Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

70 μετανάστες μαθητές σε 5 σχολεία της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σε πέντε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Καβάλας, πρόκειται να μοιραστούν οι περίπου 70 πρόσφυγες – μετανάστες μαθητές που τον περασμένο μήνα εγκαταστάθηκαν στο camp του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου».

Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς, απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των εν λόγω μεταναστών στα σχολεία της πόλης, είναι ο απόλυτος έλεγχος της κατάστασης της υγείας τους, αλλά και η εγγραφή τους να γίνει από τον κηδεμόνα τους κι όχι από τρίτους.

«Θέλουμε να ξέρουμε σε ποιόν απευθυνόμαστε και εν πάση περιπτώσει οποιαδήποτε συμπεριφορά κι αν υπάρχει  και κάποιο πρόβλημα να ξέρουμε που θα απευθυνθούμε»

 Τις τελευταίες ημέρες στην εφημερίδα «Ενήμερος» τηλεφώνησαν γονείς που θέλησαν να μάθουν γιατί οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες – μετανάστες εντάχθηκαν τώρα στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και γιατί αυτό δεν έγινε από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

«Όλα γίνονται με βάση τον νόμο. Όταν έρχεται κάποιος πρόσφυγας ή μετανάστης σε μια περιοχή, πηγαίνει στο camp αυτής και σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας εντάσσεται στην εκπαίδευση σε ειδικά τμήματα υποδοχής και γενικότερα μέσα στο σχολείο. Αυτό που ζήτησα εγώ από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων είναι να ελέγξουν πρώτον την υγεία των παιδιών αυτών, αν έχουν δηλαδή εμβολιαστεί που είναι το βασικότερο απ’ όλα και δεύτερον να πάνε οι ίδιοι οι κηδεμόνες τους να κάνουν την αίτηση στα σχολεία, όχι μέσω τρίτων δηλαδή, γιατί θέλουμε να ξέρουμε σε ποιόν απευθυνόμαστε και εν πάση περιπτώσει οποιαδήποτε συμπεριφορά κι αν υπάρχει  και κάποιο πρόβλημα να ξέρουμε που θα απευθυνθούμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ.  Βαγενάς.

«Αν είναι έτοιμοι κι όλα τα χαρτιά τους είναι εντάξει, βάσει του τι προβλέπεται από τον νόμο, τότε ενσωματώνονται κανονικά στα σχολεία…»

«Τα περίπου 70 παιδιά θα μοιραστούν σε πέντε σχολεία της Καβάλας. Δεν μπήκαν από την αρχή της χρονιάς σε αυτά, γιατί τώρα ήρθαν στην περιοχή μας, περίπου κοντά στα Χριστούγεννα. Όμως δεν θα μπουν, τονίζω και πάλι, αν δεν έχουν πλήρη φάκελο υγείας. Αυτό δεν συζητιέται καν δηλαδή. Αν είναι έτοιμοι κι όλα τα χαρτιά τους είναι εντάξει, βάσει του τι προβλέπεται από τον νόμο, τότε ενσωματώνονται κανονικά στα σχολεία. Θα μπουν σε τμήματα γενικά, αλλά θα λειτουργήσουν και τα τμήματα υποδοχής που θα έχουν ειδικούς καθηγητές που θα τους κάνουν ελληνικά κλπ.», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

«Οι νόμοι του κράτους θα τηρηθούν είναι ξεκάθαρο αυτό. Θα γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι. Οι εντολές είναι αυστηρότατες…»

 Ερωτηθείς αναφορικά με τον αν μέχρι σήμερα δέχτηκε οχλήσεις από γονείς, ο κ. Βαγενάς απάντησε αρνητικά.

«Οι νόμοι του κράτους θα τηρηθούν είναι ξεκάθαρο αυτό. Θα γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι. Οι εντολές είναι αυστηρότατες, θα γίνει έλεγχος για τα εμβόλια τους κι από εκεί και πέρα ό,τι νόμιμο υπάρχει. Για παράδειγμα ένα ελληνόπουλο ποιος το γράφει στο σχολείο; Φυσικά ο γονέας και ο νόμιμος κηδεμόνας του. Το ίδιο θα γίνει κι εδώ, τελεία! Ώστε να ξέρεις και που θα απευθύνεσαι αν υπάρξει κάτι να είσαι απολύτως καλυμμένος», υπογράμμισε καταληκτικά ο Απόστολος Βαγενάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...