Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας διδάχτηκαν τις αξίες της ζωής

Ημέρα:

spot_img

Στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας απονεμήθηκε η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας (European Quality Label) από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) e-Τwinning. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.00, όπου θα παρουσιαστεί το project “Commom Values with Manga” και θα ακολουθήσει η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 6 εκπαιδευτικοί και 103 μαθητές από τέσσερα συνεργαζόμενα σχολεία, το Eskişehir Anadolu Lisesi και το Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, από την Τουρκία, το Agrupamento de Escolas Henriques Nogueira, από την Πορτογαλία, και το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.

Στο Σχολείο μας, κατά το σχολικό έτος 2018-2019, υλοποίησαν το έργο συνολικά 43 μαθητές της A’ τάξης, στο πλαίσιο τού μαθήματος της Καλλιτεχνικής Παιδείας – Εικαστικά, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αντιγόνης Τσαφή εργάστηκαν με εξαιρετικό ζήλο.

Οι μαθητές μέσα από την διαδικασία υλοποίησης της εργασίας αντιλήφθηκαν ότι οι αξίες είναι μέτρα που καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας και μπορούν να διδαχθούν. Ο άνθρωπος δεν γεννιέται με αξίες, αλλά οι αξίες είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα εκπαίδευσης. Αυτή η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο ό,τι μαθαίνουμε στο σχολείο αλλά και στην κοινωνία που ζούμε. Στο έργο αυτό, οι αξίες που είναι σημαντικές για την ανθρωπότητα διαδόθηκαν με τα Manga (ιαπωνικό κόμικ) που σχεδίασαν οι μαθητές και στη συνέχεια αντάλλαξαν χωρίς να περιλαμβάνεται το κείμενο του κόμικ. Τα συνεργαζόμενα σχολεία καλούνταν να επινοήσουν το κείμενο και να γεμίσουν τα κενά «μπαλονάκια» με οδηγό την εικόνα. Η συνεργασία με τα προαναφερθέντα σχολεία φανέρωσε στους μαθητές μας ότι οι αξίες αποτελούν κοινό τόπο συνάντησης και θεμελίωσε την κατάργηση των στερεοτύπων. Επιπλέον, οι μαθητές μας εξασκήθηκαν ιδιαίτερα στο σχέδιο καθώς και στην αγγλική γλώσσα και στις νέες τεχνολογίες. Επίσης ιδιαίτερο όφελος προέκυψε από τις  ανταλλαγές καλών πρακτικών μεταξύ εκπαιδευτικών με επακόλουθο την βελτίωση των εκπαιδευτικών δεξιοτήτων.

Η απονομή της Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας αποτελεί απτή αναγνώριση του υψηλότερου επιπέδου δραστηριοτήτων e-Twinning στο Σχολείο μας και είναι τιμή για τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο.

O Διευθυντής

Δανιήλ Εμμανουηλίδης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δικαιολογητικά για την προμήθεια κάρτας στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας

Από την Δημοτική Αστυνομία Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα Ενημερώνουμε τους...

Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι του Δήμου Παγγαίου

Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι που θα έχουν την τιμή να...

Εκδηλώσεις για την Καθαρή Δευτέρα σε όλο τον νομό

Με μουσική, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί οι κάτοικοι του...

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...