Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντώνης Σαμαράς: «Δεν θα τους αφήσουμε να πουλήσουν την Μακεδονία»

Ημέρα:

spot_img

Ηχηρή παρέμβαση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ στην Καβάλα.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση ξεπουλάει το Μακεδονικό, για να γλιτώσει προσωρινά, για 6 μήνες, την περικοπή των συντάξεων» υπογράμμισε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός και τόνισε: «Εμείς δεν θα τους αφήσουμε να πουλήσουν την Μακεδονία».

Ειδικότερα ο κ Σαμαράς ανέφερε για το θέμα:

«Παρά τις μεταξύ μας διαφωνίες, κανένας πολιτικός μέχρι σήμερα δεν δέχτηκε να εκχωρήσει το όνομα, την εθνότητα και την γλώσσα στο κράτος των Σκοπίων. Το έκανε η παρούσα κυβέρνηση για να κερδίσει παράταση 6 μηνών στην περικοπή των συντάξεων. Την συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση. Δεσμεύει την χώρα μας, ενώ γειτονικές χώρες μπορούν να διαπραγματεύονται με τα Σκόπια. Θα την απορρίψουμε και θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις από την αρχή».

Πρόσθεσε ακόμη ότι την συμφωνία την απορρίπτουν το 70% των Ελλήνων και το 65% των Σκοπιανών. «Αντί να φέρει πιο κοντά τους λαούς τους απομακρύνει και πυροδοτεί νέες εντάσεις στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Στα Σκόπια την ψήφισαν σύσσωμοι οι Αλβανοί. Γιατί διευκολύνει τη «μεγάλη Αλβανία». Θα ζητήσουν κι εκείνοι τώρα να αναγνωριστεί η δική τους εθνότητα μέσα στα Σκόπια, ως πλήρως ισοδύναμη. Όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, πρόκειται να καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ της χώρας Αλβανίας και του αλβανικού Κοσσυφοπεδίου» συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερα επικριτικός κατά της κυβέρνησης ήταν ο πρώην πρωθυπουργός για το προσφυγικό πρόβλημα.

«Άνοιξαν τα σύνορα στις ορθές των λαθρομεταναστών. Γιατί πρόκειται για λαθρομετανάστες και όχι για πρόσφυγες που είναι πολύ λιγότεροι. Μέχρι το 2014 όσοι λαθρομετανάστες συλλαμβάνονταν, συγκεντρώνονταν σε κέντρο φιλοξενίας και επαναπροωθούνταν στος πατρίδες τους. Έτσι στέλναμε ένα μήνυμα πως θα σύνορα της Ελλάδας είναι κλειστά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε το αντίθετο. Άνοιξε τα σύνορα με συνέπεια μέσω της Ελλάδας να πλημμυρίσει η Ευρώπη λαθρομετανάστες. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στον Ερντογάν να απαιτεί συνεχώς χρήματα από την Ευρώπη, εκβιάζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα ανοίξει τα σύνορά της Τουρκίας και θα γεμίσει η Ευρώπη λαθρομετανάστες»

Ο κ. Σαμαράς άφησε επίσης αιχμές κατά ΜΚΟ που εμπλέκονται στο προσφυγικό, λέγοντας πως κάποιες απ’ αυτές ελέγχονται από κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών.  Ξεκαθάρισε επίσης πως οι πραγματικοί πρόσφυγες, εφόσον εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγγραφα θα πρέπει να προωθούνται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και να μην επωμισθεί η Ελλάδα όλο το βάρος.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Σαμαράς, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ενέδωσε σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας, υπερχρεώνοντας τους Έλληνες και υποθηκεύοντας την περιουσία της χώρας για 99 χρόνια.

Ανέφερε ακόμη ότι ο πατριωτισμός γίνεται και πάλι επίκαιρος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

«Ο αγνός πατριωτισμός αποτελεί προϋπόθεση της Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και δήλωσε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστεί «με τους ψεύτες και τους συκοφάντες, που μισούν τις πατρίδες».

Τέλος απηύθυνε μήνυμα ενότητας και συστράτευσης της παράταξης ενόψει των εθνικών εκλογών, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι  ο κυρίαρχος των εξελίξεων το επόμενο διάστημα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...