Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βάσω Παπουτσή – Μήττα: Η εντολή είναι ξεκάθαρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ημέρα:

spot_img

Δέσμευση να αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις, με πάθος για δουλειά και προσφορά, ώστε να πάει ο τόπος μας μπροστά, αναλαμβάνει ενώπιον των πολιτών του νομού Καβάλας, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βάσω Παπουτσή – Μήττα.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», η Βάσω Παπουτσή – Μήττα, υπογράμμισε με έμφαση ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, πρέπει να είναι οι εκλογές του μυαλού και της ευθύνης. Παράλληλα, εμφανίστηκε σίγουρη, ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, αλλά και ότι το κόμμα της θα καταλάβει και τις τέσσερις βουλευτικές έδρες στον νομό Καβάλας.

-Ποιες είναι οι προσωπικές σας δεσμεύσεις εάν την Κυριακή 7 Ιουλίου οι πολίτες σας τιμήσουν με την ψήφο τους;

«Όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές για το κόμμα, για την υλοποίηση του κοινού μας οράματος, για την πατρίδα μας και για τις διαχρονικές και αδιαπραγμάτευτες ηθικές αξίες της παράταξη μας. Δεσμεύομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, με πάθος για δουλειά και προσφορά, ώστε να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Στα νέα παιδιά να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από τις προηγούμενες, σε μια χώρα που θα αναγνωρίζει τη δουλειά, θα επιβραβεύει το ταλέντο και θα ανταμείβει τους κόπους της. Δεσμεύομαι να αγωνιστώ με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής μου για την αναπτυξιακή πορεία του νομού μας και να μην επιτρέψουμε άλλη οικονομική υποβάθμιση της περιοχής μας. Να αναζητήσουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Στους συμπολίτες μου της τρίτης ηλικίας ότι θα είμαι δίπλα τους σε κάθε δίκαιο αγώνα για μια εθνική στρατηγική για την τρίτη ηλικία, την οποία το κράτος σήμερα δυστυχώς δεν έχει. Να είμαι δίπλα στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους που με προσωπικές θυσίες κρατούν σε δύσκολους καιρούς αναμμένη τη δάδα του πολιτισμού μας, των εθίμων και των παραδόσεων. Δεσμεύομαι πως μαζί με την νέα ισχυρή κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, η Νέα Δημοκρατία θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα ζητήματα που βρίσκονται μπροστά μας».

-Ποια είναι ως τώρα η ανταπόκριση του κόσμου προς την Νέα Δημοκρατία, αλλά και προς το πρόσωπο σας;

«Στις 7 Ιουλίου ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε ένα χέρι δυνατό! Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες. Θέλει και μπορεί να πάει ενωμένη μπροστά. Το βασικό σύνθημα της Ν.Δ. είναι «ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε». Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάτι το οποίο το απέδειξαν περίτρανα με την καθολική πολιτική επικράτηση της Ν.Δ. όπου για πρώτη φορά εδώ και χρόνια κέρδισε την εμπιστοσύνη όχι μόνο των νεοτέρων ηλικιών αλλά ακόμη και όσων ψήφισαν για πρώτη φορά. Οι πολίτες ζητούν από εμάς μετριοπάθεια, χαμηλούς τόνους, όχι εκδικητική λογική. Αν κάτι μας διαφοροποιεί από προηγούμενες αντιπολιτεύσεις, είναι ότι είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τάζει “λαγούς με πετραχήλια”. Οι πολίτες άκουσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον εμπιστεύτηκαν και το απέδειξαν. Στις 7 Ιουλίου θα το αποδείξουν και πάλι, ώστε μέσα από το γκρίζο αυτής της κρίσης, που κράτησε ήδη πολύ περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε, άρχισε ήδη και ξεπηδά ο σπόρος μιας νέας Ελλάδας. Η μεγάλη αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας είναι η απόδειξη της δέσμευσης μου, καθώς όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές για το κόμμα, για την υλοποίηση του κοινού μας οράματος, για την πατρίδα μας και για τις διαχρονικές και αδιαπραγμάτευτες ηθικές αξίες της παράταξη μας».

-Ο Σύριζα κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για κρυφή ατζέντα. Τι έχετε να σχολιάσετε σχετικά με αυτό, αλλά και με την πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

«Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα, υπευθυνότητα και σχέδιο για να μπορέσει να πετύχει βιώσιµη ανάπτυξη. Η Ν.∆. απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και επιδιώκει τη µεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συµµαχία προκειµένου να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση. Σήμερα υπάρχει μεγάλη αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, ως μια πολιτική δύναμη η οποία τιθάσευσε το λαϊκισμό, περιχαράκωσε την άκρα δεξιά και απέδειξε ότι με πολιτική μετριοπάθεια και με συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα μπορεί να κάνει μια μεγάλη πολιτική αντεπίθεση και να νικήσει το λαϊκισμό. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες από μια διαφορετική θέση από αυτή που βρέθηκαν οι προηγούμενοι Έλληνες Πρωθυπουργοί. Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα μεγάλο λαϊκό Κόμμα. Είμαστε το κόμμα των πολλών, είμαστε το κόμμα το οποίο δεν κάνει ταξικές διακρίσεις, είμαστε το κόμμα το οποίο αγωνίζεται για την ευημερία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας με ένα κυβερνητικό σχέδιο για λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές, περισσότερη ασφάλεια, καλύτερο κράτος. Είναι κωµικό να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως έχουµε κρυφή ατζέντα. Δεν µπορούν να κοροϊδέψουν ξανά τους Έλληνες, έχουμε πλέον καταλάβει τον εµπαιγµό. Η εντολή είναι ξεκάθαρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κάνει την πολιτική αλλαγή».

-Μπορείτε να μας αναφέρετε σε ποιους τομείς θα δώσετε βαρύτητα εφόσον εκλεγείτε;

«Στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα την Κυριακή 6 Μαΐου 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε επιτακτικά για το πώς μπορούμε να συνδέσουμε το τουριστικό μας προϊόν με τον πολιτισμό. Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την Καβάλα σε έναν τουριστικό προορισμό για 12 μήνες το χρόνο, όχι μόνο για το καλοκαίρι ώστε οι επισκέπτες, να θαυμάζουν τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Φιλίππους, την πλούσια ιστορία αυτής της θαυμάσιας πόλης, όχι μόνο για τις ωραίες παραλίες μας, αλλά και για το τι συνολικά έχει να προσφέρει η Καβάλα αλλά και για το πώς θα αναβαθμίσουμε τις οδικές εισόδους, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες οι οποίοι έρχονται οδικώς είτε από την Τουρκία, είτε από τη Βουλγαρία. Παράλληλα αναφέρθηκε στην αναζήτηση λύσεων για να την αξιοποίηση των υποδομών όπως το λιμάνι της Καβάλας και πάντα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις απασχόλησης. Δεσμεύομαι να αγωνιστώ με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής μου για την αναπτυξιακή πορεία του νομού μας να είμαι κοντά στους συμπολίτες μου της τρίτης ηλικίας κοντά στους νέους ενώ δεσμεύομαι να γίνω αρωγός στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα άτομα με αναπηρία προχωρώντας άμεσα στη θέσπιση σε ανώτατο επίπεδο, ενός Εθνικού Συντονιστή για τα άτομα με αναπηρία ο οποίος θα μπορεί να συντονίζει οριζόντια επιμέρους τομεακές και κλαδικές πολιτικές και ο οποίος θα έχει τελικά την τελική ευθύνη υλοποίησης αυτής της πολιτικής».

-Βλέπετε ποσοστό αυτοδυναμίας για τη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου;

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι απόλυτα έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας γι’ αυτό και ζήτησε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στις 7 Ιουλίου γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους, ούτε για πειράματα. Με άλλα λόγια, αν κάποιες εκλογές, παλαιότερα, είχαν αποκληθεί εκλογές “του καναπέ”, αυτές της 7ης Ιουλίου πρέπει να γίνουν οι εκλογές “του μυαλού και της ευθύνης.”

-Πολλοί πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει συνολικά 4 βουλευτές στην Π.Ε Καβάλας. Θεωρείτε εφικτό να συμβεί αυτό;

«To προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει ισχυρό ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γεφυρώσει τη διαφορά. Οι δημοσκοπήσεις δεν έδειξαν διακριτά σημάδια ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να αλλάξει. Κάθε δημοσκόπηση που έχει δημοσιοποιηθεί από τα τέλη Μαΐου έως σήμερα δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται από 8,5% έως 13 μονάδες. Η Νέα Δημοκρατία στις 7 Ιουλίου θα κατακτήσει την αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο άρα θεωρώ σίγουρο στην Π.Ε Καβάλας η Νέα Δημοκρατία να εκλέξει συνολικά τέσσερις βουλευτές».

-Είστε μία γυναίκα η οποία αποφάσισε να συμμετέχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, πιστεύετε ότι οι γυναίκες μπορούν να προσφέρουν ενεργά στην πολιτική δράση;

«Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να εντάξει στο ψηφοδέλτιο γυναίκες από όλη την Ελλάδα με εμπειρία είτε στην Αυτοδιοίκηση είτε στον επαγγελματικό τομέα, σηματοδοτεί εκτός από τη στελεχιακή ανανέωση, και την ανάγκη προώθησης στην κεντρική πολιτική περισσότερων γυναικών, καθώς η Ελλάδα υστερεί στη συμμετοχή τους στο Κοινοβούλιο. Προσωπικά ευχαριστώ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την τιμητική του πρόταση αλλά και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, ώστε να είμαι υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ. για τον νομό Καβάλας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και υπόσχομαι να φανώ αντάξια αυτής. Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, όπως έκανα πάντα και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές για το κόμμα, για την υλοποίηση του κοινού μας οράματος για την πατρίδα μας και για τις διαχρονικές και αδιαπραγμάτευτες ηθικές αξίες της Νέας Δημοκρατίας».

-Πείτε μας δυο λόγια για την ζωή σας και την οικογένειας σας

«Γεννήθηκα στην Καβάλα. H μητέρα μου είχε καταγωγή από το Παλαιοχώρι και ο πατέρας μου από την Μουσθένη. Oι γονείς μου ήταν παιδιά πολέμου που αποφάσισαν να κάνουν την δική τους οικογένεια παρ’ όλη την φτώχεια. Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου ήταν πολύ φτωχικά όπως και σε όλους τους Έλληνες σε μια Ελλάδα που ανοικοδομήθηκε μετά τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μεγάλωσα παίρνοντας πολλή αγάπη από τους γονείς μου και ιδιαίτερα από την μητέρα μου. Μέχρι και σήμερα τα καλοκαίρια μου επιστρέφω στο χωριό μου στο σπίτι της γιαγιάς μου χωρίς να ξεχνώ ποτέ τα ωραιότερα χρόνια της ζωής μου. Σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αγγλική και Ελληνική φιλολογία. Τελειώνοντας το πανεπιστήμιο ξεκίνησα το δικό μου κέντρο ξένων γλωσσών. Ίδρυσα το πρώτο φροντιστήριο στην Νικήσιανη Καβάλας και μετέπειτα οκτώ φροντιστήρια εκ των οποίων πέντε μέσα στην καβάλα και τρία στον νομό.  Αργότερα και μετά την επικέντρωση στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία άρχισα να ενδιαφέρομαι και για τα κοινά της πόλης μου και να ακούω τα προβλήματα των συμπολιτών μου. Σήμερα δεσμεύομαι ως υποψήφια γυναίκα βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, με πάθος για δουλειά και προσφορά, ώστε να πάμε τον τόπο μας μπροστά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...