Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Καλαντζής: «Με Τσίπρα Ανάσταση δεν πρόκειται να έρθει»

Ημέρα:

spot_img

Το Πάσχα του 2018 θα είναι το τελευταίο με κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., όπως εκτίμησε με δηλώσεις που έκανε τη Μεγάλη Πέμπτη (5/4) στον «Ενήμερο» ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής.

Παράλληλα, για ακόμη μια φορά χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα τόσο εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για ανικανότητα, όσο και κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, τον οποίο κατηγόρησε για λεονταρισμούς.

«Με Τσίπρα Ανάσταση δεν πρόκειται να έρθει. Γολγοθά θα έχουμε συνέχεια…»

Σχολιάζοντας αρχικά τις δηλώσεις που κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνει ο πρωθυπουργός, περί Ανάστασης και ανάτασης του ελληνικού λαού, ο κ. Καλαντζής σημείωσε: «Στο μόνο που είναι απόλυτα ειλικρινής ο πρωθυπουργός, είναι ότι ως άθεος δεν γνωρίζει τι είναι Ανάσταση και τι Σταύρωση, γιατί απλά δεν τα πιστεύει. Αυτό είναι δικαίωμα του βέβαια. Άρα κάθε φορά μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Για να έρθει η… Ανάσταση του λαού, πρέπει να εφαρμοστούν οι κανόνες της αγοράς. Από πού κι ως που μπορεί ένας αριστερός να ξέρει να τους εφαρμόσει; Μιλάμε για έναν άνθρωπο που υποκρίνεται συνέχεια. Γι’ αυτό και με Τσίπρα Ανάσταση δεν πρόκειται να έρθει. Γολγοθά θα έχουμε συνέχεια…»

«Ο λαός είναι έτοιμος να στείλει τον κ. Τσίπρα στο σπίτι του – Η δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου πιστεύω ότι είναι η καταληκτική ημερομηνία των εκλογών»

«Είναι δεδομένο ότι αυτό το Πάσχα θα είναι το τελευταίο με τη σημερινή κυβέρνηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει ο κ. Τσίπρας πρόωρες εκλογές μέχρι τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου. Οι συνεχείς διαψεύσεις του περί μη πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, το επιβεβαιώνουν αυτό. Η δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου πιστεύω ότι είναι η καταληκτική ημερομηνία των εκλογών. Ο λαός είναι έτοιμος να στείλει τον κ. Τσίπρα στο σπίτι του. Αρκετά πια με ανθρώπους που μόνο ψέματα λένε και υποκρίνονται. Είναι δε ανίκανοι στη διαχείριση των θεμάτων κι αυτό το πληρώνει η Ελλάδα. Την απειρία, τις ιδεοληψίες και την ανικανότητα ενός πρώην αριστερού που προσπαθεί τώρα να προσαρμοστεί, αλλά δεν μπορεί να το κάνει γιατί δεν το πιστεύει. Θα τρίβουν τα ματιά τους με τη διαφορά που θα έχει η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτή η αφύσικη συνεργασία μεταξύ Αριστεράς και άκρας Δεξιάς θα πληρωθεί.», τόνισε δηκτικά στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι Τούρκοι φαίνεται ότι βρήκαν και τα κάνουν…»

Ο Γιώργος Καλαντζής έκανε αναφορά και στις τεταμένες σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας υπογραμμίζοντας: «Ο κ. Καμμένος κάνει το λιοντάρι, ο κ. Τσίπρας τον ήρεμο, με αποτέλεσμα να φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε όλα όσα συμβαίνουν με την Τουρκία. Είναι λειτουργία υπεύθυνης κυβέρνησης αυτή; Δεν ανησυχώ πάντως, γιατί οι Τούρκοι δεν πρόκειται να ανοίξουν μέτωπο. Δεν τους παίρνει. Αλλά φαίνεται ότι βρήκαν και τα κάνουν. Όταν έχεις έναν άπειρο πρωθυπουργό κι έναν Καμμένο απέναντί σου, τι να κάνεις; Αυτοί θα βαράνε το ντέφι κι οι δικοί μας θα χορεύουν, όπως έλεγε κάποτε ο κ. Τσίπρας για τις αγορές».

«Αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι μόνο τα λαμόγια κι αυτοί που έχουν πατήσει τον όρκο τους»

Πολύς λόγος γίνεται πάντοτε περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων στην περίπτωση που τα ηνία της χώρας αναλάβει και πάλι η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Καλαντζής ρωτήθηκε για το αν πρέπει να φοβούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι κάτι τέτοιο κι απάντησε: «Αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι μόνο τα λαμόγια κι αυτοί που έχουν πατήσει τον όρκο τους. Οι υπόλοιποι γιατί να φοβηθούν; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάται κανένας δημόσιος υπάλληλος απολύσεις αν έρθει η Νέα Δημοκρατία στα πράγματα. Αυτά μόνο σε άλλες εποχές. Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να απολύσουμε κόσμο».

Για τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας περί διορισμών συγγενών και φίλων από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο δημόσιο είπε: «Αυτό είναι το νέο ύφος και ήθος τους. Αυτά πληρώνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σήμερα. Μας κατηγορούσε για παλαιοκομματισμό, για οικογενειοκρατία κλπ., αλλά τώρα στο λεξικό του κ. Μπαμπινιώτη η λέξη οικογενειοκρατία ισούται με το… Τσίπρας».

Απάντηση με…νόημα και αποδέκτες για τις ημέρες του Πάσχα!

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα για το πώς θα περάσει τις άγιες ημέρες του Πάσχα, ο Γιώργος Καλαντζής απάντησε με νόημα: «Στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, συνεχώς με τον κόσμο και στις εκκλησίες μας, χωρίς …δελτία Τύπου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...