Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Γιορτή των Γλωσσών στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ) για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Από τις 10.30 μέχρι και τις 13:30, πάρα πολλά παιδιά βρέθηκαν στο 6ο ΓΕΛ Καβάλας  (πρώην Πολυκλαδικό) και γιόρτασαν  την Πολυγλωσσία μαζί με τους γονείς τους και τις /τους  εκπαιδευτικούς της ΕνΕΑΓΚ. Η εκδήλωση είχε τίτλο  «SINGING, DANCING, SMILING IN EUROPE» και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα του Europe Direct Κομοτηνής, του Kavala Tours  και του Δήμου Καβάλας.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χρώματα και μουσική, εδέσματα και χυμούς ,ευγενική προσφορά του Δήμου Καβάλας, το προαύλιο του σχολείου μεταμορφώθηκε σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, με  διαγωνισμούς,καραόκε, face painting, δώρα και πολλά-πολλά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, τα παιδιά έπαιξαν δια-δραστικά γλωσσικά παιχνίδια, τα οποία είχαν ετοιμάσει σε ξεχωριστές γωνιές οι εκπαιδευτικοί της ΕνΕΑΓΚ και επιδαπέδια παιχνίδια που στάλθηκαν από το Europe Direct Κομοτηνής  και την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Πολλή μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιών και στο διαγωνισμό ζωγραφικής στα πλαίσια της εκδήλωσης με θέμα” Οι γλώσσες του κόσμου”. Από τα σχολεία του νομού Καβάλας συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 180 ζωγραφιές μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Η τριμελής επιτροπή που αποτελούνταν από δύο καθηγητές καλλιτεχνικών  κ. Δημαρίδη,  κα Κουκμά και τον κ. Σουλειμάν Μοχάμεντ  ο οποίος φιλοξενείται στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Καβάλας, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ζωγραφικής. Τα αποτελέσματα αναλυτικά είναι α. για τα παιδιά του Δημοτικού: 1η θέση: Μαρία Μουρατίδου Δημοτικό Σχολείο Κοκκινοχώματος, 2η θέση: Μιχαήλ Άγγελος Ψωμάς, ΣΤ2 Δ.Σ. Αμυγδαλεώνα και  3η θέση: Δανάη Αδαμάκη 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, β. για τα παιδιά Γυμνασίου/ Λυκείου η Επιτροπή  έκρινε ότι έως επιβράβευση της καλλιτεχνικής αρτιότητας του α’ βραβείου δεν θα απονεμηθεί 2ο βραβείο αλλά  θα μοιραστούν την 3η θέση δυο μαθητές. Αναλυτικά : 1η θέση: Διττόπουλος Ηλίας , Γ’ τάξη 2ο ΓΕΛ Καβάλας και  3η θέση: Αθηνά Δαμιανίδου, 1ο ΓΕΛ Χρυσούπολης και Ευαγγελία Μιχαλοπούλου Γυμνάσιο Νικήσιανης. Eιδικό βραβείο δόθηκε στην  μαθήτρια Χριστίνα Ιωαννίδου, Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα , για την κατασκευή της.

Το πρωινό της Κυριακής  πρόσφερε τελικά σε όλους μια πολύχρωμη, πολυγλωσσική και πολυ-πολιτισμική εμπειρία, σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί στα παιδιά ο εθελοντισμός, η αγάπη για τη Γλωσσομάθεια, η συναίσθηση της σημασίας της Πολυγλωσσίας και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Η Πρόεδρος της ΕνΕΑΓΚ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...