Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η συνένωση του Τ.Ε.Ι.

Ημέρα:

spot_img

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η συνένωση του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλας) με το Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών), το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρύτανης του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. Δημήτρης Μπαντέκας, η λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, όπως θα ονομάζεται το ενωμένο Πανεπιστήμιο, θ’ αρχίσει, εκτός απροόπτου από την 1.1.2019.

«Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο, θα τεθεί προς διαβούλευση και εν συνεχεία θα κατατεθεί στη Βουλή»

«Το προηγούμενο Σάββατο (6/10) μας επισκέφθηκε ο κ. Αγγελόπουλος, προϊστάμενος του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι και ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και πρόεδρος της επιτροπής γι’ αυτή τη συνένωση και μας ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο, θα τεθεί προς διαβούλευση και εν συνεχεία θα κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί, πιθανόν πριν τα Χριστούγεννα, ίσως και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μπαντέκας.

«Αν βγει το νομοσχέδιο στο προαναφερθέν διάστημα, μέσα σε δέκα ημέρες το πολύ εκδίδεται και το Φ.Ε.Κ.»

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, όσον αφορά τους χρόνους. Όλες αυτές οι ενέργειες πάντως είναι θέμα συντάγματος, δηλαδή υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, όπως η επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κλπ. κι όλα αυτά έχουν κάποιο χρόνο που δεν μπορείς να τον συντομεύσεις και συνεπώς θα πάμε μέχρι μέσα Δεκεμβρίου. Αν βγει το νομοσχέδιο στο προαναφερθέν διάστημα, μέσα σε δέκα ημέρες το πολύ εκδίδεται και το Φ.Ε.Κ., οπότε νομίζω ότι το νέο Πανεπιστήμιο θα τεθεί σε λειτουργία από την 1.1.2019», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρύτανης του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

Η Καβάλα, αλλά και η Δράμα, αποκτούν πλέον Πανεπιστήμιο, αφού δεν θα υπάρχει πια το Τ.Ε.Ι. Καβάλας, καθώς θα καταργηθεί με τον νέο νόμο

Ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιημένος από τη γενικότερη εξέλιξη του θέματος της συνένωσης, ο Δημήτρης Μπαντέκας απάντησε: «Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από την εξέλιξη αυτή, καθώς πετύχαμε αυτά που θέλαμε. Η Καβάλα, αλλά και η Δράμα, πήραμε σημαντικές σχολές και τμήματα. Αποκτούν Πανεπιστήμιο πλέον και οι δυο περιοχές, αφού δεν θα υπάρχει πια το Τ.Ε.Ι. Καβάλας, καθώς θα καταργηθεί με τον νέο νόμο, όπως επίσης θα καταργηθούν το Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών) και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και θα έχουμε πλέον ένα ενιαίο Πανεπιστήμιο, με το όνομα Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, με τρεις πανεπιστημιουπόλεις, μια στη Θεσσαλονίκη, μια στις Σέρρες και μια στην Καβάλα».

«Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μας ανακοίνωσε ότι θα λάβουμε επιδότηση μέχρι τέλος Οκτωβρίου 8 εκατομμυρίων ευρώ για υλικοτεχνική υποδομή ενώ και το υπουργείο Παιδείας μας είπε ότι θα έχουμε επιπρόσθετη χρηματοδότηση»

Τέλος, αναφορικά με τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ., από τη συνένωση, όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις, ο κ. Μπαντέκας υπογράμμισε: «Ούτως ή άλλως έχουμε πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή στο ίδρυμά μας και φυσικά κτήρια για να υποδεχθούμε τους φοιτητές των νέων τμημάτων. Ήδη ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, μας ανακοίνωσε ότι θα λάβουμε επιδότηση μέχρι τέλος Οκτωβρίου 8 εκατομμυρίων ευρώ για υλικοτεχνική υποδομή και στη συνέχεια και το υπουργείο Παιδείας μας είπε ότι θα έχουμε θέσεις για καθηγητές, διοικητικό προσωπικό και επιπρόσθετη χρηματοδότηση. Τα τμήματα που «τρέχουν» θα συνεχίσουν κανονικά μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και ταυτόχρονα θα «τρέχουν» και τα καινούργια τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...