος, κληθείς να απευθύνει το μήνυμά του προς τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, σκιαγραφώντας τον εαυτό του, ο Δημήτρης Λυμπεράκης δήλωσε: «Είμαι ένας απλός ενεργός πολίτης που προέρχομαι από τον δήμο Παγγαίου. Μετείχα σε δημοτικές εκλογές, σε πολιτιστικούς συλλόγους, ήμουν πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Βαυαρίας όσο ήμουν στο Μόναχο, ταμίας στην ΕΛΜΕ Καβάλας, διευθυντής και τώρα υποδιευθυντής στο 2ο λύκειο Καβάλας. Έχω μια κοινωνική δράση κι από εκεί και πέρα δεν είμαι ατσαλάκωτος, δεν είμαι ο λαϊκιστής που θα χτυπήσει τις πλάτες των παππούδων. Είμαι ένας καλός φίλος, συνάδελφος, πατέρας και σύζυγος και ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου».

Βιογραφικό του Δημήτρη Λυμπεράκη

Γεννήθηκα (11-11-1960) και μεγάλωσα στην Ελευθερούπολη, όπου και ολοκλήρωσα τις Λυκειακές σπουδές μου. Στη συνέχεια φοίτησα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ιστορίας της Τέχνης και Αρχαιολογίας και ως πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής υπηρετώ το δημόσιο ελληνικό σχολείο επί 32 συναπτά έτη. Έχω διατελέσει, επί μία 10ετία, μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης (από την επαναδραστηριοποίησή του και μετά), πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βαυαρίας (κατά τη διάρκεια της απόσπασής μου στο Μόναχο), ταμίας της ΕΛΜΕ Καβάλας, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας, Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Καβάλας (στο οποίο τώρα είμαι υποδιευθυντής). Έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική, Παιδαγωγική και Τεχνολογία Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Γνωρίζω την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα. Είμαι παντρεμένος με την Αναστασία Αγγελοπούλου κι έχουμε αποκτήσει 2 παιδιά, 28 και 24 ετών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...