Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χωρίς προβλήματα θα χτυπήσει φέτος το πρώτο κουδούνι στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Χωρίς προβλήματα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά, όσον αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Αυτό διαβεβαίωσε, μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης.

«Δεν είναι δυνατό να γκρινιάζουμε συνέχεια – Τώρα που ξεκινάμε σωστά θα πρέπει να πούμε και μια καλή κουβέντα…»

«Η φετινή χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, καθώς τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία, κάτι που είναι αυτονόητο, αλλά δεν τηρούνταν κάποιες χρονιές στο παρελθόν, ενώ δεν έχουμε ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Ο μεγαλύτερος αριθμός αναπληρωτών που θα χρειαστούμε για τη σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε πριν δυο μέρες. Έτσι στις 11 Σεπτεμβρίου, ειδικά για την Π.Ε. Καβάλας, είμαστε εντάξει σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και συναδέλφους ειδικής αγωγής. Έχουμε ελάχιστες ελλείψεις σε κάποιες ειδικότητες, οι οποίες πιστεύω ότι θα καλυφθούν κι αυτές, οπότε είναι μια από τις καλύτερες χρονιές μας από άποψη εκπαιδευτικού προσωπικού και ετοιμότητας πριν ξεκινήσουν τα σχολεία. Δεν είναι δυνατό να γκρινιάζουμε συνέχεια. Το κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, όταν υπήρχαν προβλήματα, τώρα που ξεκινάμε σωστά θα πρέπει να πούμε και μια καλή κουβέντα», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Μουμτσάκης.

«Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι με το 12ο δημοτικό σχολείο – Είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί»

Όσον αφορά το αν υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με το κτηριολογικό των σχολικών μονάδων, ο κ. Μουμτσάκης σημείωσε: «Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι με το 12ο δημοτικό σχολείο. Κάποια στιγμή θα πρέπει τα παιδιά να μετακινηθούν από εκεί προς όμορα σχολεία για να αδειάσει και να αρχίσουν επιτέλους οι εργασίες. Απ’ ό,τι γνωρίζω επίσημο έγγραφο δεν έχει φτάσει ακόμη και σήμερα από τον δήμο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να αρχίσει η όλη διαδικασία. Φοβάμαι ότι αυτό θα γίνει στα μέσα της χρονιάς και θα είναι σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κανονικά θα έπρεπε να έχει αδειάσει το ένα κτήριο μέσα στο καλοκαίρι. Χάθηκε χρόνος, δεν ξέρω πως και γιατί. Γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τους γονείς, οι οποίοι θέλουν να γίνουν σταδιακά οι εργασίες στο σχολείο. Είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί κι αυτό, όπως και η μετακίνηση των παιδιών. Υπάρχει ένα σχέδιο από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά αυτά δεν γίνονται την τελευταία στιγμή. Όσον αφορά τα άλλα κτήρια έχουμε το πρόβλημα με το 21ο δημοτικό σχολείο, όπου γίνονται εργασίες συντήρησης. Έχει προβλεφθεί που θα πάνε τα παιδιά. Εκεί είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, απλά περιμένουμε κι εκεί οι εργασίες να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό, για να μπορέσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στον χώρο τους».

Σε τρία επιπλέον σχολεία θα δίνονται σχολικά γεύματα –  Πρόκειται για τα 19ο και 22ο Καβάλας και για το δημοτικό της Νέας Καρβάλης

Τέλος, αναφορικά με τα σχολικά γεύματα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας δήλωσε: «Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα έχουμε και τα σχολικά γεύματα. Από 9 που ήταν τα σχολεία προστέθηκαν ακόμη 3.  Μέχρι σήμερα είχαμε το ειδικό σχολείο, το 2ο, το 5ο, το 7ο, του Ζυγού, του Αμυγδαλεώνα, το 1ο και 2ο Κρηνίδων και των Φιλίππων. Πλέον προστέθηκαν το 19ο, το 22ο και αυτό της Νέας Καρβάλης. Είναι κάτι που χρειάζονται τα περισσότερα παιδιά, ιδίως αυτών των σχολείων. Είναι ένα πρόγραμμα που δοκιμάστηκε με επιτυχία στην περιφέρεια μας την προπερασμένη χρονιά, αφού πέρυσι εφαρμόστηκε για λίγες μέρες πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς. Είναι δοκιμασμένο, σίγουρα θα βοηθήσει και περιμένουμε άμεσα να ξεκινήσει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...