Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Βαρδακαστάνης: Κρίσιμες, μα και αλλιώτικες αυτές οι ευρωεκλογές

Ημέρα:

spot_img

Κρίσιμες, μα και αλλιώτικες από αυτές που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν, χαρακτήρισε από την Καβάλα τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Το πρωί της Τετάρτης (3/4), ο κ. Βαρδακαστάνης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με τον πρώην βουλευτή Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Δημήτρη Παπουτσή, τον γραμματέα Καβάλας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ιορδάνη Χοροζίδη, καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας Μάκη Κρεμύδα.

Οι δηλώσεις των Ι. Χοροζίδη και Μ. Κρεμύδα

Αρχικά, ο κ. Χοροζίδης δήλωσε ότι ”είναι τιμή μας να έχουμε μαζί μας τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής, μια εξαιρετική προσωπικότητα, τον Γιάννη Βαρδακαστάνη. Ένας αγωνιστής για το αναπηρικό κίνημα, ένας άνθρωπος που έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την κοινωνική Ευρώπη”.

Από τη μεριά του ο Μάκης Κρεμύδας υπογράμμισε: ”Είναι χαρά και τιμή για εμάς προσωπικά που ο πρόεδρός μας, ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, είναι στην πόλη μας με την ιδιότητα του υποψηφίου ευρωβουλευτή. Θεωρούμε ότι τα άτομα με αναπηρία και ο χώρος μας γενικότερα, με την υποψηφιότητά του Γιάννη Βαρδακαστάνη, έχει να ελπίζει περισσότερα πράγματα από όσα έχουμε κερδίσει αυτό το διάστημα. Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του και ευελπιστούμε ότι και η κοινωνία θα ανταποκριθεί, γιατί πρόκειται για μια υπερκομματική υποψηφιότητα, καθώς μπορεί να προσφέρει με το κύρος του τα μέγιστα”.

Δ. Παπουτσής: ”Στηρίζουμε με πίστη και αφοσίωση τον Γ. Βαρδακαστάνη, εμπιστευόμαστε το έργο και τη μεγάλη του αξία…”

”Ο Γιάννης Βαρδακαστάνης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω πολλά χρόνια τόσο από τη συνεισφορά του στο αναπηρικό κίνημα, όσο και από την ανιδιοτελή προσφορά του στον κομματικό μας φορέα. Σε μια εποχή που δοκιμάζονται κεκτημένα και αυτονόητα που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό κράτος, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει για τα ζητήματα αυτά. Για μια κοινωνική Ελλάδα και Ευρώπη. Τον στηρίζουμε με πίστη και αφοσίωση, εμπιστευόμαστε το έργο και τη μεγάλη του αξία και είμαστε στο πλευρό του ευχόμενοι καλή επιτυχία στη συνέχεια αυτού του αγώνα που με τόσο υποδειγματικό τρόπο υπηρετεί”, υπογράμμισε από τη μεριά του ο Δημήτρης Παπουτσής.

”Πιστεύω ακράδαντα ότι η κανονικότητα στο πολιτικό σύστημα της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν έχουμε ισχυρή κεντροαριστερά, γνήσια σοσιαλδημοκρατική παράταξη στη χώρα”

”Οι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι κρίσιμες, αλλιώτικες από αυτές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Είναι αλλιώτικες γιατί αναμένονται αλλιώτικα αποτελέσματα. Είναι η πολύ σημαντική ευκαιρία που έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες με την ψήφο τους να αλλάξουν την πορεία της Ε.Ε. Αποδέχτηκα την πολύ τιμητική πρόταση της Φ. Γεννηματά να μετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο για πολλούς λόγους, με πρώτον και κύριο ότι είναι πρόσκληση να συμμετέχω στην προσπάθεια και την κινητοποίηση για την ανάταξη της δημοκρατικής παράταξης μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Πιστεύω ακράδαντα ότι η κανονικότητα στο πολιτικό σύστημα της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν έχουμε ισχυρή κεντροαριστερά, γνήσια σοσιαλδημοκρατική παράταξη στη χώρα. Πρέπει να έχουμε ακόμη πιο σταθερούς θεσμούς δημοκρατίας”, ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

”Θέλω με αυτό το κεφάλαιο που συγκέντρωσα, γνώσεων και τεχνοκρατικής επάρκειας, όχι μόνο στα ζητήματα των Α.Μ.Ε.Α., αλλά συνολικά σε ευρωπαϊκά ζητήματα, να το επιστρέψω στους αδύναμους πολίτες της πατρίδας μου που στενάζουν λόγω κρίσης…”

”Δεν πρέπει με τίποτα να επιτρέπεται σε μορφώματα της ακροδεξιάς, λαϊκίστικα και δημαγωγικά, να δημιουργούν συνθήκες αμφισβήτησης της ορθής και κανονικής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με πρόκληση για έναν άνθρωπο όπως εγώ, ο οποίος οικειοθελώς αφιέρωσα τη ζωή μου στα κοινωνικά κινήματα παρά τη συμμετοχή μου στην πολιτική ως στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τα 17 μου. Στην Καβάλα ήρθα τη δεκαετία του ’80 όταν δεν υπήρχε ούτε μια οργάνωση για τα άτομα με αναπηρία και κάναμε την οργάνωση των τυφλών τότε. Θέλω με αυτό το κεφάλαιο που συγκέντρωσα, γνώσεων και τεχνοκρατικής επάρκειας, όχι μόνο στα ζητήματα των Α.Μ.Ε.Α., αλλά συνολικά σε ευρωπαϊκά ζητήματα, να το επιστρέψω στους αδύναμους πολίτες της πατρίδας μου που στενάζουν λόγω κρίσης, να εργαστώ για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης της Ε.Ε. και να αγωνιστώ για μια άλλη πορεία την επόμενη δεκαετία”, επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Βαρδακαστάνης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...