Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θερινό σχολείο για τα Φωτοβολταϊκά διοργανώνει το ΤΕΙ ΑΜΘ

Ημέρα:

spot_img

Θερινό σχολείο, με θέμα «Οργανικά Φωτοβολταϊκά Συστήματα», διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος στις εγκαταστάσεις του, το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη συνεργασία του Εθνικού Ινστιτούτου Ηλιακής Ενέργειας της Γαλλίας (INES) και της Ανώτατης Σχολής Μηχανικών του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λιλ (ΗΕΙ), καθώς και με τη συνδρομή του προγράμματος Erasmus+.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη (8/9), ο πρόεδρος του ιδρύματος Αθανάσιος Μητρόπουλος και η διευθύντρια του προγράμματος, διδάκτωρ Ελένη Αποστολίδου, αναφέρθηκαν στο θερινό σχολείο, το οποίο θα έχει δεκαήμερη διάρκεια (12-21 Σεπτεμβρίου) και περιλαμβάνει θεωρία, μελέτες περίπτωσης, προσομοίωση λειτουργίας συστημάτων μέσω Η/Υ, επισκέψεις σε εγκαταστάσεις και γνωριμία με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της.

Επέκταση του θερινού σχολείου επιθυμεί η διοίκηση του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

Όπως τόνισε ο κ. Μητρόπουλος πρόκειται για μια πιλοτική προσπάθεια, καθώς επιθυμία της διοίκησης του Τ.Ε.Ι. είναι να επεκτείνει το θερινό σχολείο, όχι μόνο τον Σεπτέμβρη, αλλά και στη διάρκεια του θέρους.

«Μιλάμε για μια τεχνολογία αιχμής, που γίνεται σε συνεργασία με γαλλικά πανεπιστήμια κι ερευνητικά κέντρα. Νομίζω ότι αυτή η πρωτοβουλία του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών βρήκε ήδη μεγάλη απήχηση και αυτή θα μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ιδρύματος.

Αντικείμενο του θερινού σχολείου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με την φωτοβολταϊκή τεχνολογία και ιδιαίτερα με αυτή των οργανικών ηλιακών κυψελών, οι οποίες αποτελούν την τεχνολογία αιχμής και υπόσχονται να παρέχουν ελαφριές και ευέλικτες εναλλακτικές λύσεις στην παραδοσιακή και άκαμπτη τεχνολογία των ανόργανων κυψελών.

Τεχνολογία αιχμής το «Οργανικά Φωτοβολταϊκά Συστήματα»

Από τη μεριά της η κ. Αποστολίδου χαρακτήρισε τεχνολογία αιχμής τα «Οργανικά Φωτοβολταϊκά Συστήματα», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια τεχνολογία του μέλλοντος. Επίσης, ανέφερε ότι η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται σε ερευνητικό στάδιο ήδη στις Η.Π.Α., στη Γερμανία και την Ελλάδα, ενώ μόνο στη Γερμανία έχει μπει σε στάδιο παραγωγής.

Στο σχολείο έχουν δηλώσει συμμετοχή 23 άτομα από την Ευρώπη (Ελλάδα, Βέλγιο και Ελβετία), αλλά και από χώρες της Β. Αφρικής (Αίγυπτο, Αλγερία, Σουδάν).

Θα διδάξουν δύο Έλληνες και τέσσερις διακεκριμένοι – εξειδικευμένοι επιστήμονες του Τ.Ε.Ι. και των συνεργατών του στα INES και HEΙ..

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...