Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Έχουν χάσει την επαφή με την ψυχή του κόσμου»

Ημέρα:

spot_img

«Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στη χώρα αυτή τη στιγμή κι αυτό είναι το χειρότερο ελάττωμα κάποιου που κυβερνά, να χάσει δηλαδή εντελώς την επαφή με την ψυχή του κόσμου και το λαϊκό συναίσθημα», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στον απόηχο του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (4/2) ενάντια στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια.

«Επιπλέον δεν ντρέπονται καθόλου να αναπαράγουν αυτή την αριστερή προπαγάνδα, η οποία καταλήγει σ’ αυτό που κατήγγειλε την Κυριακή (4/2) στο συλλαλητήριο ο Μίκης Θεοδωράκης, που δεν προέρχεται από τη δεξιά, για τη χειρότερη μορφή φασισμού που είναι ο αριστερόστροφος φασισμός. Δυστυχώς, αυτό ζούμε σήμερα στην Ελλάδα. Η πολιτική τους δεν έχει αντίκτυπο μόνο στα οικονομικά της χώρας και του καθενός από εμάς, αλλά δυστυχώς και στα εθνικά μας θέματα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ο κίνδυνος εθνικής υποχώρησης και ήττας είναι πλέον ορατός και μεγάλος…»

Για το ίδιο το συλλαλητήριο, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν την Κυριακή (4/2) στο Σύνταγμα, όχι για να υποστηρίξουν ένα κόμμα ή να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν δημοσκοπήσεις, όπως μας λένε οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές, αλλά για να διαδηλώσουν ειρηνικά και δημοκρατικά, υπέρ ενός πολύ σπουδαίου εθνικού θέματος που αγγίζει κατευθείαν την ψυχή του κάθε Έλληνα. Παράλληλα, να εκφράσουν την αμφιβολία τους, για να μην πω την αντίθεσή τους, στον εξωφρενικό και επιζήμιο εθνικά τρόπο με τον οποίο διεξάγει αυτήν την διαπραγμάτευση αυτή η κυβέρνηση, που μας δημιουργεί την εντύπωση ότι ο κίνδυνος εθνικής υποχώρησης και ήττας είναι πλέον ορατός και μεγάλος».

«Όποιος δεν το κατάλαβε το μήνυμα, προφανώς δεν είναι σε θέση να καταλάβει τίποτα απ’ αυτά που συμβαίνουν και θα έπρεπε να ντρέπεται» 

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, ενόψει της εισόδου τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., όπως θέλουν οι ισχυροί παίκτες του κόσμου, έχοντας μέχρι τώρα καταφέρει να πληρώνει τοις μετρητοίς για να πάρει ένα αντίτιμο στο μέλλον. Αυτό για εμένα, αλλά και για όλους τους Έλληνες, είναι μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Αυτά όμως θα τα δούμε στην πορεία. Μένουμε στο γεγονός ότι ο κόσμος συνέρευσε μαζικά στο Σύνταγμα απ’ όλη την Ελλάδα, σε μια διαδήλωση που δεν είχε κομματική χροιά, για να διατυπώσει την αγωνία, την ανησυχία και την απόρριψή του προς την κυβέρνηση αυτή. Όποιος δεν το κατάλαβε το μήνυμα, προφανώς δεν είναι σε θέση να καταλάβει τίποτα απ’ αυτά που συμβαίνουν και θα έπρεπε να ντρέπεται. Αλλά όπως είπα δεν υπάρχει πολλή ντροπή ανάμεσα σ’ αυτούς που μας κυβερνάνε σήμερα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ε», ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Μάχη» για τον αριθμό των διαδηλωτών του συλλαλητηρίου

Γενικότερα πάντως, αντικείμενο αντιπαράθεσης έγινε ο αριθμός των πολιτών που μετείχαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Οι διοργανωτές έκαναν λόγο για 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία μόλις για 140.000!
«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απολύτως ακριβή», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. «Ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες, έχει βγει με υπηρεσιακούς παράγοντες», είπε ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όμως, την ίδια ώρα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δίνοντας τη δική του εκτίμηση, υπολόγισε ότι στο Σύνταγμα βρέθηκαν περίπου 500.000 με 560.000 διαδηλωτές.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επικαλέστηκε εκτιμήσεις φίλων του τοπογράφων και υπολόγισε το χώρο που καλύφτηκε σε 160.000 τετραγωνικά μέτρα. Το κάθε τετραγωνικό μέτρο χωράει 3,2 με 3,5 άτομα, όπως είπε, οπότε ο αριθμός των συγκεντρωμένων ξεπέρασε τις 500.000. Την ίδια εκτίμηση έκανε και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Δημήτρης Καμμένος.
Η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και μέσα στις τάξεις της. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, με μήνυμά του στο facebook, πήρε εντελώς διαφορετική θέση. Ο κ. Γερακαράκος δημοσίευσε μία πανοραμική φωτογραφία του πλήθους στο Σύνταγμα και ανέφερε: «Δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο Ο.Α.Κ.Α.; Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο λαός να εκφραστεί με ασφάλεια».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...